Beautiful mama

Treacle Moon review

19 december 2014
Treacle Moon_product review_GoodGirlsCompany_beauty_lifestyle_make-up_GoodGirlsCompany

Sinds het Engelse merk Treacle Moon vorig jaar werd gelanceerd, heeft het echt een plekje in de Nederlandse supermarktschappen veroverd. Dat is ook niet zo verwonderlijk want met heerlijk geuren zoals  The Raspberry Kiss,  That Vanilla Moment, My Coconut Island en Warm Cinnamon Nights zijn deze douchgels simpelweg Yummie!


Garden Gnome’ (oftewel tuinkabouter) Charles Henry Nelson is het creatieve brein achter het design van de collectie. Laborante Mathilda Fizzbucket, die de heerlijke formules ontwikkelde, heeft een kat met turquoise snorharen! Zij worden bijgestaan door de overige teamleden Penny Anderson, Sarah Rose en Duncan Bush. 

Lekker maatschappelijk verantwoord

De mensen achter Treacle Moon willen met hun vrolijke collectie bad- en doucheproducten niet alleen zorgen voor een heerlijk frisse, goed verzorgde en onweerstaanbaar ruikende huid, maar willen hun producten in meerdere opzichten ‘Yummi-itious’ maken, zoals ze zelf zeggen! Daarbij steunen ze als team goede doelen zoals Khandel Light, waarbij ze kansarme kinderen in India sponsoren bij het verkrijgen van o.a. schoon drinkwater, huisvesting, een gedegen scholing en een betere gezondheidszorg.

Treacle Moon_product review_GoodGirlsCompany_beauty_lifestyle_make-up

Treacle Moon Warm Cinnamon nights, One Ginger Morning, The Rasberry Kiss, My Coconut Island

Review Treacle Moon

Via de post ontvingen we 2 flessen Treacle Moon om te testen. De verhaaltjes op de flessen maakten toch dat je het product langer vasthoudt om aandachtig om ze met een glimlach te lezen.

“One Ginger Morning: Wakey wakey duvet princess…with a gentle yawn she stretched and captured her dream…still warm…today seemed full of endless promise.”

“Iced Strawberry Dream: The balmy scent kissed her nose…she closed her eyes and imagined softly striped lawns where ladies in bonnets sipped tea in the cool shade.”

De foto op mijn persoonlijke Facebookpagina maakte al veel reacties los. Volgens de kenners was de ‘Warm Cinnamon Nights’, echt een aanrader.  Ik was dan ook erg nieuwsgierig. Sinds ik zwanger ben kan ik echt genieten van een heerlijke warme douche. Vooral wanneer ik mijn huid kan verwennen met heerlijke bad- en doucheproducten. Vergezeld met een fles Warm Cinnamon Nights en een spons verdween ik ook naar de badkamer. Bij het openen van de fles besefte ik al dat de kenners gelijk hadden. Een heerlijke geur steeg op. Mmmm echt yummie! De warme kaneelgeur geeft een perfecte winterse beleving. Denk aan knapperig warm haardvuurtje, warm kruidig bad met kaarsjes op je badrand en die typische lekkere kaneelachtige kerstgeur.

Het viel me op dat de douchegel erg zacht op mijn huid voelt. Alsof ik een zijdeachtige laagje op mijn huid aanbracht. Alhoewel de ingrediënten niet de meest natuurlijke zijn, had ik na afloop geen last van een droge huid. Met een inhoud van 500 ml ben ik voorlopig nog wel even zoet met deze heerlijke kaneelverwennerij. Maar ik ben zeker ook nieuwsgierig naar de andere geuren en de bodyscrubs.

Voordelen

 • heerlijke geuren
 • groot afwisselend assortiment
 • goede prijs kwaliteit verhouding
 • te koop bij veel supermarkten
 • dierproef-vrij

Verbeterpunten

 • meer natuurlijke ingrediënten waardoor het voor mensen met een gevoelige huid ook beter te gebruiken is.

