Family Diary Persoonlijk

Terugblik op de zomervakantie

16 augustus 2015
Zomervakantie-GoodGirlsCompany-terugblik

Dit is de laatste dag van mijn zomervakantie. Vanaf morgen is hij officieel ten einde. Ook komt er een einde aan de luxe om anderhalf jaar lang fulltime voor mijn kinderen te hebben gezorgd. Ik ga weer aan het werk. Iets waar ik naar uitkijk maar ook ontzettend spannend vind. Voor het zover is wil ik eerst wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om sentimenteel terug te blikken op mijn zomervakantie. Steek een kaarsje aan. Pak er wat lekker bij en lees gezellig mee.

Zomervakantie-GoodGirlsCompany

Het is midden augustus en eigenlijk voelt dat heel raar. Toen ik enkele maanden geleden nadacht over de maand augustus had ik geen idee hoe ik er dan bij zou zitten. Ik zat in het derde trimester van mijn zwangerschap en de spreekwoordelijke laatste loodjes begonnen behoorlijk zwaar te wegen. Ik was mijn extra gewicht en de stemmingswisselingen door de zwangerschapshormonen behoorlijk zat. Neem daarbij het gedoe met mijn sikkelcel en de frustratie was compleet. Toch hield ik een ding in mijn achterhoofd: “Be carefull what you wish for”.

Hoe irritant alles ook was, dit was wat ik kende. Het was maar de vraag of mijn leven met baby er straks net zo rooskleurig uitzag. Natuurlijk was er de angst dat er iets mis ging bij de bevalling. Daarna moest ik nog gezond en wel de kraamweek doorkomen. Zou dat goed gaan dan zou er meer goed gaan.

Zoals jullie weten was de bevalling heftig, maar uiteindelijk de makkelijks van al mijn bevallingen. Mijn bloedwaarden waren nog nooit zo goed geweest. De kraamweek werd gedomineerd door een roze wolk figuur. Terwijl ik in de watten werd gelegd en leerde om eens gewoon niks te doen werd mijn was en huis schoon gemaakt. Ik hielp Miss G met een PowerPoint presentatie over de lijger en coachte haar en werkte aan vanuit mijn kraambed aan haar presentatietechnieken. Met goed gevolg: ze scoorde een uitstekend cijfer.

Zomervakantie

Toen het luie leventje over was en ik weer naar school, ballet- en vioolles racede moest ik daar even aan wennen. Maar uiteindelijk gaat de versnelling gewoon een tandje hoger en komt dat ook wel goed. Miss C bleek een modelbaby die mits ze naast mij in bed slaapt vaak maar 1 keer per nacht wakker wordt om te drinken. Wallen tot op mijn knieën had ik dus ook niet. Dat was maar goed ook want het ik moest sowieso wel even weer opnieuw wennen aan het leven met een baby. Dat is iets heel anders dan het leven met kinderen. Ik werd zonder pardon in het diepe gegooid. Wat vind ik het enorm pittig om daar weer een te moeten wennen en te moeten erkennen dat ik behoorlijk verwend was.

Eindelijk echt vakantie?
De zomervakantie was een heerlijke periode om even uit de ban te springen. De eerste paar dagen genoot ik er van dat ik de oudsten níet naar school hoefde te brengen. We bouwden hutten, gameden ons een slag in de rondte, maakten leuke uitstapjes zoals de Burgers’ Zoo, Rozet, Carré en het Street Paint festival. Kokkerelden de sterren van de hemel en deelden recepten voor pizza cupcakes, cheesecake toetjes en lekkere muesli. Ook genoten we van de natuur in het Speelbos.

Halverwege de vakantie bracht ik mijn oudste dochters naar hun vader waar ze de andere 3 weken verblijven. Nu zal je denken: echt vakantie. Nou ja soort van. Ik had nog 1 week om een en ander te regelen voor Miss C. Ik moest leren kolven, mijn melkproductie iets verhogen en de nodige back to school zaken aanpakken voordat ik weer aan de slag ging. Oh ja en bloggen!

Aankomende week wonen we voor het eerst een jaar in dit huis. Al met al heb ik een heerlijke staycation gehad. Mag ik in mijn handjes knijpen dat het zo goed gaat met ons allemaal. We hebben een heerlijke zomervakantie gehad.

Op naar de volgende!

 • Reply
  Gwen
  17 augustus 2015 at 17:14

  En en en, hoe ging het op je eerste dag?

 • Reply
  Judith
  17 augustus 2015 at 08:32

  Heel veel succes met je nieuwe baan!!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!