Tags

Tag mijn kind houdt van

10 april 2016
Tag mijn kind houdt van-GoodGirlsCompany

Ik ben al weer een paar jaar moeder. Ook al heb ik dan alleen maar dochters, het betekent niet dat ik 3 keer hetzelfde meemaak. In sommige dingen lijken mijn dochters op elkaar, maar vaker ben ik verbaasd te zien dat ze toch zo verschillend zijn. De een is rustig, gevoelig en bedachtzaam. De ander is bijdehand, grappig en altijd in voor een geintje. En baby? Die doet nog niet al te veel maar krijgt wel hele ondeugende twinkeloogjes als haar grote zussen capriolen uithalen. Betty bedacht de tag mijn kind houdt van. Natuurlijk kan ik hem alleen invullen voor Miss C maar voor de volledigheid vul ik hem in voor al mijn dochters.

Eten

In de babyfase zijn al mijn meiden eigenlijk niet moeilijk qua eten. Ik zet ze iets voor, zij eten het op. Ik hoef geen creatieve afleidingsmanoeuvres toe te passen of voedsel te overgieten met appelmoes. Ze eten het voedsel gewoon zoals eten bedoeld is. Natuurlijk zijn er wel ingrediënten die ze niet zo lekker vinden. Miss B vindt champignons niet lekker en groene paprika is ze ook geen fan van. Net zoals haar zus Miss G. Miss C lijkt niet zo erg van worteltjes en pompoen te houden. Ook mag het eten niet te pittig zijn voor ze. Ik ben niet het type moeder die het ze door de strot naar binnen duwt of geïrriteerd zegt ” Ik tel tot 3…” . Er valt goed met mij te onderhandelen over hoeveel happen ze nog moeten eten van voedsel wat ze niet zo lekker vinden. Maar ik blijf het wel aanbieden.

Drinken

Miss C krijgt voornamelijk borstvoeding. Nu we richting de zomer gaan, wil ik haar aanleren water te drinken. Of misschien wel (biologische) thee die afgekoeld is. Op haar kinderdagverblijf waren ze daar ook al mee bezig en de geluiden waren positief. Haar zussen drinken bij ontbijt of lunch biologische yoki drink, soms krijgen ze wat limonade die erg is aangelengd met water. En ze drinken water. Als ze we uit eten gaan of een terrasje pakken mogen ze van mij wel eens bitterlemon. Maar thuis krijgen ze niks bijzonders en dat vinden ze prima. Ze weten niet beter.

Review Neckerchew-Cheeky Chompers-GoodGirlsCompany- ervaringen alternatieve bijtring

Speelgoed

Het aantal stukken speelgoed dat echt van Miss C is, valt op 2 handen te tellen. De hele Little People verzameling van haar zussen heb ik nog bewaard maar dat is niet echt van haarzelf. Regelmatig kijk ik er naar en dan vind ik dat ik er iets aan moet doen. Maar als ik dan op de babyafdeling sta tussen het bonte speelgoed met allerlei toeters en bellen, haak ik af. Binnenkort is ze jarig dan krijgt ze vast vanzelf een lading Vtech, Woezel en Pip en Zoef zoef auto’s. De oudste dochters zijn vooral fan van Playmobil. Vooral Miss C heeft bijna de hele Playmobil Fairies serie compleet en is inmiddels begonnen aan de Princess serie. De mega pakketen koop ik meestal in Duitsland omdat het daar goedkoper is. Ook Lego vinden ze leuk en ze spelen ook nog met Duplo. Tenminste als het bij hun verhaallijn past.

Televisie

Miss C is nog te jong om tv te kijken ik zet haar dan ook niet bewust voor een scherm neer. Natuurlijk heb je Baby TV maar daar geloof ik niet in. Ze kan haar hele leven nog tv kijken. Ooit las ik ergens dat jonge kinderen die al veel tijd voor schermpjes doorbrengen en minder ontwikkelde woordenschat hebben. Ouders hebben er minder interactie mee. Stiekem vind ik het ook best gemakzuchtig om een baby voor de tv te parkeren.

