Lifestyle

55 leuke avondactiviteiten thuis voor het hele gezin

23 januari 2021
55 leuke family Fun activiteiten voor thuis tijdens de avondklok

Nu het winter is, zijn de avonden lang.  Met deze lijst met avondactiviteiten die je met het hele gezin kan doen hoef je je binnen niet te vervelen. Je maakt van elke saaie avond een leuk moment.

Inhoud van dit blog

Activiteiten voor thuis om ‘s avonds met je hele gezin te doen

Voor veel gezinnen zijn familieavonden een mooie manier om samen tijd door te brengen. Het maakt je als gezin sterker en het geeft mooie herinneringen voor later. Maar als je overdag thuiswerkt en nu ook nog ‘s avonds bij elkaar op de lip zit kan het best een uitdaging zijn. Hoe voorkom je dat jullie je vervelen? Hoe zorg je ervoor dat als je later terugkijkt op deze lockdown weken dat je dan goede herinneringen hebt? Om jullie ook aan te moedigen het beste uit de avonden te halen heb ik 55 avondactiviteiten op een rijtje gezet die je samen met je hele gezin kunt doen.

Avondactiviteiten tip

Als je net zoals ik kinderen hebt in verschillende leeftijdscategorieën kan je er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde dingen samen te doen. Kies een aantal bezigheden die leuk zijn voor jongere kinderen. Breng ze naar bed en leg dan het accent op dingen die je doen kunt samen met je oudste kinderen. Het geeft hen het gevoel dat ze speciaal zijn en helpt je om de band met je oudste kinderen te verstevigen.

Lees ook: 10 tips om de band met je oudste kind te verstevigen

Avondactiviteiten voor thuis om ‘s avonds met je hele gezin te doen

50 leuke avondactiviteiten thuis voor het hele gezin

Deze avondactiviteiten zijn geschikt voor kleine kinderen maar ook leuk voor tieners. Want deze laatste groep bij je gezin betrekken is soms nogal een uitdaging. Er is bewust gekozen voor activiteiten die gericht zijn op samendoen. Zodat het de onderlinge band verstevigt en voor gemeenschappelijke herinneringen zorgt.

Bouw je eigen domino

Doe je eigen Domino D-Day.

Maak je eigen haarmasker

haarmasker maken

De kapper is niet open. In de afgelopen maanden heeft je haar voldoende stress gehad om het nu eens lekker te verzorgen met een haarmasker of te wassen met rijstwater. Stimuleert de groei en krijg je happy haar van.

5 euro online shopping

Online shoppen kun je vanachter je computer. Dus een perfecte avondactiviteit. Maak bijvoorbeeld de regel dat je voor dit bedrag iets nuttigs moet kopen zoals knutselspullen, eten of iets anders. Geef iedereen 5 euro en shoppen maar. Wie lukt het om voor dit bedrag zijn winkelmandje te vullen met de meeste items.

Twister

Twister is een all time favorite. Wie is het lenigst en wie valt er als eerste om.

Ga bakken

dingen om thuis te doen tijdens avondklok-themillennialmom

Omdat Midnight apple crumble met ijs gewoonweg hemels is. Maar je kent vast nog wel meer comfort food dat je ’s Avonds kan eten en gewoonweg zalig is.

Familie escaperoom

Ben je handig en creatief? Maak dan je eigen indoor familie escape room inclusief opdrachten. Niet zo creatief? Hindert niet, je hebt ook Escape room games. Vanaf 16 jaar dus perfect voor tieners.

Indoor speurtocht

Ken jij alle hoeken en gaten in je huis? Weet je alle spullen te liggen? Met een indoor speurtocht kom je er achter. Geef je kind zoekopdrachten, hints en raadsels die ze van woonruimte naar woonruimte leiden opzoek naar spullen.

Binnen Bowling baan

Heb je een bal, wat blikken of andere spullen die omvallen als er een bal tegenaan komt? Dan kop je een binnen bowling baan maken.

Night at the museum

Dat je ’s avonds de deur niet uit kan, betekent niet dat je ’s avonds het museum niet bezoeken kan. Verschillende musea hebben hun digitale deuren geopend. Zo kun je de beste musea bezoeken van hier tot Tokyo.

