Kerst

Strong Babies kerstballenactie

13 december 2020

Kerst staat voor hoop in de duisternis. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit jaar heb ik meer dan andere jaren een lichtpuntje nodig. Wat was het een jaar! En wat is het fijn als je iets goed voor een ander kan doen. De Strong Babies kerstballenactie financiert onderzoek naar vroeggeboorte. Koop je eigen digitale kerstbal en help!

Novans eerste kerst

goede doelen voor Kerst 2020_The millennialmom

Als je ons blog al een tijdje volgt, weet je dat Kerst bij ons allemaal een speciaal plekje in heeft.  We kijken kerstfilms, knutselen kerstdecoratie, spelen the Elf on the shelf. Dit jaar is kerst helemaal bijzonder: het is Novans eerste kerst.

Hij is zich er niet zo bewust van, maar ik wel.  Ik weet dat hij mijn laatste baby is. Daarom geniet ik er dit jaar dubbel zo hard van. Van zijn verwondering en lach ik om hoe hij dagelijks onze kindvriendelijke kerstboom plundert. Maar voor deze ene keer ben ik ook helemaal losgegaan met kerstoutfitjes. Zo kan ik hem verkleden als kerstman, maar ook als rendier.

Novan’s eerste kerst is een prachtige mijlpaal in zijn eerste levensjaar. Maar ik ben me er bewust van dat dit niet voor elke baby of ouder is weggelegd.

Vroeggeboorte

Strong Babies digitale kerstballenactie_the millennialmom

De zwangerschap van Novan verliep allesbehalve gemakkelijk. Van al mijn kinderen is hij het vroegst geboren. Perfecte timing voor mij, want ik kreeg 2 weken anders zou ik worden ingeleid. Natuurlijk waren er zorgen, maar eenmaal buiten mijn lichaam deed hij het prima. Dat is niet voor elke baby weggelegd. In Nederland overlijden per dag 2 baby’s door vroeggeboorte. En 10 kinderen houden hier blijvende schade aan over. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Zij richten zich op een betere opsporing en behandeling van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte en van aangeboren afwijkingen. Maar ook op het voorkomen beperkingen die daaruit ontstaan. Zodat elke baby een gezonde start krijgt.

Strong Babies kerstballenactie

Strong Babies Kerst

Om het onderzoek naar vroeggeboorte te financieren is Strong Babies een digitale kerstballenactie gestart. Hier kun je de digitale kerstboom vullen met jouw eigen kerstbal! Zo help je mee om vroeggeboorte te verminderen en de allerkleinsten een betere start van hun leven te geven. Met jouw digitale kerstbal kunnen zij onderzoek naar de oorzaken en de preventie van vroeggeboorte in Nederland helpen financieren.

Start je eigen actie

Naast de digitale Strong Babies kerstballenactie zijn er ook mogelijkheden om zelf geld in te zamelen voor dit goede doel. Start jij een flessen- of kerstkaartenactie? Ga je je bakkunsten inzetten? Wees lekker creatief, start je eigen actie en help op je eigen manier.

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]