Dierentuin Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Tierpark Nordhorn leuke familiedierentuin in het groen

13 augustus 2017
Tierpark Nordhorn

Net over de Duitse grens ligt Tierpark Nordhorn. Een leuke familiedierentuin in het groen. Hier mogen kinderen zelf de dieren voeden, loop je over vlonders langs de Vecht en kan je ook nog langer blijven als je een van de 2 vakantiehuizen boekt.

Video Tierpark Nordhorn

Als Burgers’ Zoo je vaste dierentuin is, ligt de lat hoog. Elke andere dierentuin of ander attractiepark met beesten die ik met de kinderen bezoek, wordt hier mee vergeleken. Helaas zijn de meiden meestal niet zo onder de indruk. Daarom was ik benieuwd of Tierpark Nordhorn de test kon doorstaan.

Tierpark-Nordhorn-ingang-GoodGirlsCompany

Tierpark Nordhorn

De eerste keer dat ik Tierpark Nordhorn bezocht was vijf jaar geleden. Mijn ouders woonden destijds in deze plaats in Duitsland. Ik kon mij herinneren dat je dichtbij de dieren kon komen. In sommige gevallen mocht je zelfs in het verblijf tussen de beesten doorlopen. Dat maakte een enorme indruk op mijn destijds peuter en kleuterdochters. Maar in vijf jaar tijd kan er veel veranderen. Tijd om deze dierentuin weer eens te bezoeken tijdens een uitstapje met de kinderen.

We kozen de sterfdag van mijn vader uit om het park te bezoeken. Bewust. Ik vind het belangrijk om het leven te vieren. Bovendien konden we dit meteen combineren met een bezoek aan het graf op de plaatselijke begraafplaats. Vanaf ons is dierentuin Nordhorn anderhalf uur rijden. Het ligt net over de grens bij Twente.Tierpark-Nordhorn-vosmangoests-GoodGirlsCompanyTierpark-Nordhorn-kinderboerderij-GoodGirlsCompany

Wat vonden we er van

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. In onderstaande tabel zie je dat het ontzettend meevalt. Maar wat krijg je daar nu voor? Okay dierentuin Nordhorn heeft maar liefst 2000 dieren en 100 verschillende soorten. Zo zijn er aapjes, bizons, Grote Mara’s, alpaca’s, wallabies, uilen, Noord Perzische panters, slangen, wilde katten en nog meer. Grote beesten zoals een tijger, leeuw of olifant vind je er niet. Maar naast wilde dieren, is er ook een kinderboerderij. Welk kind wil er nu geen biggetje aaien, geitjes voeren of knuffelen met een ezeltje?

Tierpark-Nordhorn-bizon-GoodGirlsCompany

Tierpark-Nordhorn-kanarie-GoodGirlsCompany

Mijn kinderen en ik misten de hele grote dieren niet eens. Het is wel weer eens verfrissend om iets anders te zien. Bovendien is de afstand tot de beesten erg klein. Bij de Burgers’ Zoo  zie je de dieren wel, maar blijf je altijd op een afstandje. Het is zeker niet mogelijk zoals bij Tierpark Nordhorn om in hetzelfde verblijf te lopen. Dat vonden mijn kinderen toch echt wel heel spectaculair. Oog in oog met een Grote Mara. Met je zakje voer een wallaby proberen te lokken. En Miss C ging helemaal los in de uilentoendra waar ze oog in oog stond met Meneer de Uil ( aldus haar).

Tierpark-Nordhorn-Natuurpad_GoodGirlsCompany

Natuurpad langs de Vecht

Wat je opvalt aan Tierpark Nordhorn is dat de dierentuin erg groen is. Overal zijn bomen. Maar het leukste is toch wel het Natuurpad langs de Vecht. Hier loop je over houten vlonders langs de Overijselse Vecht. Je waant je een beetje in de bomen terwijl je een boomhut passeert. Houd je ogen open want misschien zie je wel ijsvogels of bevers!

Dierentuin-Nordhorn-veengebied-GoodGirlsCompany

Verder is er een veengebied. Hier wordt aan natuurbehoud gedaan. Maar dat boeit de kinderen natuurlijk niet. Zolang er maar kikkers in het water zitten, zijn zij tevreden.

Tierpark-Nordhorn-speeltuin-GoodGirlsCompany

Indoorspeeltuin Max Avonturenland

Allereerst heeft Tierpark Nordhorn een hele mooie buitenspeeltuin. Hier kan je als ouders op het terras neerstrijken en toch je kinderen nog in de gaten houden. Ook koop je er de nodige versnaperingen. Maar als het regent of gewoon te warm is buiten vermaken de kinderen zich in Max Avonturenland.

Tierpark-Nordhorn-Max-avontureland-binnenspeeltuin-GoodGirlsCompany

Tierpark-Nordhorn-Max-avontureland-GoodGirlsCompany

Max Avonturenland is echt een binnenspeeltuin. En nee, niet zo’ n dertien in dozijn krijspaleis. Allereerst is de grond bedekt met zand. Kinderen kunnen hun schoenen uittrekken en op hun blote voeten door het zand banjeren. Heerlijk relaxt en het prikkelt de zintuigen. De kleintjes bakken zandtaartjes in de buitenkeuken.

