Kerst

Tips voor kopen kerstcadeaus

19 november 2017
Tips voor kopen kerstcadeaus

Kerst komt er aan! Maar met onze tips voor kopen kerstcadeaus bespaar je geld.

Tips voor kopen kerstcadeaus

Bepaal een budget

Misschien wel de meest logische maar soms ook erg lastig om je aan te houden. Er is ook zoveel leuks! Zonder budget winkelen is als winkelen wanneer je honger hebt. Je koopt altijd te veel. Dus stel een budget op voor elk familielid en koop cadeaus binnen die prijscategorie. Omdat mijn kinderen rond Kerst jarig heb ik een algemeen budget. is het verjaardagcadeau wat duurder? Dan is het kerstcadeau wat goedkoper. Zo houden we het in balans.

Nuttig cadeaus

De meest budget vriendelijke Tips voor kopen kerstcadeaus is misschien wel dat een nuttig cadeau ook leuk is. Voor kinderen geldt 1 ding: hoe meer hoe beter. Ook een nuttig cadeau kan leuk zijn. Moeten ze nog een nieuwe jas,  fluffy pyjama of een paar sokken? Koop het, pak het in en geef het met Kerst.

Tegoedbonnen

Zoals ik wel eens heb geschreven krijgen mijn kinderen geen zakgeld. Dat weerhoudt ze er niet van om mij op verjaardagen of Moederdag een cadeau te geven. Miss B weet dat wie niet rijk is slim moet zijn. En het leukste wat ik ooit van haar kreeg was een beplakt doosje boordevol tegoedbonnen. Mijn hart smolt bij dat ze hier allemaal kaartjes in gedaan had. Zo zat er een bon in om mijn ontbijt op bed te maken. En ook een bon waarop stond dat ze de hele dag goed naar mij zou luisteren. Love it! Geef iets van je tijd of aandacht weg.

Vergelijk de prijzen

Zelf woon in vlak bij de grens en als ik weet dat producten aan de andere kant goedkoper zijn, aarzel ik niet om ze daar te gaan halen. Woon je niet in het oosten? Lang leve het internet want het wereld wijde web ligt letterlijk aan je voeten en met een paar klikken van je muis kan je prijzen vergelijken bij elke webshop en zo besparen op je kerstcadeaus.

Het hele jaar door

Een van de beste tips voor kopen kerstcadeaus is dat je op tijd begint. Natuurlijk zijn er in december genoeg leuke aanbiedingen om geld te besparen op cadeaus. Maar als je slim bent, koop je het hele jaar door cadeautjes. Gewoon als je iets leuk ziet, er aan denkt, of het afgeprijsd is. Zo drukken de kosten minder op je portemonnee en hoef je niet in een keer een hele smak met geld uit te geven.

Weggeefhoek / kringloop

Elke plaats heeft wel een kringloop waar je voor weinig veel leuke spulletjes op de kop kan tikken. Ook loont het om in de dure decembermaand regelmatig op de weggeefhoek van jouw plaats/wijk te kijken. Grote kans dat iemand daar iets op zet wat ze vorig jaar gekregen heeft en inmiddels al op uit is gekeken.

Ruilen

Van ruilen komt huilen. Maar niet als je het slim aanpakt. Zoals onderzoeken al jaren laten zien staan ongewilde cadeautjes een dag later al weer op het internet. Zelfs spaar ik dat soort cadeautjes op en geef ze op een ander moment weg. Dat het niet mijn ding is, wil niet zeggen dat ik een ander er niet blij mee kan maken. En daarmee mijzelf uiteindelijk ook.

Tips voor kopen kerstcadeaus-bespaartips

Maak het zelf

Bij cadeautjes geven, gaat het niet om het bedrag maar om het gebaar. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maak een lekker geurende Sugar bodyscrub of bak Kerstkoekjes of Candy Cane Cupcakes. Er is altijd wel iets wat jij kan en een ander niet.

alternatieven-voor-cadeaupapier-bespaartips

Alternatief cadeaupapier

Groeide jij ook op in zo’n huishouden waar je werd aangeleerd om de verpakkingen van cadeaus te recyclen? Volgens mij was het niet eens omdat we zo lekker milieubewust waren. Met 4 kinderen die zelf jarig waren en ook regelmatig een feestje van klasgenootjes hadden, scheelde het best wel wat aan cadeaupapier. Anno 2017 heb ik geen lade met cadeaupapier. Wel gebruik ik alternatieven zoals oude kranten, bladzijden uit oude boeken, lapjes stof. Lekker uniek en erg leuk om te zien.

