Interieur Lifestyle

Suhki handgemaakte kleden

17 februari 2016

In de rubriek Webshop Wednesday neem ik je elke woensdag mee achter de schermen van een merk of webwinkel. Het internet heeft veel moois te bieden en daar is Suhki een mooi voorbeeld van. Samen met de lokale bevolking maakt Suhki handgemaakte kleden die prachtig zijn. Vandaag stel ik je voor aan Nasia.

Suhki bolletjeskleed-GoodGirlsCompany-Nasia Burnet

1. Wie ben je?

Nasia Burnet, Creative director en co founder van Sukhi

 

2. Wilde je altijd al dit werk doen?

Ik heb een textielopleiding afgerond in Den Haag op de Koninklijke academie en wilde altijd al graag een eigen label beginnen wat ik dan ook direct na mijn opleiding heb gedaan. Vervolgens hebben we het idee ontwikkeld om handgemaakte kleden te verkopen na een indrukwekkende reis in Nepal: daar zagen we prachtig handarbeid wat al eeuwen van moeder op dochter werd doorgegeven: dit werk wilden we met de rest van de wereld delen en ernaast ervoor zorgen dat de maaksters een beter leven zouden kunnen leiden. In onze video kan je zien wat een enorme positieve impact Sukhi kleden hebben op de maaksters. ViaSukhi verkopen we nu naast Nepalese kleden ook Patchwork kleden uit Turkije, Berber kleden uit Marokko en prachtige wollen kleden uit India.

Suhki blaadjes kleed-GoodGirlsCompany-kleden van Suhki

3. Wat/wie was je inspiratie om je webshop te beginnen?

De maaksters van onze kleden en het idee om de afstand tussen de koper en de maakster zo klein mogelijk te maken om daarmee de sociale impact te vergroten. Sukhi is een sociale onderneming: wist je dat Sukhi ‘happy’ in het Nepalees betekend?

Suhki-Suhki team-GoodGirlsCompany

Sukhi is een veelvoorkomende vrouwennaam in Nepal: een naam die perfect bij ons bedrijf past. Onze kleden geven een glimlach op de maaksters maar ook op de kopers doordat we de prijzen laag kunnen houden omdat we zonder opslagruimte of winkels werken en zei daardoor goed kunnen worden betaald!

Suhki kleed-GoodGirlsCompany-MELISA-patchwork

4. Wat is je doel/wat wil je met je webshop bereiken?

Met onze webshop is het mogelijk maken om voor een betaalbare prijs een custom kleed aan te bieden waarbij je zelf de kleur of maat kan aangeven, dit is zeer uniek! Ideaal vo0r architecten en stylisten die op deze manier een kleed op maat kunnen laten maken voor hun projecten!

5. Waar hoop je over 5 jaar te staan?

Over 5 jaar hoop ik dat veel huishoudens met veel trots een handgemaakt Sukhi vloerkleed thuis hebben liggen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]