back to school Reviews Schoolkind Verzorging

Snel van je hoofdluis af met de producten van XT Luis

27 augustus 2019
Ervaring XT Luis Once_The Millenial Mom

Als de scholen weer beginnen, breekt ook het hoofdluisseizoen weer aan. Twaalf jaar lang maakte ik mij totaal geen zorgen. Ze kwamen gewoon nooit voor in het dikke kroeshaar van mijn dochters. Ook dochter 2 lijkt luisloos door haar basisschooljaren te rollen. Appeltje eitje…maar toen kwam Chloé. Met haar krullende haar wat naar een aantal keer borstelen nagenoeg glad is, had ik er opeens een realistisch probleem bij…


En als ik eerlijk ben, krijg ik daar toch wel een beetje jeuk van. Natuurlijk kende ik de verhalen van andere moeders om mij heen. De verwoede pogingen om de beestjes en hun eitjes te verwijderen. Het gekam. De wanhoop als het dan alsnog weer terugkwam. Of als meerdere kinderen uit een gezin elkaar besmetten. Maar dit was een ver van mijn bed show. Tot voor kort kon je in ons huishouden geen luizenkam of ani-luis product vinden. Ruim 12 jaar lang was ik luis-vrij ondanks dat ik kinderen heb.

Hoofdluis voorkomen

XT-Luis-review.

Maar nu Chloé op de basisschool zit, knijp ik hem toch wel een beetje. Eigenlijk wil ik niet pas ingrijpen wanneer ze ze al heeft. Dan ben ik te laat. Ik wil voorkomen dat ze ze überhaupt krijgt. Want voorkomen is beter dan genezen. School neemt maatregelen doordat de kinderen verplichte luizenzakken hebben. En ik? Ik neem preventieve maatregelen door haar haren tweemaal in de week te sprayen met XT Luis Protect en Go. Een preventieve spray die bij regelmatig gebruik hoofdluis voorkomt. Dat is klinisch bewezen.

En mocht het toch mis gaan? Dan is er XT Luis Once. Een vloeibare gel die binnen 15 minuten hoofdluizen en eitjes doodt. En het beste is? Je hoeft het maar 1x te gebruiken omdat de bestanddelen Penetrol en Dimeticon zo effectief werken.

Hoe dan?

XT Luis Once

Ervaring XT Luis Once_The Millenial Mom

Twee ingrediënten maken XT luis Once super krachtig: Penetrol en Dimeticon. Penetrol (een olie)opent luizeneitjes, zodat de Dimeticon kan binnendringen en de eitjes vernietigt voordat ze uitkomen. Dimeticon doodt niet alleen de eitjes, maar ook de luizen. Hoe? Door ze te verstikken. Grote voordeel hiervan is dat het niet chemisch is en luizen er ook niet resistent tegen worden.

voordelen

 • geen pesticiden
 • huidvriendelijk
 • gemakkelijk aan te brengen
 • inclusief gratis luizenkam

XT luis Protect & Go

Ervaring XT Luis Spray en Go_The Millenial Mom

Ook in XT luis Protect & Go zit Dimethicone. De spray is op waterbasis en daardoor huidvriendelijk en verzorgend. Het werkt heel simpel. Spray het op het haar van je kind. Even doorkammen en je bent klaar. De haren van je kind zijn weer beschermd tegen hoofdluis.

Voordelen

 • anti-klit, beschermt en verzorgt
 • klinisch bewezen bescherming tegen luizen
 • vegan

Onze ervaringen

hoofdluis behandelen

Tot nu toe heb ik alleen XT Luis Spay & Go gebruikt. Chloé is nog steeds hoofdluis-vrij. Bij ons is school net1 week begonnen dus ik ben op mijn hoede. Wat ik persoonlijk vooral prettig vind is dat ik niet hoef te wachten met voorzorgsmaatregelen totdat het nodig is. Maar nu al iets kan doen. Twee keer per week haar haren in sprayen kost, namelijk geen extra moeite. In ons gezin zit er namelijk toch veel tijd in uitgebreide haarroutines.

tips behandelen hoofdluis kinderen_The millennial mom

De geur van de spray vind ik prima ruiken. Ik had een iets chemische geur verwacht. Maar dat valt heel erg mee.

Te koop

 • Adviesverkoopprijs XT luisOnce gel,100ml €15,99
 • Adviesverkoopprijs XTluis Protect &Go, 200ml€17,07

Ook leuk om te lezen:

Wat is jouw ultieme tip tegen hoofdluis?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]