Persoonlijk Tags

Tag over tien jaar

7 februari 2016
Tag over 10 jaar- Over 10 jaar tag-GoodGirlsCompany

Het is een nieuwe maand dus ook tijd voor een nieuwe tag. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maat voor mijn gevoel kan dit jaar nog alle kanten op. Tot nu toe zijn de bijna eerste anderhalf maand van dit nieuwe jaar redelijk goed verlopen. Met de nodige ups en downs. Ik heb nog geen idee hoe ik er in december op terugkijk. Ik weet niet eens of het mij gegeven is om er tegen die tijd rustig op terug te kijken. Laat staan dat ik weet hoe mijn leven er over 10 jaar uitziet. Toch vind ik het wel leuk om er zo nu en dan over te fantaseren. En hopelijk vinden jullie het leuk om er over te lezen in deze tag over 10 jaar.

Tag over 10 jaar-GoodGirlsCompany

HOE ZIET JOUW HUIS ER OVER TIEN JAAR UIT?

Ik vermoed dat we dan nog steeds in dit huis wonen omdat we hier pas anderhalf jaar wonen. Eigenlijk moeten we bepaalde dingen nog eens goed aanpakken. Sommige muren opnieuw schilderen, de open zoldertrap dicht maken en op de andere trap wil ik vloerbedekking.We hebben een garage met daarin ook een zolder. Ik vind het uitermate geschikt als gastenverblijf, maar dan moeten er wel sanitaire voorzieningen in. De woonkamer moet nog worden gerstyled naar een meer gezamenlijke smaak. Ook wil ik een andere vloer in de woonkamer. Maar wat…

Laat ik nog maar helemaal niet over de tuin beginnen. Daar ga ik dit voorjaar echt een project van maken. We willen het terras opnieuw betegelen omdat door de boomwortels enkele tegens omhoog zijn gekomen. Een bordes moet worden af gegraven omdat ik de oudsten zo’n grote trampoline heb beloofd. Sinds we hier wonen heb ik het er al over dat ik uit mijn eigen tuin wil kunnen eten. Dus er wordt deze lente gewerkt aan ene moestuin met struiken waaraan fruit groeit. Het speelhuisje met schommel moet plaatsmaken voor een zandbak voor als baby straks per driewieler door de tuin wil crossen en overal planten uit de grond wil trekken.

WELKE BAAN HEB JIJ OVER TIEN JAAR?

Geen idee. Daar maak ik me ook helemaal niet druk om. Misschien ben ik tegen die tijd wel gewoon zzp’er. Dat schijnt toch een beetje de trend te zijn.

BEN JIJ OVER TIEN JAAR GETROUWD?

Lastige vraag. Kijk ik ben al een keer gescheiden. Sterker nog als mensen mij toen die vraag hadden gesteld, was ik daar ook niet vanuit gegaan. Maar als ik de Seven Years Itch overleef en we beiden nog leven tegen die tijd, zou het zomaar kunnen zijn dat ik over 10 jaar nog getrouwd ben. Oh en als ik met gamen niet te vaak van mijn man win, draagt dat natuurlijk ook bij aan een heel gelukkig huwelijk.

HEB JIJ OVER TIEN JAAR KINDEREN EN HOEVEEL?

Ik heb er nu drie. Over 10 jaar ben ik op een leeftijd dat ik er van uit ga dat ik geen kinderen meer kan krijgen dus dikke kans dat het bij deze drie blijft. Ik schreef ooit al een blog over dat ik afscheid heb genomen van mijn kinderwens. Er zijn momenten waarop ik vertederd naar de zussen van Miss C zit te kijken en zie hoe goed zij met elkaar overweg kunnen. Dan denk ik wel eens; voor baby is het best leuk als ze een broertje of zusje had. Maar als ik dan denk aan alle ongemakken van zwanger zijn en bevallen ben ik spontaan genezen.

WAT DOE JIJ OVER TIEN JAAR IN HET WEEKEND?

Mijn oudste dochters zijn dan tieners en als onze co-ouderschap regeling er dan nog steeds hetzelfde uitziet als nu zijn ze dan niet bij mij. Alhoewel het ook kan zijn dan de oudste tegen die tijd studeert en misschien wel op kamers woont. Miss C is dan ook 10 en misschien heeft ze dan op zaterdag wel een hobby waar ik haar naar toe breng of van ophaal. Ik verwacht over 10 jaar nog steeds naar de kerk te gaan. Of ik dan nog zondagschooljuffrouw ben, weet ik niet.

WAAR HOOP JE OVER TIEN JAAR AL GEWEEST TE ZIJN?

Ik hoop over 10 jaar nog eens terug te zijn geweest in Amerika. Samen met mijn man en kinderen Washington en New York te bezoeken. Tegelijkertijd hoop ik ook nog Canada, Zuid-Afrika, Dominicaanse Republiek, Curaçao,Australië en Nieuw -Zeeland te hebben bezocht. Mara zoals je ziet zijn dat best veel landen in 10 jaar tijd en ook niet goedkope reisbestemmingen. Maar ja je moet dromen hebben. Daarnaast hoop ik ook gewoon mijn kinderen mee te namen naar landen die ik in mijn jeugd heb bezocht en iets dichter bij huid liggen zoals Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Zwitserland.

WAARVAN HOOP JE DAT JE DAT OVER TIEN JAAR BEREIKT HEBT?

Ik heb eigenlijk nooit concrete doelen op dat vlak, maar hoop wel dat ik over 10 jaar bereikt heb dat ik tevreden ben.Dat al sik terugkijk en zie waar ik op dat moment sta, ik tevreden ben. Met mijzelf als in wat ik van mijn leven gemaakt heb. Met mijzelf als persoon. Met mijn kinderen en de bagage die ik ze heb meegegeven en die over 10 jaar waarschijnlijk zichtbaar is. Met mijn relatie dat we nog steeds samen de wereld willen ontdekken en niet uit zijn gekeken op elkaar.

Zo dit waren mijn antwoorden op de tag over 10 jaar. Waar hoop jij over 10 jaar te staan?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Foto bron

  • Reply
    Marushi
    7 februari 2016 at 12:59

    Leuke tag! Maar sommige vragen zijn een beetje onrealistisch om te beantwoorden haha. -x-

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!