Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

The Script Ziggo Dome 2018

18 maart 2018
The Script_Ziggo Dome 2018

Vorig najaar kreeg ik als huwelijkscadeautje tickets voor het concert van The Script op 15 maart in de Ziggo Dome in Amsterdam. Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver ik mocht ik Danny, Mark en Glen van heel dichtbij zien.

The script review

Ik ga me geen fan noemen, maar ik heb wel zo’n beetje elke cd van The Script. Volgens mij was het mijn broertje die mij er mee aanstak. Sindsdien moeten mijn man en kinderen er ook aan geloven. Ik houd van Ierland. Vroeger luisterde ik The Corrs en nu The Script. Mijn oudste dochter speelt viool en Miss C heeft de geweldige Ierse naam Aoife haar zus Tallulah en over Bailey hoef ik niks uit te leggen toch? Als het aan mij ligt, gaan we dit jaar Oud & Nieuw in Dublin vieren.

Paint The Town Green

In aanloop van Sint Patricks Day was het tweede nummer van de Ierse band Paint the World Green. Een heerlijk up tempo nummer met overduidelijke Ierse invloeden. En hoe toepasselijk? Het nummer gaat over dat je niet thuis bent om Sint Paddys day te voeren. Maar waar ter wereld je ook bent, je moet er daar het beste van maken. Dat deden ze. De wereld werd niet groen gekleurd maar de Ziggo dome wel. Duizenden stukjes groene confetti dwarrelden er op ons neer. Dat zette meteen de toon voor de feest stemming.

Verder kwamen er bekende nummers voorbij van de albums #3, Faith & Sciences, No Sound without Silence. Zoals The man that can’t be moved, Nothing, Breakeven, Superheroes, If You Could see me now. Liedjes die in de afgelopen jaren de verschillende charts hebben gehaald en ook bij het grote publiek bekend zijn.

Never Seen Anything Quite like You

Een van mijn favoriete The Script nummers is Never Seen Anything Quite like You. Een heerlijk stemmig zwijmelliedje. Nu zul je mij niet zo snel zien zwijmelen, maar ik houd van de songtekst die er over gaat dat je compleet weggevaagd kunt worden door iemand. Door de schoonheid, persoonlijkheid en gewoon zoals iemand is.

The Script Ziggo Dome 2018

Na het concert kreeg dit lied nog een nieuwere betekenis. In principe zaten we op de eerste ring en keken we schuin op het podium. Op een gegeven moment ontstond er enige tumult achter ons en werden mensen daar weggehaald. Ik dacht dat ze iets deden wat niet mocht. Maar uiteindelijk moesten ze iets naar voren. Toen er op een gegeven moment beveiliging nog meer mensen vlak voor ons begon weg te halen en er instrumenten werden neergezet, werd iedereen enthousiast. Zou het? En ja hoor, door de ingang kwamen Danny, Mark en Glen naar voren gelopen! Danny gaf mensen in het publiek een handje. Hij stond op nog geen meter afstand, vlak voor mijn neus Anything Quite like You te zingen. Zo tof!

The Script- Ziggo Dome 2018

Dat kenmerkt de band ook wel. Ze staan er bekend om dat ze erg aardig zijn. Graag met hun fans chillen en gewoon een leuke tijd willen hebben. Danny is geen perfecte zanger. Sterker nog, soms viel zijn stem ook enigszins weg. Maar als je weet dat hij 2 jaar geleden een stemoperatie had waarna hij helemaal niet meer zingen kon, ben je blij (voor hem) dat het beter gaat. En ik vind dat wel verfrissend in een wereld waarin alles steeds perfecter moet.

Concert The Script Ziggo Dome 2018

Ook If You Could See me Now is een favoriet. Het is denk ik voor iedereen die een dierbare verloren heeft, wel herkenbaar dat je wenste dat die persoon je nu eens terug kon zien. Dit lied komt van het Album #3. Dat heb ik helemaal grijs gedraaid ten tijde van toen mijn vader stierf en mijn leven zo letterlijk een beetje uit elkaar viel. Scheiding, baan verliezen, overlijden van mijn vader. Het kwam allemaal tegelijkertijd. Echt tijd om te rouwen had ik niet en heb ik ook nooit echt gedaan. Ik moest toen gewoon door. En nu, ruim 6 jaar later denk ik wel eens “If You Could See Me Now”…

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]