Persoonlijk Tags

Tag Back in time blog editie

15 april 2015

Deze tag kwam ik vorige maand tegen bij Marisca Kenter.  Het heeft even geduurd voordat ik hem invulde en online zette, maar beter laat dan nooit. De back in time tag geeft je een prima beeld van hoe ander bloggers bloggen. Zelf blog ik al weer 8 jaar en in die jaren heb ik heel wat geleerd. Van huis-tuin-en-keukenverhaaltjes voor familie, merk ik dat er nu veel meer bezoekers op mijn blog komen dan alleen mijn vader en moeder. Tijd om eens terug te kijken op het verleden. Lees je mee?

Wat was de allereerste blog ooit die je schreef?
Dat weet ik niet meer omdat ik deze ook niet hier schreef. Ik schreef het op het familieblog en die bestaat niet meer. Ik ben met bloggen begonnen vlak voordat mijn oudste dochter geboren werd. Vermoedelijk zal het iets afgezaagds zijn als ‘we zijn online’.

Waarom begon je met bloggen?
Ik begon met bloggen om mijn familie die destijds (en nog steeds) in het buitenland woonde op de hoogte te houden van hun kleinkind en nichtje. Op het blog schreef ik over de verschillende mijlpalen uit een babyleven. Voor mijn moeder was het natuurlijk erg leuk om te lezen. Maar ik merkte dat deze blogs ook veel onbekende bezoekers trokken. Blijkbaar hadden zij er ook veel aan om te lezen wat een baby van 3, 5 of 7 maand doet en kan. Naarmate ik langer moeder was, verbaasde ik mij er over hoeveel verschillende babyproducten er allemaal verkrijgbaar zijn. Deez verbazing zette ik om in een blog ‘de Baby top 10’. Waarin ik elke maand nieuwe vondsten deelde. Dit werd zo populair dat het een vast onderdeel werd en webshops mij ook benaderden met de vraag of ik ze voor aankomende maand wilde opnemen.

Ergens in 2009 maakte ik de keuze om het familieblog en het blog over babyproducten te splitsen. Zo ontstond GoodGirlsCompany. Laatstgenoemde

Welke lay-outs heb je gehad?
Toen ik begon zat ik nog bij Blogger. Daar heb ik verschillende klassieke lay-outs gehad. Van knalroze achtergrond met witte letters tot een thema met antraciet, zwart en fuchsia roze wat beter bij mijn logo paste. N 2014 heb ik de overstap van Blogger naar WordPress gemaakt. Deze migratie heb ik helemaal zelf gedaan en viel me uiteindelijk heel erg mee. Op WordPress begon ik met het gratis thema Fashionista. Een typisch magazine thema; strak wit en zonder veel poespas. Prima dus. Eind 2014 besloot ik dat ik mijzelf voor het nieuwe jaar een nieuw thema cadeau wilde doen. Gratis werd vervangen door het betaalde thema SimpleMag. Het koste wat knutselen. Toen ik zag hoe alles verveolgens geïmporteerd was, had ik haast spijt. Het zag er niet uit! Maar na vele uren knutselen waar ik natuurlijk ook veel van leerde, ben ik nu redelijk tevreden. Maar zoals het bloggers eigen is, moet je ons nooit vastpinnen op een thema.

Wat was het eerste perspakketje wat je hebt ontvangen?
Het eerste pakketje wat ik ooit kreeg was niet via een PR bureau maar via een webwinkel zelf. Ik kreeg een labeldoekje van Titipoppo voor de geboorte van miss G. Ze hadden mij benaderd omdat ze graag in de baby top 10 wilden. Zo gezegd zo gedaan. Als dank kreeg ik dus een leuk labeldoekje. Erg leuk om te mogen ontvangen. Ook vind ik het leuk dat ze nog bestaan. In de afgelopen jaren heb ik heel wat kleine webwinkels over de kop zien gaan. Soms verbaasd mij dat vooral wanneer ze best wel veel publiciteit kregen. Ook op grote blogs. Ik was een tijdje als gastblogger betrokken bij Trotse Moeders.  Maar sommige webwinkels waar ik voor hen over schreef, bestaan helaas ook niet meer.

Wat je favoriete artikel van eigen hand?
Oei geen idee. Ik merk dat ik nu anders schrijf dan een aantal jaar geleden. Het gaat mij beter af omdat ik nu dagelijks publiceer. Toen wanneer ik tijd en zin had. Ik ben trots op blogposts waar een merk/bedrijf of klant ook tevreden over is. Veel blogs zijn namelijk geen samenwerkingen. Ik heb de luxe dat ik over alle schrijft, wat mij interesseert. Dan vraag ik van tevoren beeldmateriaal op. Maar het is altijd wel even spannend of degene over wie je schrijft zich daar ook in herkent.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt grote voorbeelden. Natuurlijk volg ik blogs van verschillende mommy bloggers. Ik vind het leuk om te zien wat zij beleven en meemaken. Daarnaast volg ik ook blogs waar men tips en tricks geeft. Hier leer ik veel van. Ik probeer nog steeds een goede mix te vinden tussen blije baby blogs en kritisch persoonlijke blogs. Ik ben tevreden met wat ik in de afgelopen maanden gedaan heb, en denk dat ik mijn koers gevonden heb.

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Nou het zou mooi zijn als ik alles wat ik nu weet al veel eerder had geweten. Maar ik besef ook dat bloggen een leerproces is. Ik zie nu ook beter de groei die ik heb doorgemaakt en dat waardeer ik.

Wat zou jij anders doen? Blog je zelf ook al een tijdje? Hoe zou jij deze tag dan invullen?

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Een kijkje in ons leven