Opvoeding

Tips voor kinderactiviteiten in de tuin

21 januari 2016
activiteiten in de tuin

Leuke kinderactiviteiten in de tuin zijn nog steeds een goed tijdverdrijf. Tegenwoordig zitten veel kinderen achter de tv of de computer, maar het is natuurlijk veel beter als ze lekker in de buitenlucht spelen. Als over enkele maanden de lente er weer aankomt kun je verschillende leuke kinderactiviteiten in de tuin doen. Daarom is het leuk om een deel van je tuin in te richten voor je kids. Lees snel verder om verschillende ideeën te ontdekken.

Kinderactiviteiten in de tuin

Eigen keuken

Helpt je dochter je altijd met koken? Dan vind ze het vast leuk om haar eigen keukentje te krijgen, waar ze zelf de baas over is en niet hoeft te doen wat jij vraagt. Zo kan zij jou vragen om af te drogen of iets te pakken.

tuinieren met kinderen-moestuin maken

Moestuin

Vinden jij en je dochter het heerlijk om samen dingen te doen? Denk er dan eens overna om een moestuin aan te leggen. Samen de planten verzorgen en als ze goed groeien tijdens het avondeten van jullie eigen groenten eten. Elke dag samen kijken hoe ver de plantjes weer zijn gegroeid. Een andere manier om samen te tuinieren is, verticaal tuinieren. Hierbij komen de planten en bloemen tegen de gevel te hangen. Zo nemen ze geen extra ruimte op de grond in. Zorg er wel voor dat je eerst je gevel laat impregneren, zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

Activiteiten in en rondom huis-schommel maken-GoodGirlsCompany

Schommel

Is er geen speeltuin in de buurt waar schommels staan? Hang er dan één in je eigen tuin. Dit kan je met haken in een stevige boom doen, maar er zijn ook schommeltoestellen te koop. Zorg er wel voor dat de schommel de ruimte heeft, zodat je dochter tijdens het schommelen nergens tegenaan komt.

Lieveheersbeestjes maken

Prachtige vlinders en de rode lieveheersbeestjes die in de zomer naar je tuin komen. Zijn je dochters daar gek op? Gelukkig kun je deze ook knutselen. Voor het maken van lieveheersbeestjes die het hele jaar in de tuin kunnen staan heb je ronde keien, rode en zwarte verf nodig. Ook leuk om samen met je kind te maken.

Tips voor kinderactiviteiten in de tuin-picknick-GoodGirlsCompany

Kleed

Heb je geen ruimte in de tuin om attributen te plaatsen? Kies dan voor een kleed, waar je kind lekker op kan spelen met poppen of ander speelgoed. Dit kleed kan je erbij pakken als er buiten wordt gespeeld. Wil je het speelgoed en het kleed samen bewaren? Er zijn kleden met een touw in de rand, waardoor je het dicht kan trekken en al het speelgoed er in op geborgen wordt.

Nadat je in je tuin meer ruimte hebt gemaakt voor je dochter, wordt er meer tijd buiten besteed. Jij zit lekker op je terras te kijken, naar hoe je kleine aan het spelen is. Nu je meer tijd buiten doorbrengt valt de aanslag op de gevel je opeens op. Bij een mooie heringerichte tuin hoort ook een mooie gevel, de gevelreiniging prijs begint bij zo’n €10 per m². Zo kan je vol trots je nieuw uitziende huis aan al je familie en vrienden laten zien en speelt je dochter heerlijk in de tuin.

Zo dit zijn een aantal kinderactiviteiten in de tuin. Waar geniet jouw kindje het meeste van?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

Foto: Bron

 • Reply
  volgmama
  21 januari 2016 at 17:30

  Wij wonen buitenaf, een gigantisch grote tuin en er is altijd wat te beleven,

 • Reply
  MamaOnderneemt
  21 januari 2016 at 09:08

  Mijn kinderen genieten ook van het buiten spelen. Meestal gaan we naar een hele leuke en beetje parkachtige speeltuin. Een tuin hebben we nu helaas niet, maar hopelijk over een paar jaar wel. Wat er dan zeker in komt is een moestuin. Dat lijkt me helemaal geweldig en ook leerzaam voor mijn kinderen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!