Lifestyle Persoonlijk

Bizar & creepy | dit zegt Thierry Baudet over vrouwen

22 mei 2019
Bizar en creepy dit zegt Thierry Baudet over vrouwen

Ik moet het hem nageven. Thierry Baudets opmerkingen over vrouwenemancipatie, abortus en euthanasie waren perfect getimed. Weer lukt het hem om zo vlak voor de verkiezingen alle aandacht naar zich toe te trekken. Nederland staat op zijn achterpoten. Maar als je al van deze uitspraken schrikt, dan heb je absoluut geen weet van wat deze man in het verleden al eens over vrouwen zei.

Laat het maar aan Thierry over om hoog van de toren te blazen. Deze keer gebruikte hij Twitter om wereldkundig te maken welke van zijn boreale hersenspinsels nu weer via een semi-literair essay het levenslicht zagen. Voor het American Affairs Journal schreef hij een uitgebreid essay over het boek Sérotonine van Michel Houellebecq.

Onderwerpen als abortus, emancipatie en euthanasie worden langs Houellebecq werk gelegd en uitvoerig besproken. We kennen Thierry Baudet inmiddels. Die is niet vies van uitvoerig uitweiden en laten zien dat hij een erudiet persoon is. Maar het probleem aan erudiete mannen is, dat ze zelden weten wanneer ze hun mond moeten houden. Wat jammer is. Door hun trots trappen ze meestal in de valkuil van mansplaining. Zo ook onze Thierry.

Extreme denkbeelden

De man wiens liefdesleven tot afgelopen zomer vooral gekenmerkt werd door vluchtige romances,  en die vooral vanaf de zijlijn zag dat het aanpoten is voor gezinnen, gaat ons (werkende) vrouwen iets vertellen. Ervaring heeft hij niet. Hij mag dan wel vinden dat deelname aan het arbeidsproces en gelijkheid Westerse vrouwen er van weerhoudt meer kinderen te krijgen, zelf geeft hij ook niet bepaald het goede voorbeeld. Kom op zeg Thierry, je bent midden 30 op die leeftijd had mijn vader al een heel gezin. Ik zelf trouwens ook.  Maar ik wens jouw toekomstige vrouw veel succes met het baren van veel nageslacht terwijl jij probeert de oorlog die er in Nederland woedt te winnen.

Voorheen dachten we dat die oorlog van Thierry Baudet zich vooral richtte op mensen van buitenlandse afkomst die onze Westerse vrijheden en verworvenheden afpakten. Daar won hij namelijk een maand geleden de verkiezingen mee. Maar nu de verkiezingsroes is uitgewerkt, blijkt dat zijn denkbeelden eigenlijk helemaal niet zo gek veel verschillen met die van degenen die hij altijd als de vijand zag. Sterker nog: ze komen ongemakkelijk overeen. Het toont vooral dat als (witte) mannen de macht hebben, politiek niet gaat over hoe kunnen we dit land beter besturen en het mooier maken voor de jeugd. Maar in plaats daarvan gaat het vooral over de rechten van vrouwen. En als het nodig is zelfs over onze baarmoeder.

Thierry Baudet de beschermer van thuisblijfmoeders?

Dat vrouwenemancipatie een heikel punt is, weten we allemaal. Ik weet niet of de oplossing zit in het stellen van quota. Ik heb gewerkt en ben fulltime thuis geweest. Maar wat ik ook deed of waar ik ook voor koos, het was mijn persoonlijke keuze. Ik vind dat de doorgeschoten vorm van emancipatie  die ik tegenwoordig zie en die de wereld van thuisblijfmoeders omschrijft als ‘het mutsenparadijs’ even ergerlijk. Maar ik beweer ook niet dat Thierry Baudet de prins op het witte paard is die de ondergewaardeerde thuisblijfmoeder nu zo dringend nodig heeft.

Er zijn steeds meer stellen die bewust kinderloos blijven. Maar volgens Thierry hebben vrouwen gewoon de behoefte om bezig te zijn met ‘familie-achtige dingen’… Is toch zo?! Ja, ook jij! En we excelleren gewoon niet in zoveel beroepen. Doen we dat wel, zoals in de rechterlijke macht dan merkt hij denigrerend op dat dat gewoon een ambtenarenbaan is voor 3 tot 5 dagen in de week zoals je in onderstaande video ziet. Waar mannelijke ambtenaren nog de titel topambtenaar kunnen krijgen, is dat voor vrouwen niet weggelegd.

