Nederland Uitstapjes met kinderen video en vlogs Zuid Holland

Mama challenge 2017: Straatparade Zomercarnaval Rotterdam 2017

3 augustus 2017
Straatparade_Zomercarnaval_Rotterdam_2017_GoodGirlsCompany

De laatste keer dat we een poging deden om de straatparade van het zomercarnaval in Rotterdam te bezoeken was 2 jaar geleden. Code rood was afgekondigd. Het stormde en regende en wij strandden met een pasgeboren Miss C in Utrecht. Tijd om dit jaar de straatparade van Zomercarnaval Rotterdam 2017 te bezoeken.


Klik hier als je de video niet kan zien

Het bezoeken van de straatparade in Rotterdam leek ons een prima idee voor de Mamachallenge opdracht om een gratis uitstapje met kinderen te maken. We lieten Miss C achter bij haar vader en de oudste meiden trokken hun Super Mario outfitjes aan. Maakte ze niks uit dat de regen met bakken uit de hemel kwam. Carnaval is carnaval dus je gaat verkleed.

Straatparade-Zomercarnaval-Rotterdam_2017_GoodGirlsCompany

Zomercarnaval Rotterdam 2017

Eigenlijk vormt de Straatparade maar een klein onderdeel van het Zomercarnaval Rotterdam 2017. Voorafgaand aan deze optocht heb je namelijk verschillende andere festiviteiten. Zo is er de battle of the drums. Een muzikale spektakel waarin brassbands met elkaar de muzikale strijd aangaan. De winnaar mag zich een jaar lang de beste brass band van Nederland noemen. Dit jaar werd de strijd gewonnen door Talent for music. Wie vooraf al in de stemming wil komen, gaat naar de Zomercarnaval pre-party. Lekker dansen op tropische klanken en genieten van allerlei lekkere snacks en exotische hapjes.

Zomercarnaval-Rotterdam-2017-GoodGirlsCompany

Een straatparade is natuurlijk helemaal niks zonder Queen. Zij wordt vooraf in een officiële ceremonie gekozen. Een van haar taken is om het komende jaar het evenement zowel in binnen als buitenland te promoten.

Zomercarnaval_Rotterdam_2017_GoodGirlsCompany

Maar omdat de optocht met ruim 40 groepen wel het meest in het oog springt, is de straatparade toch wel een begrip. Dansend en zingend bewegen dansers zich door de binnenstad van Rotterdam en trakteren het publiek gratis op een show. Als toeschouwer kijk je je ogen uit. Prachtige kostuums en mooie praalwagens. Als je een beetje geluk hebt, willen ze ook nog met je dansen of poseren voor een foto.

Straatparade-Zomercarnaval-Rotterdam-2017-Bolivia-GoodGirlsCompany

Zomercarnaval met kinderen bezoeken

Toen ik in Arnhem kwam wonen, had je hier ook optochten. Maar na verschillende schietincidenten besloot de burgemeester het evenement af te schaffen. Dus nu moeten we het doen met ‘gewoon’ carnaval. Dat wordt bij verschillende verenigingen in de stad gevierd. Echt ik heb het geprobeerd maar ik snap de lol niet van gewoon carnaval vieren. Vandaar dat de meiden dus ook zeggen: “Wij vieren geen carnaval alleen Zomercarnaval”

Het beste excuus om schaars gekleed op straat te dansen. Behalve als je in Nederland woont en de regen met bakken uit de lucht komt vallen. We hielden onze kleding aan, maar hadden wel veel plezier. De kinderen vonden de verschillende groepen geweldig. Waagden een dansje en deden zich te goed aan gratis goodies en snoepjes die werden uitgedeeld. Het was de lange reis dan ook zeker waard. Over 2 jaar gaan we weer.

Straatparade-Zomercarnaval-Rotterdam-optocht-GoodGirlsCompany

 

Deze gratis uitstapjes deden de andere moeders

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

  • Reply
    Merel
    4 augustus 2017 at 06:27

    Mis het wel, zeker als ik je foto’s zo zie. We gingen vroeger altijd naar de battle of the drums, zo gezellig! De parade zagen we niet altijd helemaal vanwege de drukte, maar gewoon dat hele weekend was een feest op zich.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]