Conclusie

Met de bad- en bodyproducten van Treacle Moon krijg je veel waar voor je geld. Alles kost maar €4,95 per stuk. Dat is geen geld deze heerlijk geurende bad en showergels. Het is dan ook zeker een aanrader voor wanneer je jezelf een heerlijk luxueus verwenmoment gunt. Neem daarbij dat Treacle Moon proefdier-vrij is en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft. Toch besef ik dat niet iedereen van dit product gecharmeerd zal zijn door de toevoeging van parabenen, SLS, siliconen en alcohol. Maar veel douchegels bevatten en zijn bovendien minder uitgesproken proefdier-vrij. Op mijn huid had het geen effect maar wanneer je een gevoelige huid hebt kan ik me voorstellen dat je dit helaas aan je neus voorbij moet laten gaan.

product review Treacle Moon_GoodGirlsCompany_fashion_beauty_bath en body

Verschillende producten van Treacle Moon

Tintelfris assortiment

Treacle Moon heeft een heel assortiment van tintelfrisse samenstellingen met verrukkelijke geuren voor talloze ‘Happy Moments’ en een aangename prikkeling van al je zintuigen tijdens je dagelijkse bad- of douchemomenten. Probeer “Warm Cinnamon Nights” op deze donkere dagen voor kerst, of begin je dag met een frisse, verkwikkend start “Those Lemonade Days” of “One Ginger Morning”! 

Bad & Shower Gels (500 ml)

 • The Raspberry Kiss: de sprankelende geur van sappige frambozen
 • That Vanilla Moment: de weelderige verleiding van romige vanille
 • One Ginger Morning: pure verkwikking met geurnoten van gember
 • My Coconut Island: de exotische eilandgeur van kokos
 • Those Lemonade Days: de verkwikkende frisheid van sprankelende citroenen
 • Iced Strawberry Dreams: het zoete van rijpe aardbeien
 • Her Mango Thoughts: fruitige bubbels met een vrolijke mango-twist
 • Warm Cinnamon Nights: de winterse geurbeleving met kruidige kaneelaccenten
 • Her Lavender Story: pure rust en ontspanning met geurnoten van lavendel 

Body Scrubs (225 ml.)

 • The Raspberry Kiss: de sprankelende geur van sappige frambozen
 • That Vanilla Moment: de weelderige verleiding van romige vanille
 • My Coconut Island: de exotische geur van kokos

Body Butters (250 ml)

 • The Raspberry Kiss: de sprankelende geur van sappige frambozen
 • My Coconut Island: de exotische geur van kokos 

Hand Washes (500 ml)

 • My Coconut Island: de exotische geur van kokos
 • Those Lemonade Days: de verkwikkende frisheid van sprankelende citroenen

De producten van Treacle Moon zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn of via www.albert.nl.

Wil je op de hoogte blijven van Treacle Moon? Bekijk dan hun Facebook pagina.

We schreven ook een review over de volgende Treacle Moon producten:

 • Reply
  Treacle Moon Warm Apple Pie Hugs en the Honeycomb Secret - GoodGirlsCompany
  9 mei 2015 at 22:24

  […] geuren heeft uitgebreid, moest ik deze natuurlijk uitproberen. In het afgelopen jaar testten we al verschillende producten van deze bad- en douchesensatie. Ook de geuren Warm Apple Pie Hugs  en the Honeycomb […]

 • Reply
  Review Treacle Moon bodylotion - GoodgirlsCompany
  18 februari 2015 at 09:59

  […] In december schreven we over Treacle Moon, de vrolijke bad- en douche sensatie uit Engeland. Treacle Moon staat symbool voor fun, fantasie én frisheid, gevat in vrolijke formules voor sprankelend bad- & doucheplezier. Vanaf eind januari 2015 zijn er drie nieuwe verrukkelijke bodylotions, die hemelse geuren combineren met een intensief voedende en hydraterende verzorging. […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!