Haar zussen kijken wel TV maar dan voornamelijk als ik hun haren vlecht. Als het zeg maar een goede reden heeft dat ze voor een scherm rond hangen. Dan kijken ze iets op Netflix. Nu ze allebei kunnen lezen, kan ik steeds vaker ‘normale’ films met ze kijken. Ze zijn helemaal into teen flix zoals Clueless, Step Up en Mean Girls. Twee weken geleden hebben ze The proposal gekeken. Natuurlijk moesten ze hem 2 keer kijken (kinderen eigen) maar het wordt steeds dragelijker om samen tv te kijken.

Muziek

Miss C heeft nog geen uitgesproken smaak. Wel is ze heel gericht op muziek. Als we winkelen en ze hoort muziek begint ze in haar handjes te klappen. Dat zit ze heel blij mee te wiegen in de kinderwagen op de maat van de muziek en in haar handen te klappen. Zo schattig! Menig voorbijganger blijft dan vertederd staan kijken. De oudere dochters luisteren graag top 50 muziek. Maar niet alles vind ik okay. Teksten waar grof taalgebruik of expliciet over seks wordt gezongen zet ik uit. “Je oren zijn geen vuilnisbak”, is mijn motto. En natuurlijk zijn beide meiden dol op Taylor Swift.

GoodGirlsCompany- verjaardag-Miss B

Dieren

Miss B is een echte dierenliefhebber. Als het aan haar ligt, krijgt ze dit jaar vissen voor haar verjaardag. Ik zie vooral de praktische bezwaren. Een huisdier is geen speelgoed. Zonder mijn bezielende inzet waren de moestuintjes ook al lang dood geweest. Vissen gaan er (voorlopig) niet komen. Verder wil ze een Herdershond, Chihuahua en een kitten hebben later als ze haar eigen huis heeft. Miss G vindt sommige beesten best leuk, maar is er minder wild van dan haar zusje. En Miss C komt in de hele lieve schattige fase waarin kindjes ontzettend gericht zijn op beestjes. We hebben een konijn en daar tijgert ze dan op haar buikje naar toe. Dan trekt ze zich op aan zijn kooi om hem beter te kunnen zien. Big smile en machtig mooi vindt ze dat. Hondjes, duiven alles wat afwijkt van mensen heeft haar interesse.

Mensen

Alle meiden zijn vooral dol op mensen die ze kennen. Papa, mama, opa’s en oma’s, ooms en tantes. Miss C is bij vlagen eenkennig en dan weer schaamteloos aan het lonken en lachen naar mensen. Daar kan ik dus nog niet echt goed een pijl op trekken. Haar zussen zijn kritischer en kijken meestal de kat uit de boom bij vreemden. Ik heb het altijd aan hun zelf over gelaten om te beslissen wanneer het veilig genoeg voor ze voelt om op iemand af te stappen, of een handje te geven.

Shoplog VD-GoodGirlsCompany-Mart Visser coat collection

Kleding

Als het er op aankomt dragen alle meiden wat ik ze voorhoudt. Maar ik houd wel rekening met de smaak van elk kind afzonderlijk. Hun kasten zijn dan ook gevuld met kleding die bij hun persoonlijkheid en voorkeur past. Doordeweeks maakt het mij niet zo uit wat ze aantrekken. Miss B kan hele bonte combinaties aantrekken en dat vind ik prima. Pick your battles. Soms wil ze in hartje winter een zomers setje aan. Dan kan het wel eens zijn dat ik daar niet mee akkoord ga of een mokkend kind heb. Maar ook dat gaat wel weer over. Miss G is bijna net zo groot als ik en vind het maar wat leuk om in mijn kledingkast te neuzen. Ik stiekem ook wel. Haar style is vooral girly en netjes.

Zo dit waren onze antwoorden op de tag Mijn kind houdt van. Waar is jouw kindje helemaal dol op?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Volg mij op Instagram!