Nederland Noord Holland Uitstapjes met kinderen

Terugblik op Sail 2015

10 oktober 2015
Sail 2015-GoodGirlsCompany

Afgelopen zomer bezocht ik samen met mijn man en Miss C Sail 2015 in Amsterdam. Het was een snikhete dag maar wat was het gaaf! Miss C vond alle drukte wel best, ze sliep er gewoon doorheen in de draagdoek. Vanwege haar koptelefoontje trok ze toch heel wat bekijks. Het zorgde voor vertederende blikken en ook leuke gesprekken. Zelf was ik erg blij dat ik haar in de draagdoek had gestopt in plaats van in de kinderwagen.

Miss C op Sail

Miss C bij papa op Sail

Bezoek aan Sail

Mijn bezoek aan Sail had ik best mee kunnen nemen in een MamaChallange opdracht. Het sloot namelijk perfect aan op de opdracht om iets met je kind te doen dat je anders niet zo snel zou doen. Ik mag dan wel begin 30 zijn, om onduidelijke redenen had ik nog nooit eerder Sail bezocht. Het was er nog nooit van gekomen.

Delta Lloyd op Sail

Delta Lloyd op Sail

Vorig jaar tijdens de zwangerschap van Miss C had mijn man het er al over. Hij was al vaker geweest en wilde graag weer gaan. Maar hij vroeg zich af of dit handig was met een baby van een paar weken. Ik zag het probleem niet. Mits het goed ging met haar en mij leek het me een leuk momentje om familieherinneringen te maken. Na een eerste drukke werkweek, leek het mij fijn om in het weekend iets leuks te doen. Dus gingen we met de trein naar Amsterdam.

Sail 2015 Amsterdam

Het was mega druk, maar wat was het tof. De sfeer op de kade was gemoedelijk. Ook al kwam je maar voetje voor voetje vooruit. Wat zijn zulke ouderwets schepen toch een prachtig gezicht! Wat was ik blij dat we alleen met draagdoek reisden.

Colombia op Sail

Musthaves als je Sail met kleine kinderen bezoekt:

  • gehoorbescherming voor mijn baby. Of het nu scheepstoeters die luid klinken, muziek of mensen. Waar zo’n enorme mensenmassa op de been is, is geluid. Het gehoor van mijn kinderen neem ik erg serieus. Het liefst neem ik ze overal mee. Maar dan wel beschermd.
  • een draagdoek. Op drukke evenementen gebruik ik liever een draagdoek. Waarom? Ik heb mijn handen vrij. Waar ik ben, is mijn baby en bovenal het scheelt een hoop gedoe. Een kinderwagen door een mensenmassa heen bewegen is nogal een uitdaging en levert niet altijd begrip op van derden.
  • fotocamera. Daarmee bedoel ik een goede. Natuurlijk is een smartphone leuk voor de noodzakelijks kiekjes op Instagram, maar voor mooie beelden, maak ik liever gebruik van mijn spiegelreflex.
  • Zonnehoedje. Sail is altijd in augustus en meestal is het dan mooi weer. Ook deze dag brandde de zon. Dan vind ik een zonnehoedje toch wel handig voor mijn kleintje.
  • Grote hydrofielluier. Als mijn baby honger heeft, moet er gevoed worden. Alhoewel graag overal zonder schaamte borstvoeding geef, is het wel zo dat ze op drukkere locaties meer afgeleid is en slechter drinkt. Met een hydrofielluier die ik vastmaak aan mijn bh kan ik een rustiger plekje voor haar maken. Uiteindelijk heb ik haar gevoed terwijl ik op de kade zat. Dat zorgde voor grappige blikken. Ach, als mijn kind honger heeft, heet ze honger.
  • luiertas in miniversie. Daarmee bedoel ik echt de noodzakelijks dingen uit de luiertas. Geen uitgebreide collectie reservekleertjes, enkele luiers, een rompertje, billendoekjes, wegwerpzakjes en verzorgingsproducten.

Wat neem jij mee als je een dagje uit gaat met je kindje?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]