British museum Londen

In dit bijzondere museum kunnen bezoekers een virtuele toer maken langs Egyptische mummies, en de steen van Rosetta. Klik hier voor de tourguide.

Guggenheim Museum, New York

Met Google’s Street View kunnen bezoekers over de beroemde trappen van het Guggenheim museum lopen zonder dat ze hier voor de deur uit hoeven. Bekijk het werk van beroemde impressionisten, postimpressionisten, moderne en hedendaagse kunst.

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Dit beroemde Amerikaanse kunstmuseum heeft twee online tentoonstellingen die je via Google bekijken kan. De eerste is een tentoonstelling over Amerikaanse mode van 1740 tot 1895. Inclusief kleding uit het koloniale verleden. De tweede tentoonstelling is van de Nederlandse barokschilder Johannes Vermeer.

Musée d’Orsay, Paris

In dit museum kun je een digitale wandeling maken langs het werk van Franse kunstenaars die leefden tussen 1848 en 1914. Bekijk kunstwerken van Monet, Cézanne en Gauguin..

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Een van Korea’s populairste musea kun je virtueel bezoeken vanaf elke plek ter wereld. Google ’s digitale tour neemt je mee langs 6 verdiepingen voor hedendaagse Koreaanse kunst en kunst van over de hele wereld.

Pergamon Museum, Berlin

Als een van Duitslands grootste musea heeft het Pergamon museum veel te bieden. Zelfs als je het niet fysiek bezoeken kan. In dit museum zijn verschillende historische kunstschatten te bewonderen waaronder Babylonische Isjtarpoort en natuurlijk het  Pergamon Altaar.

Rijksmuseum, Amsterdam

Ontdek de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst met werken van Vermeer en Rembrandt. Met Google Street View kun je een geweldige tour maken door dit beroemde museum. Het voelt haast bijna alsof je er echt bent.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Van Gogh is een van mijn favoriete schilders.  En met deze virtuele tour waan je je alsof je vlak voor de schilderijen staat. Bekijk meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en 750 persoonlijke brieven.

The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

In dit Californische museum vind je Europese kunst vanaf de 8ste eeuw. Bekijk via Google Streetview  de verzameling van schilderijen, tekeningen, beelden, en foto’s.

Uffizi Gallery, Florence

In deze kunstgalerij vind je de kunstcollectie van een van de meest beroemde Italiaanse families de Medicis. Het gebouw werd ontworpen door Giorgio Vasari in 1560 speciaal voor Cosimo I de’ Medici, Maar dankzij Google Streetview kan jij er nu ook rondlopen.

MASP, São Paulo

Het Museu de Arte de São Paulo is het eerste Museum van Moderne kunst in Brazilië. Door de manier waarop de kunstwerken zijn uitgestald lijkt het net alsof ze zweven. Maak een virtuele wandeling om dit met eigen ogen te zien.

Lees ook Wat is leuk om te doen op een lange winteravond?

National Museum van Anthropologie, Mexico City

Gebouwd in 1964 is dit museum opgedragen aan archeologie en geschiedenis van van Mexico voordat het ontdekt werd door de Spanjaarden. Er zijn 23 expositieruimtes. Waaronder eentje over de Maya beschaving. Bekijk het hier. Er zijn nog honderden andere musea die je via Google Streetview bekijken kan. Kijk hier of er iets tussen zit voor jouw kinderen. En hier kan je verschillende openlucht musea en plekken vinden.

Kamperen in de achtertuin

Die avondklok, geldt voor op straat, maar niet voor je eigen achtertuin. Toch? Dus claim ruimte achter je woning terug. Verander je saaie avond in een nachtelijk avontuur. Zet je eigen tent op en ga buiten slapen. Echt koud is het momenteel niet. Bovendien helpt verandering van slaapplek je eigen bed ook weer waarderen.

Hutten bouwen

activiteiten-voor-thuis-tijdens-corona-themillenialmom

Mijn kinderen zijn dol op hutten bouwen. Met dekens, kussens, stoelen en wasknijpers. Niet alleen is dit een leuk tijdverdrijf voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zijn jouw huttenbouw skills verbeterd sinds de laatste keer dat je het probeerde?