Tierpark-Nordhorn-Max-avontureland-binnenparadijs-GoodGirlsCompany

De grote kinderen kruipen door het gangenstelsel onder de houten klimtoestellen. Of door de lucht want dat kan ook. Verwacht geen grote glijbanen of ingewikkelde klimtoestellen. Maar ondanks dat waren mijn dochters van 2, 8 en 10  er lekker zoet en willen ze graag nog een keer terug komen. Zo leuk kan eenvoud dus zijn!Dierentuin-Nordhorn-uilen toendra-GoodGirlsCompany

Toegangsprijzen Tierpark Nordhorn

Tijdens ons bezoek aan Irrland was het mij al opgevallen dat de entreeprijzen voor een attractiepark in Duitsland aanzienlijk lager liggen dan in Nederland. Dat maakt een dagje uit net over de grens erg aantrekkelijk. Het grappige was dat we voor het eten & drinken meer geld kwijt waren dan onze toegangskaarten voor de dierentuin.

Met zijn vieren was ik in totaal. € 20,50 kwijt. Ter vergelijking heb ik in onderstaande tabel ook meteen de prijzen van Burgers’ Zoo opgenomen. Omdat we een abonnement op de dierentuin hebben, gaan we soort van ‘gratis’. Met ons aantal bezoekjes, haal je dat er echt wel uit. Maar ook de prijs van een abonnement op Tierpark Nordorn ligt lager. Als we in Twente of Overijssel hadden gewoond, zou dit zeker het overwegen waard zijn.Tierpark-Nordhorn-prairiehond-GoodGirlsCompany

Prijzen dagkaart Tierpark Nordhorn versus Burgers’ Zoo

Tierpark NordhornBurgers’ Zoo
Volwassenen€ 9,50€ 22,-
Kind 4 t/m 9 jaar€ 5,50€ 19,-
Kind 9 t/m 16 jaar€ 5,50€ 22,-
0 t/m 3 jaargratisgratis
Gepensioneerden, studenten, scholieren vanaf 17 jaar€ 8,50€ 22,-

Gehandicapten zijn overigens gratis.

Prijzen jaarkaart dierentuin

Tierpark NordhornBurgers’ Zoo
Volwassene€ 39,-€ 57,50
Kind 4 t/m 11 jaar)€ 35,-€ 52,50
Kind vanaf 11 jaar€ 35,-€ 57,50

Tierpark-Nordhorn-eten-en-drinken-GoodGirlsCompany

Eten & drinken

Eten en Drinken doe je in De MalleJan. In dit gezellige restaurant kan je zowel binnen zitten als buiten op het terras als het mooi weer is. Op de menukaart staan gerechten zoals een tosti, pannenkoeken en patat, maar je kan ook genieten van heerlijke streekproducten. Deze kan je ook kopen in de colonialwarenwinkel achter het gebouw. Bovendien hebben ze er ook manden en kratten te koop vol streekproducten. Op zaterdag en zondag geniet je er van een heerlijk ontbijtbuffet terwijl je kinderen zich vermaken in Max Avonturenland waar je hieronder meer over leest.

Dierentuin-Nordhorn-toiletten-GoodGirlsCompany

De prijzen van eten en drinken zijn overigens wel vergelijkbaar met Nederlandse prijzen. Voor 2 pannenkoeken en 2 tosti’s en wat drinken was ik in totaal € 31,- kwijt. Dat was dan wel weer grappig. Ik ben nog nooit meer geld kwijt geweest aan eten dan aan entree. Wil je goedkoper uitzijn? Dan kan je natuurlijk ook gewoon eigen broodjes meenemen. Dit is toegestaan.

Dierentuin-Nordhorn-kinderboerderij-GoodGirlsCompany

Een Vakantiehuis huren in Tierpark Nordhorn

Kan je geen genoeg krijgen van de dierentuin? Huur dan een van de twee vakantiewoningen die op het terrein staan. Je ziet de woningen liggen wanneer je door de dierentuin loopt, maar doordat ze afgeschermd zijn, heb je toch privacy. Vakantiehuis Ooievaarsnest en Bizonblik kan je telefonisch boeken. Ooievaarsnest biedt uitzicht op het bewoonde ooievaarsnest bij de historische Vechtehof. Het huis bestaat uit twee afzonderlijke woningen die je met elkaar combineren kan. Leuk dus als je met een ander gezin wilt genieten van een weekendje weg bij de Vechtesee. Hier kan je namelijk bootjes huren maar ook een kano. Zo kan je optimaal genieten van de waterrijke stad Nordhorn.

Bizonblik is nog weer wat groter. Hier kunnen maar liefst 3 gezinnen gebruik van maken. Voor meer informatie over de inrichting en boekingen kan je telefonisch contact opnemen met de dierentuin. Maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.00 uur t/m 14:30 uur.

Tierpark-Nordhorn-bolderkar-huren-GoodGirlsCompany

Overige kosten en praktische informatie

 • Gelukkig kan je aan de kassa gewoon met pin betalen. Wel is het handig om wat klein geld achter de hand te hebben. Voor het huren van een bolderkar bijvoorbeeld, maar ook voor het kopen van een zakje voer.
Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn

 • Zowel op het mannen als vrouwentoilet is er een verschoningskussen voor baby’s en kleine kinderen.
 • De wegwijs- en informatiebordjes zijn in het Nederlands en Duits. De meeste medewerkers verstaan je als je Nederlands praat. Nederlands terug spreken lukt niet altijd, maar je verstaat elkaar wel.
 • Bolderkar € 3,50
 • rolstoel gratis ( maar wel borg vereist)
 • parkeren gratis
 • Klik hier voor de website en meer informatie
Andere leuke dagjes uit met kinderen

Tierpark Nordhorn

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]