Christendom Films & Series

Nu te zien op Netflix | The Resurrection of Gavin Stone

7 februari 2019
The-Resurrection-of-Gavin-Stone-Netflix

Sinds januari kan je The Resurrection of Gavin Stone op Netflix bekijken. Met deze komedie heeft Netflix een leuke nieuwe film toegevoegd aan het rijtje met christelijke films.

Dat moet ook wel, want nu christenen TV kijken niet alleen meer zien als kastje van de duivel. Kiezen steeds meer christenen er voor om Netflix links te laten liggen en over te stappen op on demand networks zoals New Faith Network en Pure flix. Daar heb je voor een fractie minder van de prijs leuke familiefilms zonder vloeken, seks of allerlei occulte horrorfilms.

The Resurrection of Gavin Stone Trailer

Het verhaal

Als bad boy Gavin Stone (Brett Dalton) zijn taakstraf moet uitvoeren in een kerk is dat nogal een cultuurschok. Het voormalig kindsterretje is niet anders gewend dan dat de wereld om hem draait. En dat heeft hem tot een onvolwassen mannetje gemaakt. Omdat de megakerk in zijn voormalige dorp is, moet hij weer intrekken bij zijn vader van wie hij vervreemd is.

Terwijl hij eigenlijk vloeren moet dweilen in deze megakerk, ziet hij kans om auditie te doen voor de paasuitvoering. Acteur in hart in nieren voelt hij zich helemaal thuis. En dat je een christen moet zijn om überhaupt mee te mogen doen? Ach, dat is een klein detail. Met wat speurwerk op Google, weet hij een getuigenis in elkaar te flansen over zijn bekering en de rest is geschiedenis. Gavin ziet de productie als een springplank naar meer. Daar waar nodig liegt hij  een beetje om eigen bestwil en dat leidt tot hele grappige situaties.

Review

The Resurrection of Gavin Stone is een vermakelijk leuke film. Het neigt zo nu en dan naar komedie. Dat zit hem er vooral in dat het verhaal licht blijft. Het laat je nadenken over waarom bepaalde dingen in de kerk zo zijn. En hoe vervreemdend kerkelijke tradities zo nu en dan zijn. Juist doordat Gavin vanaf het begin af aan erg skeptisch is en laat zien dat je met faken ook een eind komt, word je aan het nadenken gezet.

Maar het komt ook omdat de eventueel emotionele momentjes er niet te veel bovenop liggen. Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar. En dat maakt het leuk. En als laatste de goede acteurs. Want daar staan christelijke films namelijk ook niet altijd bekend om.

Ook leuk om te lezen:

Gavin Stone

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]