Tips Kopen kerstcadeus

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 

kerstkoekjes en peperkoek kerstboom via Shutterstock

 • Reply
  Andy E ijzermans
  22 november 2017 at 11:44

  Ik denk dat ik al de hele site heb rondgekeken en ik denk dat ik met 45euro niet toe kom, hahaha. Wat een leuke spullen zeg!

 • Reply
  Evi Huys
  21 november 2017 at 15:27

  Ze hebben echt heel leuke, grappige en originele dingen in hun webshop. Ik doe heel graag mee.

 • Reply
  Grete Karina
  21 november 2017 at 13:49

  Heel erg leuk, bij Radbag kan ik altijd wel een cadeautje naar mijn zin vinden! Of om iemand anders blij mee te maken.
  Ik loot dus graag mee.

 • Reply
  Lisette Kleiweg
  20 november 2017 at 14:17

  Oehh, zo leuk ! Ik doe mee, ik volg je al op FB en YouTube 🙂

 • Reply
  wendy van zetten
  20 november 2017 at 05:48

  ???Wauw wauw Wauwie van deze verwennerij wordt ik helemaal blij zou heel graag dit shoptegoed willen winnen om de feestdagen ?❄? heerlijk te mogen beginnen waag graag mijn kans en heb deze schitterende actie met veel ❤ laten stralen op mijn tijdlijn zodat iedereen er op tijd bij kan zijn nu maar hopen dat er veel geluk mijn kant op mag komen want als ik dit mag winnen dan raak ik van blijdschap helemaal buiten zinnen ???? #Spannend fijne maandag ?????

 • Reply
  Ursula
  19 november 2017 at 22:06

  Wat leuk. Ik doe graag mee om te winnen.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  19 november 2017 at 21:59

  Josan wat een geweldige tips en geweldige winactie. Ik hou van deze winkel. Laatst ook nog leuke dingen gescoord. Ze hebben nu weer zoveel nieuwe dingen dat het echt héél moeilijk kiezen is!

 • Reply
  Sabine Bientje
  19 november 2017 at 20:01

  Mijn dochter is ENORM gek op eenhoorns, en bij RadBag weten ze daar wel raad mee! Wat zou het leuk zijn om haar met de Kerst te mogen verrassen met een mooi paar eenhoornsloffen 🙂
  Bedankt voor je bespaar tips! De decembermaand is al duur genoeg 😉 Zelf sparen we eigenlijk het hele jaar voor de laatste maand van het jaar. Jammer genoeg hebben we er alleen niet zoveel aan omdat de jaarafrekening van de energiemaatschappij ook altijd komt in deze maand en helaas is die nooit zo gunstig. Dit jaar het maandbedrag wat omhoog gedaan en hopen dat we nu wel gelijk spelen!

 • Reply
  Cindy
  19 november 2017 at 19:23

  Waaaaaanzinnig! ♡♡
  Zou tof zijn! Zou doldolgraag willen uitkiezen..
  !!♡♡♡
  Staat hoog op ons gezin het verlanglijstje! !!♡♡

 • Reply
  Liesbeth Barto
  19 november 2017 at 18:42

  Superleuke spullen hebben ze hier. Heel graag doe ik mee. Het hele jaar door “spaar” ik al leuke spulletjes voor de decemberperiode zodat ik niet alles op het laatste nippertje tegen te veel geld moet aanschaffen.

 • Reply
  Alyt van der Heide
  19 november 2017 at 18:34

  Zoals het klokje thuis tikt ….
  http://www.radbag.nl/led-word-clocks Yes dit is echt een gave actie. Radbag love it. Wil al tijden deze te gekke wandklok voor in de woonkamer… maar een beetje prijzig. Maar ja, met een bon van 45 euro zit ik al bijna op de helft van de prijs dus die zou ik dan ook aanschaffen, mocht ik winnen.
  Een cool ding is het gewoon!

 • Reply
  Marian B
  19 november 2017 at 17:39

  Hele leuke dingen hebben ze daar! Ik loot graag mee. Er staat nog iets wat ze daar hebben op mijn verlanglijstje 😉 Dat vindt iedereen denk ik wel leuk. Met kerst doen we verder niet echt aan cadeaus, soms een kleinigheidje maar niet iets groots.

 • Reply
  Marina
  19 november 2017 at 17:02

  Leuke winactie. Het mij leuk om hier eens te shoppen voor kerst! Ik heb alle stappen gedaan!

 • Reply
  Roos Berg
  19 november 2017 at 16:58

  Heel leuk! ik doe graag mee !

 • Reply
  Wendy v V
  19 november 2017 at 15:05

  Leuk, ik doe graag mee.
  Radbag heeft zulke leuke spullen. Leuk voor jezelf of als cadeautje voor anderen.