Gebrek aan respect voor vrouwen

Wie het videofragment bekijkt, ziet dat uit zijn hele lichaamshouding geen enige vorm van respect voor vrouwen spreekt. Het is eerder minachting en arrogantie. Dat blijkt ook wel uit de quote “Het is normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn. Dan ontmoet ze een man die gewoon rechts is, en dan zegt ze: “Ja, die heeft ook wel gelijk.” In mijn ervaring.”Eerst krijg je wat linkse praatjes en dan zeg jij hoe het echt zit en dan zegt ze nou okay dat is ook wel waar…”

Samengevat: we hebben hier niet te maken met een man die nu opeens opneemt voor de fulltime huisvrouw. Wat zij denkt doet helemaal niet terzake. De man heeft toch wel gelijk, dus ga lekker poetsen of zo. De reden dat wordt ingezet op scholing en vrouwen aan het werk krijgen heeft ook te maken met het hoge percentage echtscheidingen. En dat verandert echt niet doordat vrouwen minder werken. Vrouwen nemen vaker het initiatief om te scheiden en zijn na een scheiding gelukkiger. Als de politiek aan de ene kant beweert dat vrouwen thuis behoren te blijven en de man moet ondersteunen. Is het frappant dat het aan de andere kant het mogelijk maakt dat die mannen die daar ook baat bij hebben bij een eventuele scheiding een stuk minder partneralimentatie moeten betalen.

Waarom abortus opeens een ding is

Zoals Thierry Baudet niet de Messias is voor het moederschap is hij dat ook niet voor het ongeboren leven. De reden waarom vooral witte mannen wereldwijd opeens massaal tegen abortus zijn, heeft met iets anders te maken. Namelijk bepaalde bevolkingsgroepen sterven op den duur uit. Ook in Nederland. Als mensen met een buitenlandse achtergrond gemiddeld 3 a 4 kinderen krijgen en de Nederlandse vrouw gemiddeld 1 hoef je echt niet heel slim te zijn om te snappen wie er op den duur in de meerderheid is.

Lage kindertal

Oh en die druk om voor meer nageslacht te zorgen is niet alleen een vrouwenaangelegenheid. Voor het krijgen van kinderen heb je 2 partijen nodig. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ik de Nederlandse man nu ook niet massaal staat te springen bij de gedachte dat hij op jongere leeftijd kinderen moet krijgen en er dan ook nog eens meer dan 2. Ik word moe van het verborgen seksisme waardoor het lage kindertal vooral bij vrouwen wordt neerlegt terwijl menig datende dertiger weet dat mannen van die leeftijd nu niet warm lopen bij de gedachte aan de verantwoordelijkheden die het krijgen van een kind met zich meebrengen. Als vrouw van in de dertig is het vaak  een beetje uitzoeken wanneer je je eventuele kinderwens ter sprake brengt. Vooral wanneer je biologische klok haast heeft. Maar dat hoef ik de heer Baudet vast niet uit te leggen. Hij is namelijk zelf ook 35 en heeft nog niet voor nageslacht gezorgd. Dus waar heeft hij het over?

‘Omdat we in een tijd leven waarin we vrouwen respecteren en niets tegen hun zin doen, weten we niet meer hoe we moeten flirten. Als een vrouw “nee” zegt moet je niet denken “O, ze wil het niet”, dan moet je zeggen: “Schatje, we gaan nog even wat drinken.” Gewoon nog even aandringen… .’

Thierry Baudet de fatsoensrakker? Hoe dan?!

Zonder nu meteen te zeggen dat euthanasie gebruikt wordt om van lastige ouders af te komen, weten we allemaal dat veel verzorgingstehuizen nu geen plek zijn waar je je laatste dagen slijten wilt. Maar om Thierry dan ook maar meteen een fatsoensrakker te noemen die ze vinger op de zere plek legt, gaat me wat ver. Het beeld van Thierry die een hoog moreel kompas heeft, gaat namelijk niet zo goed samen. We hebben het hier namelijk over een man die in 2014 nog de roman Voorwaardelijke liefde schreef. Waarin alleen al de openingsscène van het boek de nodige stof deed opwaaien qua vrouwonvriendelijkheid.

