Attractiepark Denemarken Europa Travel video en vlogs

Tivoli Friheden | het gezellige familiepretpark in Aarhus

2 september 2018

Tivoli Friheden is familiepretpark net buiten Aarhus. Ook deze hoort op je lijst met bezienswaardigheden. Het amusementspark ligt in een bosrijke omgeving en is een kruising tussen een kermis en een uit de kluiten gewassen speeltuin.

Eigenlijk was ik van plan om met de meiden naar Djursland te gaan. Maar toen we in onze happy meal tickets voor Tivoli Friheden aantroffen, bedachten we ons. Dit park was dichterbij en we kregen ook nog korting.

Video Tivoli Friheden

Klik hier als je de video niet goed kan zien

wat te doen in Aarhus

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden ligt net buiten het stadscentrum vlakbij het Marselisborg bos. Een plek waar de gezinnen van Aarhus bijeenkwamen om te picknicken. De boswachter gaf de inwoners dan bier, taart en koffie. Tijd voor het stadsbestuur om in te grijpen. Zij waren bang dat de boswachter hier te druk mee werd. Dus kozen zij een restauranteigenaar uit die toestemming kreeg de inwoners van eten te voorzien. Zo werd er een paviljoen en terras gebouwd dat meteen goed liep. Voeg daar wat schommels, waterfietsen, glijbanen en mini golf aan toe en je hebt een succes.

Vandaag de dag heeft Tivoli Friheden meer dan 40 attracties waaronder verschillende achtbanen. Ook zijn er regelmatig openluchtconcerten en andere evenementen zoals het Familie Festival op 3 september.

Tivoli Friheden familiepretpark

Tivoli Friheden

Wat is er te doen?

In het park is een 5D bioscoop, reuzenrad, obstacle run, waterspeelplaats, mini golf, zweefmolen en nog veel meer. Spectaculair en even berucht is de sky tower. Een toren waarbij je een val maakt van 30 meter. Je komt in een vangnet terecht, maar toch… het is nog steeds niet mijn ding. Vanaf de zijlijn sloeg ik het hele tafereel van veiligheidsmaatregelen gade. Bijzonder.

bezienswaardigheden aarhus

Onze ervaringen, wat vonden we er van?

Miss C en Miss B waren erg enthousiast. Het park is heel geschikt voor kleine kinderen en heeft ene speciaal ‘peuterland’. Een gedeelte van het park met attracties voor jonge kinderen. Denk aan speeltoestellen, vliegtuigjes, draaimolens en mini botsauto’s. Maar ook de waterspeeltuin kon op veel enthousiasme rekenen van mijn peuter.

Miss B is nog net geen 140 cm. In de Efteling betekent dit bijvoorbeeld dat ze niet in de Barron mag. Ook al lijkt haar dit wel erg leuk. Maar ze is ook weer niet zo klein dat ze in al te kinderachtige attracties wil. Een beetje van beiden. Miss G is groot voor haar leeftijd. Zij geniet al weer een heel aantal jaren van dat ze in veel attracties mag. Ook al mogen leeftijdsgenootjes niet. Zij vond het aanbod van Tivoli Friheden wat saai. Dus op basis daarvan kan ik denk ik wel zeggen dat dit park leuk is voor kinderen van 3- 10 jaarn. In de basisschoolleeftijd. Maar voor (bijna) tieners iets te braaf is.

Tivoli Friheden waterspeelplaats

Entreeprijzen

Met een Aarhuscard is dit pretpark gratis. Ook voor kinderen. Maar dan ben je allen nog maar binnen. Wil je ook in de attracties, dan heb je een polsband nodig. Beetje raar systeem want dan krijg je dus het volgende. Miss C was vanwege haar lengte gratis…maar dan kan ze in geen enkele attractie omdat ze geen polsband heeft. Dus ook al gaat ze alleen maar in de draaimolen, je koopt een dure polsband. Zelfde geldt dus voor een baby of peuter. Een polsband is all-inclusive waarmee je gratis in elke attractie kan. Helaas is deze verhoudingsgewijs best duur.

Wil je niet in elke attractie? Dan kan je er voor kiezen om per attractie te betalen. Mits je het dan bij 1 of 2 attracties houd, vermoed ik dat je goedkoper uit bent.

 • Entree + polsband: 245 DKK
 • Entree 120 DKK
 • All inclusive deal 90-140 cm 250 DKK
 • All inclusive deal groter dan 140 cm 350 DKK

Kleiner dan 90 cm

 • Gratis toegang
 • Polsband 0-90 cm 65 DKK

attracties aarhus

Adres Tivoli Friheden

 • Tivoli Friheden
 • Skovbrynet 1
 • 8000 Århus C

Nog meer leuke bezienswaardigheden in Aarhus

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]