Filmavond

Met verschillende streamingdiensten zoals Pathé Thuis, Picl, Disney Plus, Amazon Prime Video, New Faith Network en natuurlijk Netflix is er voldoende aanbod in films en series om samen met je hele gezin te kijken. Heb je nog geen abonnement op een streamingdienst? Bij de meeste kijk je 1 maand gratis, waardoor dit het perfecte moment is om het te proberen.

Filmmarathon

Waarom 1 film kijken als je als nachtactiviteit een hele reeks films kan kijken. Je kan er zelfs voor kiezen om een bepaald genre of series films te kijken. De Marvel serie, Step Up of zie het als je plicht om je tieners op te voeden met films uit jouw jeugd.

Fun cooking

Maak van de avondmaaltijd een leuke gezinsactiviteit waarbij je niet alleen focust op dat jullie moeten eten. Maar vooral op de gezelligheid. Schaf een pizzarette aan en maak samen mini pizza’s. Dat gourmetstel is niet alleen geschikt voor Kerst maar kun je nu gebruiken om samen pannenkoeken te maken. Of ga lekker fonduen. Niet met kaas, maar met bijvoorbeeld chocolade waar je fruit in doopt. Zo maak je van het koken een leuke avondactiviteit voor iedereen.

Pictionary

Spelletjes zoals Pictionary zijn leuk om met het hele gezin te spelen. Wie kan het beste tekenen en wie kan het snelst raden wat het voor moet stellen?

Formele kleding

wat te doen op een saaie avond

Ja, ik weet dat we nergens naar toe kunnen, maar dat maakt het niet minder leuk om je eens lekker te verkleden. Niet alleen leuk om met je dochter te doen. Maar ook leuk om je man of zoon te stimuleren om die comfy lounge wear van de dag te verruilen voor een pak. Formele kledeing hoeft natuurlijk niet Westers te zij. Wees creatief! Formele kleding en klederdracht uit jouw land of cultuur is natuurlijk ook goed.

Mini-disco in huis

family fun activiteiten tijdens lockdown

Als je dan toch verkleed bent, ga dan bijvoorbeeld lekker dansen. Desnoods tot in de vroeg uurtjes. Niemand bepaalt wanneer de thuisclub sluit. Behalve jullie. Maak je eigen gezins-playlist op Spotify. Doe de lampen uit en geef iedereen en glow in the dark armband. Het grote voordeel is dat je al thuis bent en niet naar huis hoeft te worden gebracht.

Popcorn maken

50-leuke-avondactiviteiten-thuis-voor-het-hele-gezin

Nee, ik bedoel niet het soort popcorn dat je in een zakje in de magnetron stopt. Ik heb het over de ouderwetse manier. Mais in een pannetje, olie en wachten maar. Maak popcorn met kleur of met je eigen favoriete smaak.

Logeerpartij in de woonkamer

50 dingen-die-je-kunt-als-je-je-thuis-dit-te-vervelen-themillennialmom

Haal alle matrassen uit de slaapkamer. Breng ze naar de woonkamer en maak jet daar gezellig.

Zaklamp verstoppertje

Doe het lichten uit en geef iedereen een zaklamp. Een persoon gaat zoeken, de rest verstopt zich in het huis.

Glow the dark tikkertje

Geef iedereen een glow in the dark stick. Doe de lampen uit en de fun kan beginnen. Een persoon is de tikker en probeert de anderen te pakken. Tikkie jij bent ‘em!

Nerf gevecht

Geef iedereen een Nerf pistooltje en schieten maar. Dolle pret!

Puzzel nacht

Sinds de lockdown is puzzelen een van onze favoriete bezigheden. De grote puzzels kun je ook samen als familie doen. Zo kun je elkaar helpen en samen stukjes afmaken. Zelf geen puzzels in huis? Kijk dan even hier op Puzzelbank. een soort bibliotheek waar je puzzels kunt lenen. Hier vind je per provincie een Puzzelbank bij jou in de buurt.

