Gelderland Lifestyle

The Good Million, van 1 euro naar een Miljoen

30 november 2017
The Good Million-GoodGirlsCompany-

Margriet van der Woerd probeert 1 euro te verdubbelen tot 1 miljoen. 20 weken lang heeft ze haar agenda vrij gemaakt om zich volledig te storten op haar project: The Good Million.

Tussen alle overdaad van de Feestdagen is het makkelijk om te vergeten dat er mensen zijn voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een dak boven hun hoof hebben. Nog geen jaar geleden werden we wekelijks opgeschrikt door weer een tragisch ongeval met bootvluchtelingen. Dat het nu minder in het nieuws is, wil niet zeggen dat het stukken beter gaat met de leefsituatie van vluchtelingen.

The Good Million

Margriet van der Woerd trok zich het lot van deze vluchtelingen aan. Ze werd geïnspireerd door een gesprek dat ze deze zomervakantie voor hun tent had met haar man. Wat toen een wild plan leek, zette ze om in actie. Twintig weken lang zal ze onbetaald allerlei acties ondernemen. Waarom? “Ik wil mijn hoofd niet wegdraaien van de overweldigende nood die er is, op zo’n kleine afstand van mijn comfortabele leven. En van deze stichting weet ik dat ze korte lijnen hebben en minimale overheadkosten.”

Natuurlijk is het hartstikke spannend? Want wat als het nu niet lukt? Op haar blog lees je eerlijke updates over hoe het gaat. Maar je kan er ook meedoen aan leuke acties en veilingen. Allemaal natuurlijk om geld op te halen voor The Good Million.

Stichting Boorvluchteling

Stichting Bootvluchteling zet zich in momenteel in voor het overvolle kamp Moria op Lesbos. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar op dit moment zitten er meer dan 6000 mensen in dit beveiligde kamp.

Stichting Bootvluchteling biedt psychosociale hulp. Door de onbeschrijfelijke ellende die deze mensen hebben mee gemaakt zijn paniekaanvallen en andere vormen van post traumatische stress aan de orde van de dag. Op hun blog staan verschillende indrukwekkende verhalen van vrijwilligers die een tipje van de sluier oplichten. Maar ze geven ook medische zorg. Waar dit voorheen vaak hulp was in acute noodsituaties, is deze focus ook steeds meer verschoven. Door de nieuwe deal met Turkije zitten mensen soms maanden in de vluchtelingenkampen. Hierdoor worden acute klachten helaas vaak chronische klachten.

Wat kan jij doen?

Door geld te doneren voor The Good Million help je Margriet bij het bereiken van haar doel. Mara naast geld doneren, kan je ook bieden in een veiling of meedoen aan de verschillende acties op Facebook.

Ook leuk om te lezen:

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Instagram has returned invalid data.

    Dit zijn wij!