Persoonlijk Tags

Tag this or that

17 mei 2015
Tag this or that-this or that tag-GoodGirlsCompany-tags-fashion-beauty-nagels-hair-mamablog

Afgelopen zondag kwam ik er niet aan toe. Geen idee waarom, momenteel heb ik het geheugen van een goudvis. Meestal probeer ik op zondag een tag te doen. Gewoon een leuke manier om mij te leren kennen. Bovendien vult het natuurlijk ook weer gewoon een blogje. Op het blog van Geertje Stay at home mama kwam ik de Tag this or that tegen. Een leuke tag die bestaat uit keuzes maken. Benieuwd welke keus ik maak op het gebied van fashion, mijn haar en mijn lichaam? Je leest het in deze tag.

Fashion…

Spijkerbroek of Joggingsbroek: Spijkerbroek. Voor mij persoonlijk gaat er niks boven een mooie spijkerbroek. Of je hem nu afmaakt met hakken, een riem of een blouse het kan altijd. Een joggingbroeken draag ik in de sportschool of als ik mij niet zo fit voel.
Jurken of rokken: Ik ben echt een jurkenmeisje. Niet omdat ik nu zo’n fashionista ben maar een jurk is gewoon meteen af. Bij een rok moet ik nog nadenken wat ik er boven wil dragen of er onder. Bij een jurk niet. Hoogstens of ik een panty, maillot of legging er onder wil. Maar dat is afhankelijk van het weer.
Streepjes of ruitjes: Van beiden heb ik weinig. Maar ik denk dat ik meer streepjes dan ruitjes heb.
Teenslippers of sandalen: Ik heb ze allebei niet. Sandalen klinkt echt zo ouderwets, maar nu ik tegenwoordig die leuke gladiator sandalen zie, kan het best zijn dat ik deze van het zomer aanschaf.
Sjaals of hoedjes: Sjaals en dan niet van die warme wollen maar van die mooie die je als accessoire gebruikt.
Oorknopjes of oorhangers: Nu ik er over nadenk draag ik vaker oorknopjes dan hangers. Dat is een onbewuste keuze.
Kettingen of armbanden: Kettingen. Armbanden moet ik echt om denken en vind ik niet altijd handig.
Hakken of platte schoenen:  Nu ik zwanger ben, platte schoenen. Normaliter hakken. Ik ben zelf niet zo groot en dan lijkt het nog wat. Maar ik moet er wel op kunnen lopen. Sommige hakken heb ik voor de sier. Die draag ik als ik die dag niet veel van mijn plek af hoef te komen.  Op anderen kan ik lopen.
Cowboylaarzen of paardrijlaarzen: Geen van beiden.
Jasje of vest. Een jasje. Vest klinkt zo geitenwollensokken .

Make-up…
Blush of bronzer: Blush, natuurlijk! Ik heb al een mooi tintje van mijzelf.
Lipgloss of lipstick: Lipgloss. Ik heb redelijk volle lippen van mijzelf en dan vind ik lipgloss wat subtieler dan lipstick.
Eyeliner of mascara: Ik ga vaak make-up loos door het leven. Maar als ik snel even wat op wil smeren kies ik sneller voor eyeliner dan mascara.
Foundation of concealer. Foundation. Wel in poedervorm.
Neutraal of kleur:  Kleur. Dat is iets wat ik sinds mijn scheiding vaker ben gaan dragen. Het geeft mijn kleding meer persoonlijkheid.
Oogschaduw in vaste vorm of losse poeder oogschaduw: In vaste vorm, denk ik. Ik heb nog geen andere. Zou er eerst mee moeten oefenen anders belandt het overal op behalve waar het moet.
Kwasten of sponsjes: Kwasten. Daarmee kan ik nauwkeuriger werken.

Nagels…
OPI of China Glaze: Allebei nog nooit geprobeerd. Ik heb veel verschillende kleuren van Essence. Niet altijd het beste maar het volstaat voor de momenten dat ik mijn nagels wil lakken.
Lang of kort: Ik heb een vrij lang nagelbed daarom hoef ik mijn nagels niet zo lang te dragen. Lakje erover en het lijkt alsof ik enorme nagels van mijzelf heb.
Acryl of natuurlijk: Natuurlijk, acryl vind ik vaak zo nep.
Felgekleurd of donker: Felle kleurtjes staan fantastisch bij mijn handen dus die kies ik vaker.
Met nailart of zonder nailart: Zonder maar dat komt meer omdat ik zelf niet zo goed ben met het maken van nailart.

