Nederland Noord Holland Uitstapjes met kinderen

Terugblik op Sail 2015

10 oktober 2015
Sail 2015-GoodGirlsCompany

Afgelopen zomer bezocht ik samen met mijn man en Miss C Sail 2015 in Amsterdam. Het was een snikhete dag maar wat was het gaaf! Miss C vond alle drukte wel best, ze sliep er gewoon doorheen in de draagdoek. Vanwege haar koptelefoontje trok ze toch heel wat bekijks. Het zorgde voor vertederende blikken en ook leuke gesprekken. Zelf was ik erg blij dat ik haar in de draagdoek had gestopt in plaats van in de kinderwagen.

Miss C op Sail

Miss C bij papa op Sail

Bezoek aan Sail

Mijn bezoek aan Sail had ik best mee kunnen nemen in een MamaChallange opdracht. Het sloot namelijk perfect aan op de opdracht om iets met je kind te doen dat je anders niet zo snel zou doen. Ik mag dan wel begin 30 zijn, om onduidelijke redenen had ik nog nooit eerder Sail bezocht. Het was er nog nooit van gekomen.

Delta Lloyd op Sail

Delta Lloyd op Sail

Vorig jaar tijdens de zwangerschap van Miss C had mijn man het er al over. Hij was al vaker geweest en wilde graag weer gaan. Maar hij vroeg zich af of dit handig was met een baby van een paar weken. Ik zag het probleem niet. Mits het goed ging met haar en mij leek het me een leuk momentje om familieherinneringen te maken. Na een eerste drukke werkweek, leek het mij fijn om in het weekend iets leuks te doen. Dus gingen we met de trein naar Amsterdam.

Sail 2015 Amsterdam

Het was mega druk, maar wat was het tof. De sfeer op de kade was gemoedelijk. Ook al kwam je maar voetje voor voetje vooruit. Wat zijn zulke ouderwets schepen toch een prachtig gezicht! Wat was ik blij dat we alleen met draagdoek reisden.

Colombia op Sail

Musthaves als je Sail met kleine kinderen bezoekt:

 • gehoorbescherming voor mijn baby. Of het nu scheepstoeters die luid klinken, muziek of mensen. Waar zo’n enorme mensenmassa op de been is, is geluid. Het gehoor van mijn kinderen neem ik erg serieus. Het liefst neem ik ze overal mee. Maar dan wel beschermd.
 • een draagdoek. Op drukke evenementen gebruik ik liever een draagdoek. Waarom? Ik heb mijn handen vrij. Waar ik ben, is mijn baby en bovenal het scheelt een hoop gedoe. Een kinderwagen door een mensenmassa heen bewegen is nogal een uitdaging en levert niet altijd begrip op van derden.
 • fotocamera. Daarmee bedoel ik een goede. Natuurlijk is een smartphone leuk voor de noodzakelijks kiekjes op Instagram, maar voor mooie beelden, maak ik liever gebruik van mijn spiegelreflex.
 • Zonnehoedje. Sail is altijd in augustus en meestal is het dan mooi weer. Ook deze dag brandde de zon. Dan vind ik een zonnehoedje toch wel handig voor mijn kleintje.
 • Grote hydrofielluier. Als mijn baby honger heeft, moet er gevoed worden. Alhoewel graag overal zonder schaamte borstvoeding geef, is het wel zo dat ze op drukkere locaties meer afgeleid is en slechter drinkt. Met een hydrofielluier die ik vastmaak aan mijn bh kan ik een rustiger plekje voor haar maken. Uiteindelijk heb ik haar gevoed terwijl ik op de kade zat. Dat zorgde voor grappige blikken. Ach, als mijn kind honger heeft, heet ze honger.
 • luiertas in miniversie. Daarmee bedoel ik echt de noodzakelijks dingen uit de luiertas. Geen uitgebreide collectie reservekleertjes, enkele luiers, een rompertje, billendoekjes, wegwerpzakjes en verzorgingsproducten.

Wat neem jij mee als je een dagje uit gaat met je kindje?

 • Reply
  De Mommy Wars Tag - GoodGirlsCompany
  10 januari 2016 at 06:02

  […] kan ik met beiden heel goed overweg. Het is voor mij echt heel afhankelijk van de situatie. Tijdens Sail droeg ik haar. Ik had er niet aan moeten denken om een kinderwagen in deze mensenmassa voort te […]

 • Reply
  Eline
  12 oktober 2015 at 21:42

  Leuk om te zien. Lijkt me echt leuk om eens heen te gaan.
  liefs, eline
  http://www.stylishmom.nl

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!