Bord Spelletjesavond

Lange winteravonden zijn perfect om bordspelletje te spelen die veel te lang duren. Zoals bijvoorbeeld Risk en Monopoly. Maar je kan natuurlijk ook ook nieuwe spellen ontdekken zoals Menara,

Game night

familieavond-inspiratie-themillenialmom

Als gezin vinden we het super leuk om samen te gamen op een spelcomputer. We hebben ene Nintendo wii U en een Nintendo Switch. Favoriete spellen  om samen te spelen zijn Just Dance (natuurlijk), Mario Kart, Pikmin. Animal Crossing speel je individueel, maar doordat je elkaars karakter en berichtjes tegenkomt, is dat ook leuk.

Bonte avond

Een bonte avond vraagt wat planning, maar is daarmee de ideaals avondactiviteit voor het weekend.

Doe iets voor een ander

De lockdown zorgt niet alleen voor verveling. Maar het zorgt ook voor eenzaamheid en vraagt veel van ons geestelijk welzijn. Juist nu kan een kaartje en telefoongesprek zoveel betekenen. Met onze avondactiviteiten kunnen we natuurlijk ook anderen een hart onder de riem steken. Kijk eens in je eigen buurt hoe je eenzame ouderen en andere kunt laten weten dat je om ze geeft. Of doe mee met de kaartenactie van Veel liefs. Zij starten eind januari een kaartenactie voor thuiswonende ouderen. Deze groep is nu al bijna een jaar in isolement door de coronapandemie.

Sterren kijken

originele dingen om thuis samen met jekinderen te doen

In de nacht is er veel te zien. Kijk eens omhoog, welke sterren zie je? Kun jij de Grote Beer onderscheiden van het steelpannetje? Waar is zenit? Sterren kijken gaat je favoriete gezinsactiviteit worden. Met onderstaande apps voor sterren kijken weet je ook waar je ziet 😉

Ochtendwandeling

Zijn jouw kinderen van die wezentjes die ’s ochtends vroeg heel vroeg wakker zijn? Mooi! Vanaf 04:30 mag je namelijk gewoon weer de straat op. Dus iedereen uit de veren, kleed ze warm aan en maak veen ochtendwandeling. Welke dieren zijn er wakker? Wat zie je?

Maak je eigen candy bar

Maak je eigen sweet table voor je movie night, karaoke avond of welke avondactiviteit je ook voor je gezin in gedachte had.

Fotohokje

Maak je eigen photo booth. Gewoon omdat het leuk en grappig is en leuke foto’s oplevert.

Kunst in quarantaine

Tijdens de eerste lockdown ging het instagram account van Tussen kunst en quarantine viral. Wereldwijd maakten mensen bekende en onbekende schilderijen na. Zoek een schilderij, pak 3 items en maak het na. Deze activiteit is natuurlijk ook helemaal indoor proof.

Waarheid doen of durven

Oh de dingen die je over je gezinsleden te weten komt door dit leuke spelletje

Lak je nagels

De leukste ideeën voor avondactiviteiten-themillennialmom

En dit keer natjes. Ja, zelfs je teennagels.

Leer een instrument te bespelen

Hoeveel uren heb je ook alweer nodig voordat je iets perfect kunt?

Schilderen

Het hoeven geen mesterwerken te zijn. Het mag ook met je vingers of abstracte kunst zijn. Laat je creativiteit de vrije loop.

Avond zonder regels

Je kinderen gaan dit super leuk vinden. Spreek van tevoren wel af dat het veilig moet zijn en dat ze rekening moeten houden met anderen. Maar verder is alles mogelijk. Willen ze de hele nacht buiten blijven en stil een boek lezen met een zaklamp ? Laat ze dan! Mist ze de hele buurt niet wakker houden, is er niks aan de hand.

Kaartspelletje

Er gaat niks boven een avondje ouderwets pesten, Ezelen en hoe heten die andere spelletjes ook al weer die je met kaarten doet?

Beauty avond

Jezelf verzorgen is niet alleen voor vrouwen. Ook voor mannen kan het geen kwaad om jezelf af en toe te pamperen. En misschien vinden ze het wel heel grappig om ene eer een sheet mask op hun gezicht te hebben.

Verander een kamer

Nu je binnen zit, gaan je bepaalde dingen opvallen. Toch? Tijd om de boel te veranderen. Pak je slaapkamer aan, verander samen de indeling van je woonkamer of kies een andere ruimte.