Lichaam…
Parfum of Bodyspray: Parfum.
Lotion of body butter: Body butter. Vooral wanneer deze lekker romig is en heerlijk ruikt.
Douchegel of zeep: Douchegel. Bij zeep denk ik aan zo’n blokje die mijn huid uitdroogt.
Lush of andere merken. Lush is wel heel erg lekker. Eens per jaar probeer ik de Lush store in Oberhausen te bezoeken. Dan mogen de kids een bruisbal kopen en sla ik ook meteen voor mijzelf het een en ander in. Heerlijk vinden we dat.

Haar…
Krullend of stijl: Tja ik heb kroeshaar dus krullen. Ik vind ontkroesd haar vaak ook echt niet mooi.
Knot of paardenstaart: Knot, al zal dat met mijn haarlengte momenteel niet gaan.
Schuifspeldjes of clipjes: Clipjes vind ik leuk. Zeker nu ik kort haar heb en er weinig anders mee kan, vormt het een leuke accessoire.
Haarlak of gel. Gel, maar ik denk dat ik het anders gebruik dan mensen met stijl haar. Voor mij is het echt alleen bedoeld om te voorkomen dat mijn haar gaat pluizen en beter in model blijft.
Lang of kort: Momenteel heb ik mijn haar erg kort. Tot mei vorig jaar gebruikte ik bijna altijd extensions. Op een dag heb ik zelf de schaar gepakt en de extensions en mijn eigen haar afgeknipt. Ik wilde weten hoe het groeide als ik het zo liet. An sich groeit het. Dat merk ik doordat de vlechtjes die ik meestal voor de nacht maak, nu makkelijker gaan. De haarplukken worden langer doordat ik beter grip heb. Voor de zwangerschap nam ik haarvitamines en hield ik mij aan een bepaalde routine. Nu heb ik die los gelaten. Ik ben benieuwd hoe het straks na mijn zwangerschap is. Veel vrouwen schijnen dan last te krijgen van haarverlies. Ik hoop dat tegen te gaan door weer trouw mijn haarvitamines te slikken die ik voor de zwangerschap ook innam.
Licht of donker: Ik heb van mijzelf heel donkerbruin haar. Als ik extensions draag kies ik daar meestal blond bij. Gemengd in de goede verhouding met andere kleuren, haalt het mijn huidskleur op. Vroeger droeg ik vaker rood, maar dat geeft mij een vermoeiende look.
Lok of pony: Pony vind ik leuker. Maar dat hoeft niet zo’n hele rechte te zijn. Een schuine of nonchalante pony vind ik ook leuk.
Los of vast. Ik draag het vaker los. Op de avond maak ik vlechtjes en die haal ik ’s ochtends uit zodat ik grotere krullen heb.

Overig…

Regen of zonneschijn: Zonneschijn, het regent al zo vaak in Nederland. Ik kan echt heel slecht tegen dat vieze grijze weer. Ik heb echt de zon nodig voor vitaminen.
Zomer of winter: Ik denk zomer. Mits het niet van dat zomerse weer is waarbij het vreselijk benauwd is. Maar in Nederland is het al snel drukkend warm. Maar ook de winters zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Kijk als het nu gewoon echt 3 maanden vroor dat het kraakte met een fatsoenlijke berg sneeuw, strak blauwe lucht overdag hoorde je me niet klagen. Maar dat regenachtige gemiezer waardoor er meteen lange files staan en de treinen uitvallen kan ik geen winter noemen.
Herfst of lente: Ook weer zo’n keuze waarbij de uitvoering ervan erg belangrijk is. Een mooie zonovergoten herfstdag vind ik heerlijk. Dat voelt altijd als een extraatje. Maar een mooie lentedag heeft ook veel moois te bieden.
Chocolade of vanille: Chocolade. En dan witte chocolade welteverstaan dat vind ik echt lekker.
Westen of oosten: Het oosten. Ik woon momenteel in Arnhem maar heb mijn hele leven aan de oostelijke kant van Nederland gewoond. Enschede, Hengelo en zelfs over de Duitse grens.
Jaren heb ik in het midden van het land of Westen gewerkt. Toen ik 3 jaar geleden in het oosten kwam te werken, was dat meteen een feest der herkenning. Ik snap de manier van doen veel beter en er was meer een klik.

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Een kijkje in ons leven