Games en apps Spelen video en vlogs

Trap er niet in; grappig poepspel voor jong en oud

4 november 2018
Trap er niet in Hasbro goedkoop

Met het poepspel Trap er niet in! van Hasbro zijn je kinderen lekker zoet. Het doel is simpel: probeer geblinddoekt de drollen op de speelmat te ontwijken. Wie het minst in de poep stapt heeft gewonnen.

Ik zal het niet toegeven, maar stiekem vind ik spellen waarbij poep de hoofdrol speelt meestal hartstikke hilarisch. Mijn kinderen beginnen al op voorhand te grijnzen en het verhoogt de stemming. Vooral als het niet stinkt maar je er wel om lachen kan.

Video Trap er niet in Review

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Trap er niet in review

Review

Tijdens de Hasbro dag waarop de we nieuwste speelgoedtrends bekeken, maakten we kennis met het poepspel Trap er niet in. Veel spelregels heeft dit spel niet. En bovendien staan op de draaischijf symbolen. Daarmee is het uitermate geschikt voor kinderen vanaf de kleuterklas. En de ideale cadeautip voor kinderen van 4 en 5 jaar. Kinderen die nog niet kunnen lezen of schrijven. Het werkt als volgt: doe een blinddoel om en draai aan de draaischuif. Het aantal stappen dat je ziet, is het minimaal aantal stappen die je op de spelmat zetten moet. Hoeveel drollen weet jij te ontwijken voordat je de overkant bereikt? Wie in de minste drollen trap heeft gewonnen.

Zoals je in de bovenstaande video ziet, speelde ik Trap er niet in met Miss B (9jaar) en Miss C (3 jaar).  Beiden kinderen vonden het poepspel erg leuk om te spelen. Maar Miss C heeft er nog meer moeite mee geblinddoekt zonder  hulp recht over de speelmat te lopen. Om die reden gaven we haar telkens een handje. Zo kon ze het ook makkelijk meedoen.

Voordelen:

 • Trap er niet in is goedkoop in vergelijking met veel andere spellen
 • leuk voor jong en oud
 • weinig spelregels dus niet ingewikkeld

Wat zit er in de verpakking?

 • 4 potjes Play-doh
 • draaiplaat
 • wijzer
 • blinddoek
 • spelmat

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Een hilarisch spel voor kinderen. Poep is altijd goed en spanning is altijd leuk. Ziet er superleuk uit en je kunt meteen gaan spelen: uitleg is niet nodig. Gelukkig hoef je de drollen niet op te scheppen!

Oordeel jury Speelgoed van het jaar

Bij dit spel moeten kinderen geblinddoekt over een plastic matje lopen (niet heel groot) en proberen drollen van klei te vermijden. Een spel dat erg zal aanspreken op deze leeftijd en voor veel hilariteit zal zorgen! Een leuk spel om samen met leeftijdgenootjes te spelen, spanning te voelen (stapt hij/zij er wel of niet in?) en samen lol te hebben als het mis gaat. Voor sommige (gevoelige) kinderen kan het ook wel erg spannend zijn. Het is daarom goed om er de eerste keren als ouder even bij te blijven. Een spel met (potentieel) een hoge plezierfactor, dat verbindt, sociale vaardigheden bevordert (met regels omgaan) en de emotieregulatie (omgaan met spanning, tegenvallers en uitgelachen worden) kan uitdagen. Het maken van de drollen kan bijdragen aan de fijne motoriek (constructievaardigheden), creativiteit en gevoel voor humor.

Trap er niet in! van Hasbro Gaming is genomineerd voor speelgoed van het Jaar 2018. Jij kan hem winnen door hier  te stemmen op het genomineerde speelgoed! Vul je gegevens in en wie weet is hij straks van jou. Stemmen kan tot en met 4 november 2018! De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar van de Stem en Win wedstrijd.

Ander leuk speelgoed van het jaar

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]