Museum Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs Zuid Holland

Tentoonstelling GIF! in Naturalis met Freek Vonk

14 oktober 2017
Freek Vonk-GIF-tentoonstelling-naturalis-GoodGirlsCompany

Afgelopen woensdag stonden we oog in oog met een koningscobra en Freek Vonk. Op de tentoonstelling GIF! van Naturalis zie je ontzettend veel verschillende giftige dieren. En dat is behoorlijk indrukwekkend.

GIF! Naturalis- GoodGirlsCompany

Edwin van Huis (directeur van Naturalis) vertelde al dat ze een dierentuinvergunning aan hebben moeten vragen om het komende jaar zoveel dieren te mogen exposeren. En dat niet alleen de dieren hebben ook een vaste verzorger: Guillem Limia Russel. Hij blijft een jaar lang in Nederland. Zo zal hij er dagelijks voor zorgen dat het de dieren aan niets ontbreekt.

Video GIF! met Freek Vonk

Klik hier als je de video niet kan zien

GIF! Van Naturalis

Wat GIF! Van Naturalis zo bijzonder maakt is dat het een tentoonstelling met levende dieren is. Nooit zag je zoveel giftige dieren bij elkaar. Zo bevat de tentoonstelling onder andere deze dieren: Koningscobra, Blauwe pijlgifkikker, Zwarte weduwe, Gilamonster, Braziliaans witknievogelspin, Chinese vuurbuiksalamander en tal van andere dieren. En eigenlijk is de expositie een beetje een eerbetoon aan Dr. Freek Vonk. Al sinds kinds af aan is hij gefascineerd door gif en de werking er van.

tentoonstelling GIF! Naturalis - GoodGirlsCompany

Per jaar worden heel wat mensen in Azië en Afrika door giftige slangen gebeten. En helaas overlijden zij daar ook aan. Maar gif kan ook heel nuttig zijn. Zo wordt het succesvol ingezet bij de behandeling van hartritmestoornissen, bloedingen die tijdens operaties optreden en misschien bevat een gif wel het potentiele antwoord op effectieve medicijnen bij kankerbestrijding. Maar wij mensen weten nog veel te weinig over hoe gif werkt. Daarom is de tentoonstelling ook gewijd aan het belang van meer onderzoek naar gif.

Tijdens GIF! word je door Freek en zijn collega’s meegenomen in de fascinerende wereld van giftige dieren, maar ook van planten. Je leert van alles over de werking van gif. Zowel op de tentoonstelling zelf als tijdens de verschillende gif demonstraties en spelletjes die kinderen kunnen spelen.

expositie GIF! Naturalis - GoodGirlsCompany

Perspreview met Freek Vonk

Samen met de oudste meiden reisde ik af naar Leiden voor de perspreview van de tentoonstelling GIF! Voor de oudste meiden was er maar een reden om te gaan: Freek Vonk. De gespierde bruingekleurde doctorandus was ook aanwezig en stelde niet teleur. We mochten zelfs (vanaf een gepaste afstand) een blik werpen op het litteken dat hij overhield aan de haaienbeet.

GIF!-Naturalis- GoodGirlsCompany

En hoewel ik altijd zeer sceptisch ben met dit soort dingen, wist hij ook mij in te pakken met zijn enthousiasme. De liefde en fascinatie voor dieren spatte er vanaf! En dat werkt bijzonder aanstekelijk. Het onderwerp leent zich er natuurlijk heel makkelijk voor om weg te zetten als ‘eng’. Zo’n held ben ik al niet met gewone spinnen en kikkers. Zeker niet als ze zo uit de kluiten gewassen zijn als Mexicaanse roodknievogelspin of Druppelpad. Maar juist door het enthousiasme van Freek en zijn collega’s kijk je verder dan je neus lang is. Uiteindelijk is het ontzettend indrukwekkend om zoveel dieren bij elkaar te zien, raak je gefascineerd. Word je vanzelf overtuigd dat er meer onderzoek moet komen naar het nut van gif.

expositie-GIF! Naturalis - GoodGirlsCompany

Bezoek GIF! in Naturalis

De tentoonstelling GIF! is vanaf 14 oktober elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Je kan hem tot 2 september 2018 zien in het Pesthuis. De rest van het museum is gesloten vanwege de verbouwing. Tickets zijn online te koop via www.naturalis.nl/gif. Volwassenen betalen € 12,50 en kinderen tot 17 jaar € 9,-.

Met korting naar Naturalis

Heb jij ook alle giftige wereldplaatjes verzameld? Op vertoon van je volle verzamelalbum neem je gratis een vriendje of vriendinnetje mee. Bestel je kaarten voor je bezoek aan GIF! hier. Kies voor de optie Spaaractie ‘Ontdek de wonderlijke wereld met Freek Vonk’ (ticket met korting). De kortingsactie is geldig onder de volgende voorwaarden:

  • tweede ticket gratis op vertoon van verzamelalbum
  • geldig van maandag 30 oktober 2017 tot zaterdag 23 december 2017
  • maximaal twee kinderen onder begeleiding van één betalende volwassene
  • niet geldig in combinatie met andere kortingsacties

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!