Ik weet het: dat was vroeger. Vijf jaar geleden waren het andere tijden. Me too bestond toen nog niet vandaar dat een man toen nog gewoon beweren kon dat vrouwen het wel lekker vinden als een man hen overrompeld tijdens de seks. Bij Matthijs in DWDD verdedigde Thierry zelfs vrouwenexpert Julien Blanc die beweerde dat als vrouwen nee zeggen eigenlijk ja bedoelen. Dat je als man hun hoofd moet vastpakken en naar je kruis duwen (!). Let wel deze dating goeroe werd in Australie het land uit gegooid en tot verschillende andere landen de toegang ontzegt. Maar in Nederland werd er op prime-time tv aandacht aan besteed. Werd hij verdedigd door een toekomstig politicus.

Geen nieuwe denkbeelden

Destijds was Thierry een journalist die gewoon nog in een opiniestuk kon beweren dat er geen ander diersoort zo wreed is als de jonge vrouw… . En lees je van zijn hand: ‘Omdat we in een tijd leven waarin we vrouwen respecteren en niets tegen hun zin doen, weten we niet meer hoe we moeten flirten. Als een vrouw “nee” zegt moet je niet denken “O, ze wil het niet”, dan moet je zeggen: “Schatje, we gaan nog even wat drinken.” Gewoon nog even aandringen… .’

Schokkend toch dat zo’n iemand het in Nederland dan tot politicus weet te schoppen, niet? Kortom dat Thierry Baudets denkbeelden zich vooral richten op vrouwen en ondermijning van hun positie is eigenlijk niet eens zo bijzonder. Het gebrek aan respect voor hen heeft hij namelijk al jaren eerder duidelijk verkondigd, maar toen luisterde niemand… .

Image by rawpixel from Pixabay

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
  • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
  • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
  • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
  • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
  • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom
  • Alleen maar liefde voor dit meisje.😍 Nadat ze weken van mening was dat een broertje niet leuk is, lijkt ze bij te draaien. Ze heeft besloten dat ze lief gaat zijn voor de baby. Ook als het een jongetje is.😂⁣
⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #petitejoys⁣
#letthekids #clickinmoms #cameramama #motherhoodrising #morningslikethese #dailyparenting #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #bestofmom #magicofchildhood #ig_motherhood #ohheymama #dearphotographer
  • De kinderbijslag is weer binnen! In het kader van duurzaamheid heb ik sinds vorig jaar besloten een groot deel van de kinderkleding door te schuiven.🎀🛍👗 En de rest te kopen via kledingbeurzen of een tweedehands winkel. Schoenen koop ik altijd nieuw, maar ik heb ontdekt dat de rest goed te doen is.⁣
⁣
Welke keuzes maak jij als het om kinderkleding gaat?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #ouderschap #opvoeden #opvoedtips #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #mom_hub
  • Dit is mijn buik(je). Inclusief striae en zwangerschapsstreep. Een cadeautje van de zwangerschappen van @grace_de_ridder en @goodgirl_miss_b waarbij ik meer dan 20 kilo aankwam. Ik denk dat ik deze keer blij mag zijn als ik de 10 kilo aantik. Ik kan nog steeds niet heel veel eten.⁣
⁣
Hoeveel kilo kwam jij aan toen je zwanger was?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninmagic #bodypositivebabe #preggers #preggo #myblackisbeautiful
  • Mijlpaal: Ik ben op helft van mijn zwangerschap! Wat vliegt de tijd😨 Steeds meer besef ik dat het nu echt serieus gaat worden!🤯 Heb inmiddels de kraamzorg ook geregeld. ⁣
⁣
Wanneer regelde jij de kraamzorg?⁣
.⁣
.⁣
.
  • Nog maar 85 dagen en dan is het kerst. Een van onze vaste kersttradities is de geweldige ijsshow van Disney On Ice. 😍Mijn kinderen tellen de nachtjes slapen al af. Wil jij je kind dit jaar ook een bijzonder cadeau geven? DOE MEE EN WIN! ⭐ Ga mee naar een avontuurlijke wereld vol hartverwarmende verhalen uit het Disney koninkrijk in Disney On Ice Magisch IJsfestival! ⭐ Doe mee en maak kans op 4 zilveren tickets voor vrijdag 27 december om 19.30 uur in Utrecht. Wat je daarvoor doen moet? Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/winactie-4-kaarten-voor-disney-on-ice-magisch-ijsfestival/
.
.
.
#giveaway #winactie #winacties #disney #disneyonice2019 #disneyonice #lovingordinarymoments #dailyparenting #letthekids #momtogs #discoverunder5k #pixelkids #mytinytribe #petitejoys #kidsforreal

  Dit zijn wij!