Maak je eigen smoothies

Je eigen smoothies maken zorgt er voor dat je voldoende vitaminen binnen krijgt en is leuk

Begin een boekenclub

dingen die je kunt doen met kinderen op je vrije avond

Natuurlijk kun je hele serieuze literatuur doorspitten. Maar dat doen je tieners waarschijnlijk ook al op school. Dus maak het zo zwaar of luchtig als je zelf wilt. Wat mij betreft is Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (hier te vinden als die nog geen onderdeel uitmaakt van je boekenkast) gewoon literatuur. Vooral als elk gezinslid een stemmetje of rol mag doen.

Dance off

Natuurlijk kun je de Macarena, Ketchup song en YMCA maar waarschijnlijk heb je nog betere dance moves. Zoals de Shuffle of Walking man. Doe lekker gek. In teams samen met je partner of kies het kind dat het beste kan dansen als team buddy.

Diamond painting

Je houdt er van of je haat het. Maar het doodt in elk geval tijd en misschien word je er wel helemaal rustig van

Funda

Mijn kinderen zijn van die types die het leuk vinden om binnen te kijken in huizen op Funda. Natuurlijk hebben we zo onze favoriete categorieën. Spuuglelijke funda pareltjes, waar we ons rot om lachen. Maar ook veel te dure, grote huizen waar we os vergapen over wat we zien.

Serveer je eigen mocktails

Het is dry january en met kinderen is het natuurlijk lastig om echt alcohol te drinken. Maar dat mag de pret niet drukken. Serveer je eigen mocktails. Kids proof en nog lekker ook.

Bel familie of vrienden

Als iedereen toch thuis is, kun je ze net zo goed bellen of facetimen. Gebruik deze weken om even met al je familie en vrienden bij te kletsen.

Samen mediteren

Lekker rustgevend en ook goed voor je nachtrust.

Karaoke avond

Het is fout, maar daarom juist zo leuk om te doen. Sorry buren!

Foto- of dia-avond

avondactiviteiten-corona-themillenialmom

Allereerst, wie heeft er tegenwoordig nog dia’s? Ik niet, maar hey je mag zelf kiezen hoe je je onvergetelijke gezinsmomenten en vakanties vastlegt. Neem een avond de tijd om herinneringen op te halen bij foto’s en filmpjes uit het verleden.

Kussengevecht

kussengevecht met kinderen

Kussengevechten zijn natuurlijk de ultieme avondactiviteit voor kinderen maar ook voor volwassenen. Samen stoeien is heerlijk om samen stoom af te blazen. Het helpt je kinderen om energie kwijt te raken.

De vloer is lava

binnenactiviteiten voor kinderen

Elk huis is natuurlijk bij uitstek geschikt om je eigen parcours te bouwen. Leg kussens op de grond als stapstenen. Verplaats van object naar object zonder de vloer aan te raken. De vloer is Lava.

Maak een foto- of plakboek

Maak een fotoboek met foto’s van het afgelopen jaar. Kun je natuurlijk gewoon digitaal doen. Scheelt werk, knippen en plakken.

Maak je eigen Time capsule

Uiteindelijk gaat deze pandemie ook ooit de geschiedenisboeken in. Goed dus om een tijdcapsule te maken met foto’s, teksten en objecten die een indruk geven van deze periode. Laat elk gezinslid iets aandragen voor deze capsule. Stop het in een waterdichte verpakking en begraaf het in de tuin.

Bouw je eigen knikkerbaan

Marble Mania gezien en overtuigd dat jij dat beter kan? Doe het dan gewoon en bouw je eigen knikkerbaan in de woonkamer. Een van de leukere avondactiviteiten om thuis met je hele gezin te doen.

Ook leuk om te lezen:

Activiteiten voor thuis om ‘s avonds met je hele gezin te doen-themillennialmom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Josan
  24 januari 2021 at 21:23

  Ha nog iemand! Ik ook hoor Kan geen genoeg krijgen van comfort food voor het naar bed gaan

 • Reply
  Sherry
  24 januari 2021 at 19:32

  Zo wat een goede tips. Bakken ga ik zeker doen hier met de kleintjes neefjes en nichtjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]