Bloggen

SURPRISE wij zijn zwanger….!

5 november 2016
surprise-zwanger_goodgirlscompany

In mamabloggersland is een ware babyboom gaande. De een na de ander blogger laat weten zwanger te zijn. Wij konden natuurlijk ook niet achterblijven. Dus bij deze: SURPRISE wij zijn zwanger….

Nou ja, niet ik…gastblogger Sylvia. Hoe, wie waar en wat lees je allemaal in haar blog van vandaag.

TIG JAAR GELEDEN….toen ik nog een klein Sylviaatje was, sprak ik: “Later als ik groot ben wil ik DRIE kinderen!” Mijn moeder, trotse eigenaar van 2 kemphanen, reageerde met “Joh meid, als ze op jou lijken, kom je daar nog wel op terug.” En inderdaad. Niet vrijwillig overigens. Mijn zwangerschappen waren verre van ideaal, zelfs niet een beetje.

zwangerschapsaankondiging_goodgirlscompany

Mijn moeilijke zwangerschappen

De eerste ging nog wel. Ik had last van zwangerschapsvergiftiging en helaas een beetje een te hoog en ik had veel last van BI. Ook wel bekkeninstabiliteit. Maar na de ingeleide bevalling keek ik ons Bundeltje Geluk aan en zei “Wow, dat doe ik zo weer!” Vriendlief zweeg 😉
De tweede bevalling werd een spoed keizersnee. Deze kwam na een zwangerschap gevuld met suiker, verhoogde bloeddruk, medicatie, pijn en ontstekingen. Laat je hier overigen niet door afschrikken, het schijnt niet normaal te zijn. Zeggen “Dat doe ik zo nog een keer”, werd hem deze keer niet. Ik lag namelijk  onder narcose. De buikwond wilde niet goed helen. Ik moest 7 dagen in het ziekenhuis blijven. Kleine L een maand. Zijn grote zus viel me na 7 dagen huilend in mijn armen. Ze was zoooo bezorgd geweest.
gastblogger-sylvia-is-zwanger_goodgirlscompany

Ik zei het toch dat je zwanger bent?!

Toen zij dus na een paar maanden zei “Mama, er zit nog een baby in jouw buik” , heb ik het weggelachen. Stiekem dacht ik wel aan de keren dat zij dit tegen iemand zei. En diegene na enkele weken (soms maanden) bekend maakte dat er een broodje in de oven lag. Als T tegen mensen over een zwangerschap begon, liepen er toch opeens wat mensen richting de drogist om een zwangerschapstest te halen. Maar OK. Ik niet hè. Het was gewoon een wensdroom van haar.
Anderhalf jaar lang zei ze “Mama jij hebt nog een baby in jouw buik” . En toen stond ik op een dag aan het eind van mijn stopweek met een positieve zwangerschapstest in mijn handen.
Veel mensen met een wens voor 3 kinderen zouden dolblij zijn. Bij ons lag dat iets anders. De wens was al weg. Twee was mooi, wij waren klaar. Toen ook nog bleek dat het al negen en halve week onderweg was, werden we wat bleekjes. Vriendlief begon over een grotere auto. Het grotere huis hadden we immers al.
surprise-wij-zijn-zwanger_goodgirlscompany

Surprise wij zijn zwanger!

De eerste echo. De gynaecoloog die de jongste eruit heeft laten trekken, begroeten met een “Surprise!” en de babyspullen waar je net afstand van genomen had, terug in huis halen. Ondertussen zijn we gewend, 18 weken is de buik baby nu. T roept, ietwat arrogant, dat zij toch al gezegd had dat er nog een baby in zat. Een broertje graag, want zusjes pikken Barbies. Na de achtbaan van de afgelopen 2 maanden kunnen we in ieder geval zeggen dat als T zegt dat er een baby aan komt, je beter aan complete onthouding, latten en een kuisheidsgordel kan doen! Die simpele anticonceptie? Dat is simpelweg niet afdoende 😉
Gefeliciteerd klein Sylviaatje van tig jaar geleden, heb je toch nog je zin gekregen.
Was jouw zwangerschap ook een verrassing?
Liefs Sylvia
 • Reply
  Marsha
  5 november 2016 at 19:20

  Van harte gefeliciteerd! ^^

 • Reply
  Love4pink
  5 november 2016 at 12:16

  Gefeliciteerd! Bijzonder verhaal! En ik herken er zo veel in! Ik zei vroeger altijd: Ik wil vier dochters. Maar toen ik er 1 had kwam ik daar wel op terug, ik vvond het moederschap een tikkie zwaarder dan verwacht. Toen we 2 dochters hadden waren we helemaal blij, we zouden het zo laten dachten we. Maarrrrr ik bleek toch zwanger onverwachts. Toen ik aan mijn oudste dochter vertelde dat ze nog een broertje of zusje kreeg zei zij: t zijn dr twee hoor! En wat denk je? Ze had gelijk!! Weer meisjes 🙂 Dolblij met mijn vier meiden zijn we 🙂
  Ik wens je heel veel succes met je zwangerschap! Liefs liselotte

 • Reply
  Mellanie
  5 november 2016 at 10:53

  Leuk! Gefeliciteerd! Xo

 • Reply
  Linda
  5 november 2016 at 09:25

  Gefeliciteerd Sylvia!

 • Reply
  Joke Vermanen
  5 november 2016 at 08:56

  Ja! Onze derde zwangerschap was, net als de eerste maar booral de tweede, óók een verrassing!
  Bij mij was de weg om zwanger te worden ook niet makkelijk. Maar daar schrijf ik over in mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je die wilde lezen.
  We sijn superblij met deze baby. Wij hebben de babyspullen wel op orde omdat ik ze voor baby 2 weer terug kon halen 😉
  http://babyvermanen.blogspot.nl/2016/09/wat-er-aan-vooraf-ging.html

 • Reply
  Jess
  5 november 2016 at 08:50

  Seg! Nu had je me hoor :-).
  Proficiat

 • Reply
  Nicole
  5 november 2016 at 08:00

  Van harte!

 • Reply
  Tamara
  5 november 2016 at 07:47

  Gefeliciteerd Sylvia!

  ( josan tut! Ik dacht al, en dat zeg je niet even tegen ons??? )

  • Reply
   Josan
   5 november 2016 at 07:51

   Hahaha als het zou was, was jij de eerste die het wist. Nog voor de vader 😉

 • Reply
  Fenna
  5 november 2016 at 07:37

  Gefeliciteerd! Wel een goedkope zwangerschapstest die T 😉 heerlijk haha. Hopelijk verloopt alles goed en kan je een beetje genieten.

 • Reply
  Merel
  5 november 2016 at 07:34

  Bijzonder meisje hoor! Van harte gefeliciteerd ?

  Opnieuw zoeken zwanger raken, was niet bepaald waar ik aan dacht een paar jaar terug. Vooral omdat ik net bevallen was van een dochter. Maar binnen drie maanden, inderdaad de verloskundige keek er wel van op haha. Inmiddels geniet ik zo! Het leven kan soms bijzonder lopen, onze derde dochter was echt een mooi cadeau.

 • Reply
  MamaPlaneet
  5 november 2016 at 07:14

  Gefeliciteerd Sylvia 🙂 Succes met de zwangerschap. Hopelijk valt het mee allemaal.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]