Interieur Kinderkamer

Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

25 mei 2018
Kinderkamer inrichten

Is de kinderkamer (erg) klein? Wil je een leuke kleine kinderkamer inrichten? Met deze tips creëer je meer ruimte in je huis. Zodat de slaapkamer een paleisje wordt.

Voor je kinderen wil je het allerbeste, dus ook een mooie grote slaapkamer. Helaas is een grote kinderkamer niet altijd even realistisch. De meeste woningen hebben één grote slaapkamer die voor de ouders bestemd is. De overige slaapkamers zijn duidelijk kleiner. Een kleine kinderkamer is daarentegen juist heel leuk in te richten. Het is belangrijk om creatief met de ruimte om te gaan. Heb je hier hulp bij nodig? Dan hebben we hier enkele tips om je kleine kinderkamer leuk in te richten!

Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Denk aan de hoogte

Is de kinderkamer erg klein? Benut dan alle ruimte in de kinderkamer door de hoogte in te gaan.  Je kunt gemakkelijk de hoogte ingaan door gebruik te maken van hoge kasten, waar je gelijk veel spullen in kunt opbergen. Je kunt ook kleine kastjes of planken hoog ophangen, waar je spullen kwijt kunt. Daarnaast kun je een speels effect met de planken creëren, waardoor je op de juiste punten aandacht kunt richten. Om de hoogte in te gaan is de beste oplossing gebruik maken van de hoogslaper. De hoogslaper is ideaal voor een kleine kinderkamer, onder de hoogslaper is namelijk ook nog ruimte om spullen te zetten, een bureau te plaatsen of om gewoon te kunnen spelen.

kleine kinderkamer-tips

Kleur en licht

Voor een kleine kinderkamer is het belangrijk om felle kleuren en drukke prints te vermijden. Vermijd ook donkere kleuren, dit is een echte no-go voor een kleine kinderkamer. De felle kleuren en drukke prints maken de ruimte alleen maar kleiner, terwijl we de kamer juist groter willen laten lijken. Maak hiervoor gebruik van lichte kleuren en let op het lichtinval. Je kunt de kamer namelijk optisch ruimer laten lijken door gebruik te maken van lichte kleuren en natuurlijk licht.

Denk ook aan het gebruik van lampen. Ga voor meerdere kleine lampen dan voor één grote lamp.  Als je één grote lamp gebruikt lijkt je kamer sneller donker en hierdoor dus ook weer kleiner. Als je gebruik maakt van kleine lampen, creëer je op meerdere plekken licht.

Tip: Kies voor een rustige basiskleur en combineer dit met andere lichte kleuren.

Lichte-kleuren-kinderkamer

Praktische meubels

Maak gebruik van praktische meubels. Je moet alleen meubels gebruiken die slim zijn voor de kleine kinderkamer. Denk aan een inbouwkast met schuifdeuren, waar veel inpast. Denk aan een bed met lades, waar je ook weer spullen in kunt opbergen. Wat je dus vooral niet moet kopen zijn grote bakken om spullen in op te bergen, deze nemen weer ruimte in op de grond. Waardoor er minder speelruimte overblijft.

Accessoires

Accessoires maken een kamer echt af. Er zijn veel leuke kinderkamer accessoires te vinden. Daarnaast kunnen accessoires ook nog eens speciale effecten creëren. Je kunt gebruik maken van een spiegel, die de kamer optisch groter laat lijken. Door gebruik te maken van een vloerkleed kun je de kinderkamer  langer of breder laten lijken. Speel met de ruimte. Op zoek naar leuke ideeën voor in de kinderkamer? Bekijk dan  ons blog Pom Poms in de kinderkamer.

kleine kinderkamer

Combineer

Als je echt weinig ruimte in je huis hebt, komt het soms voor dat er een kamer gedeelte moet worden. Het kan zo zijn dat een zusje en broertje de kamer moeten delen. Beiden vinden zij iets anders mooi en willen ze dus ook een ander soort kamer. Gebruik in ieder geval neutrale kleuren, die ze beiden mooi vinden. Doe dit ook met de accessoires. Lastig om een goed bed te vinden? Nee hoor, je kunt tegenwoordig hele leuke stapelbedden vinden.  Moet je geen kinderkamer inrichten maar wel een kleine woning lees dan het blog kleine woning? Zo creëer je ruimte.

Hopelijk weet je nu beter hoe je een kleine kinderkamer goed kunt inrichten! Alvast veel succes en plezier bij het inrichten.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit is een gastblog

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]