Family Diary Persoonlijk

Terugblik augustus

1 september 2015
Terugblik op Augustus

De maand augustus is voorbij gevlogen! Wat was het een mooie maand. Aan het begin genoten wij nog heerlijk van onze zomervakantie. Uitslapen, dagjes weg, lekker in en rond huis aan rommelen en vooral niet door de klok geleefd worden. De missen genoten van het warme weer. En als het een dagje minder was? Dan vermaakte we ons lekker in huis met games, hutten bouwen en wat lekkers in elkaar flansen. Vandaag is het de eerste dag van september. Het weer laat nog te wensen over, maar stiekem hoop ik op een mooie nazomer.

Een van de leukste dingen die ik deze zomer heb gedaan was mijn deelname aan de Mamachallenge. Zelf had ik nog nooit meegedaan aan een challange, laat staan eentje van meteen 6 weken lang. Toen ik er aan begon twijfelde ik er over of het mij zou lukken om de opdrachten uit te voeren. Eerlijk is eerlijk, sommige uitdagingen lukten niet. Zo is het in deze fase van mijn leven bijvoorbeeld onmogelijk om een week lang elke dag iets voor mijzelf te doen. Hoewel je kan vinden dat elke dag bloggen daar mogelijk ook onder kan vallen, zie ik dat toch anders. Onder elke dag iets voor mijzelf iets doen, versta ik echt egoïstisch iets alleen voor mijzelf. Bovendien houd ik van variatie. Elke dag bloggen of Netflix kijken wordt ook saai. Maar de dagjes weg gingen mij heel goed af. Juist vanwege de Challenge vond ik het ook wel leuk om te variëren. Binnenkort zal ik nog eens een blog schrijven waarbij ik terugblik op de Mamachallenge en per opdracht mijn top 3 maak.

Persoonlijke hoogtepunten

Als ik na augustus kijk, was het echt zo’n maand waarbij je in je handjes mag knijpen en dankbaar zijn. Na een periode van ruim 18 maanden thuis zitten ging ik deze maand weer aan het werk. Van totaal niet weten hoe alles werkt tot, help ga ik dit ooit leren, zit ik deze week een beetje in de fase waarin alles wat meer zijn plekje krijgt. Naast de nodige kennismakingsgesprekken is er nu ook wat meer ruimte voor persoonlijke gesprekken. Ik vind het leuk om te zien dat mijn collega’s dezelfde passie en enthousiasme hebben voor hun werk als dat ik heb voor bloggen en mijn werkzaamheden.

Ook Privé ging het goed. De vakantieperiode was natuurlijk de mogelijkheid bij uitstek om even lekker alleen op mijn gezin gericht te zijn. Veel tijd met mijn dochter door te brengen en bepaalde tradities weer in ere te herstellen. Zo gaan we elk jaar even in Oberhausen winkelen in de zomervakantie en moeten beide dames ook in mijn bed slapen. Hoewel het dit jaar een behoorlijke uitdaging was omdat Miss C ook bij mij slaapt en het voor haar echt veilig moet zijn, genoten mijn dochters er toch van. Ik vind het nog steeds gaaf om te merken dat we ons zo bij elkaar op ons gemak voelen dat we in zo;n nacht langer slapen dan normaal.

Ook het bloggen ging erg goed. Ik had een vakantiedip verwacht. Veel lezers zouden natuurlijk op vakantie gaan. Ook lukte het me niet om wekelijks een winactie online te zetten. Helaas maar waar. Toch had ik deze maand meer bezoekers dan anders. Voor mijn blogpost De zwarte burger is ook een schepsel, behaalde ik de meeste bezoekers ooit. Ook zorgde het voor hele interessante gesprekken.

Nu augustus voorbij is en september aan mijn voeten ligt hoop ik van harte dat ook dit een mooie maand wordt.

 • Reply
  Van werkende moeder naar huisvrouw een carrierevrouw vertelt
  13 april 2016 at 06:01

  […] jaar augustus nam ik vol hoop afscheid van mijn dagen als huisvrouw. Mijn eerste toevallige sollicitatie was […]

 • Reply
  lin mommysworld
  1 september 2015 at 19:47

  Wauw super goed dat je ondanks de zomer meer bezoekers had!! Je blogs zijn ook erg leuk altijd!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 13:16

   Dank je wel Lin X

 • Reply
  Sylvie
  1 september 2015 at 14:22

  Wat fijn dat je weer aan het werk ging en daarbij ook nog eens zo’n goede maand voor je blog hebt gehad! Gefeliciteerd!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 13:15

   Dank je wel Sylvie. Het is echt wel weer even leuk hoor dat werken na zo’n lange tijd van afwezigheid

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  1 september 2015 at 11:48

  Wat fijn dat dingen op je nieuwe werk op hun plek beginnen te vallen. Dat lijkt me een prettig en rustgevend gevoel.

 • Reply
  Saskia
  1 september 2015 at 07:29

  Fijn dat je zo veel tijd met je kindjes hebt gehad, heerlijk! Ik moet wel even wennen hoor dat aug voorbij is 🙁

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!