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  19 november 2017 at 13:31

  Super leuk je blog weer. 🙂

  Ik maak graag kans op de tegoedbon. Daarmee kan ik dan iets leuks kopen voor iemand die dat echt verdiend.

 • Reply
  Anja Laemers
  19 november 2017 at 13:30

  Ja, zelf maken en kringloop, die staan ook op mijn to do lijst 😉

 • Reply
  Jolanda
  19 november 2017 at 13:29

  Leuk artikel! Kerst gaat dit jaar totaal langs me heen denk ik, aangezien onze baby rond die tijd komt. Heel apart maar ook wel eens lekker 😉 de kruiden potjes die op Radbag staan lijken me mega ideaal! Maar dan lekker voor mezelf hihi

 • Reply
  Bianca Fenna
  19 november 2017 at 13:08

  Super leuk, hier vind ik zeker iets super leuks!

 • Reply
  Joke Pronk
  19 november 2017 at 12:45

  leuke actie!
  ik volg je overal

  • Reply
   Tamara
   19 november 2017 at 18:09

   Jaaa dat wil ik wel!! Super leuk radbag!! Er staat al heel lang iets op mijn verlanglijstje bij de radbag.

 • Reply
  Linda raaijmakers
  19 november 2017 at 12:32

  Zoveel leuke spullen voor het hele jaar door en elk thema. Ik ben groot fan van Radbag 😀

 • Reply
  Femke
  19 november 2017 at 12:24

  Nuttig artikel! Hier al steeds druk aan het kijken online. De app met reclamefolders hou ik ook goed in de gaten, met 3 jongens die in september, november en decemeber jarig zijn, is het fijn om wat koopjes te kunnen vinden ?

 • Reply
  Sharon de Ridder
  19 november 2017 at 12:07

  Leuke tips Josan! Ik probeer geld te besparen door voor december al cadeautjes te kopen. Als ik iets leuks zie voor iemand, gaat het vast de cadeaukast in. Zo hoef ik in december minder te kopen ?

 • Reply
  Heidie van der Steeg
  19 november 2017 at 12:04

  Ik heb de webshop van Radbag wel eens bekeken, hele grappige dingen kun je daar krijgen. Ik kan me herinneren dat ze best wel wat Star Wars dingen hadden en daar houden de mannen in huis hier veel van! Ik doe graag mee voor shoptegoed.

 • Reply
  Marian Zw
  19 november 2017 at 11:44

  Leuk, ik loot graag mee. Super om iets te mogen uitzoeken

 • Reply
  Jikke
  19 november 2017 at 11:39

  Met een groot gezin is dit altijd handig! Bij Radbag hebben ze vaak leuke cadeaus voor de pubers hier in huis. Ik doe dus graag mee.

 • Reply
  Eleonora dekker
  19 november 2017 at 11:38

  Ik doe zeker mee! Ik heb ook gedeeld en geliked op Facebook. Daar heet ik Eleonora Dekker!

 • Reply
  Nancy van der kamp
  19 november 2017 at 11:36

  Super gave actie ik doe zeker mee!

 • Reply
  Lynn Mahieu
  19 november 2017 at 11:34

  Ik doe heel graag mee voor zo’n super toffe spulletjes! 😀

 • Reply
  Esmeralda Groenland
  19 november 2017 at 11:28

  Leuke tips! Ik maak graag kans. ?

 • Reply
  Linda Meester
  19 november 2017 at 11:26

  Ik doe graag mee, leuke tips heb je geselecteerd

 • Reply
  Riekie Bos
  19 november 2017 at 11:11

  TE GEK en ik waag graag een kansje!
  Met dat gulle shoptegoed weet ik wel raad.
  Bij radbag NL hebben ze zulke onwijs leuke dingen.
  Duim duim duim.
  ????
  Fijne lazy zondag en groetjes van Riekie

 • Reply
  Annemiek Visser
  19 november 2017 at 11:09

  Ja graag doe ik mee. Wie weet kan ik wat leuks vinden voor ons 3tjes. Ik denk dat er dan zeker 3 personen heel gelukkig zijn. Zeker met dat bedrag. In de webshop zie ik zo al vlug wel leuke dingen staan die in de smaak vallen.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  19 november 2017 at 11:07

  ik laat me heel graag verrassen
  #duimen dat dit leuke kado in mijn schoen mag passen

 • Reply
  Marange
  19 november 2017 at 10:57

  Jaaa heel leuk! Ze hebben echt super leuke dingetjes op hun webshop. Ik doe graag mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]