Babyspullen Moeder & Kind

Review Stokke Tripp Trapp Newborn Set

26 september 2015
Ervaringen Stokke New Born seat-GoodGirlsCompany-kinderstoel voor baby-ervaringen Stokke

Een van de babyproducten die hoog op mijn uitzetlijst stond, was een Stokke Tripp Trapp Newborn Set. Dit speciale kinderzitje voor baby’s is al weer een aantal jaren op de markt. Toch is mijn derde dochter pas de eerste die er gebruik van maakt. Datzelfde geldt voor een Stokke Tripp Trapp. Mijn andere dochters hadden een andere meegroeistoel. Maar voor dochter nummer 3 konden we een mooi exemplaar van Marktplaats op de kop tikken. Het Newborn setje had ik al. Deze hadden we meteen in een bestelling bij Babypark besteld. Benieuwd of ik het een aanwinst vind of niet? Lees dan snel verder.

Is een Stokke New Born seat handig-GoodGirlsCompany-ervaringen Stokke New Born Set

Tijdens mijn zwangerschap vroeg ik bij vriendinnen na of zij ook een Stokke Tripp Trapp Newborn Set hadden. De meesten antwoordden ontkennend. Ze vonden een Maxi-Cosi op tafel ook prima kunnen. Ik kan me voorstellen dat als je met zijn tweeën bent en je krijgt een baby erbij dat je dan nog genoeg ruimte hebt op een grote eettafel. Maar in huishouden GoodGirlsCompany zitten er al 2 volwassenen en 2 kinderen aan tafel. Inclusief borden, bestek en pannen. Er is niet echt heel veel ruimte om ook nog een baby in autostoeltje midden op de tafel te zetten. Zeker niet tot de leeftijd waarop ze nu echt in een kinderstoel kan zitten. Wij hadden een handige oplossing nodig. Met dat idee in het achterhoofd kocht ik de Newborn set van Stokke voor de Tripp Trapp.

Stokke Tripp Trapp Newborn speelset

Speelgoedhanger zodat je kindje lekker kan spelen

Hoe werkt de Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Wanneer je een nieuwe set koopt zitten er een aantal onderdelen in de doos. Allereerst het zitje met de bekleding. Ook zit er een speelgoedhanger bij die je op het zitje kan monteren. Hier kan je vervolgens iets aan hangen zodat je kindje kan spelen wanneer het in haar stoeltje zit. Ook niet onbelangrijk zijn de verlengde glijders zodat de Tripp Trapp stabieler staat. Je moet er niet aan denken dat wanneer je kindje iets groter is, zij zich met zo’n kracht tegen de tafelrand afzet dat ze omvalt. Zekerheid voor alles vandaar dat ze er in zitten zodat hij stevig staat. En natuurlijk vind je een handleiding en garantiebewijs.

Stokke Tripp Trapp Newborn set

stevige driepuntsgordel

Past de Stokke Newsborn Set op alle Tripp Trapps?

In eerste instantie dacht ik dat de Stokke Tripp Trapp Newborn set op alle Tripp Trapps bevestigd kon worden. Maar dat bleek niet zo. Dus wanneer je net zoals ik via Marktplaats een tweedehandse aanschaft is het raadzaam om hier rekening mee te houden. Ik vroeg Stokke via Twitter om raad. Wat ik me zo kan herinneren past het setje op Tripp Trapps die gemaakt zijn vanaf 2009.

hoe zie je of de Stokke Newborn Set goed gemonteerd is

aan de indicatoren, zie je of hij goed gemonteerd is.

Hoe monteer je de Stokke Tripp Trapp Newborn Set?

Montage op een Tripp Trapp kinderstoel is eigenlijk best wel simpel. Aan de zijkant zitten twee schuiven die je moet in knijpen. Vervolgens plaats je het stoeltje op de rugleuning van de Tripp Trapp. Hoe je weet of hij goed bevestigd is? Als hij goed is bevestigd zijn de indicators aan de zijkant groen. Duidelijker wordt het niet.

Review Stokke Newborn Set-Stokke New born seat-GoodGirlsCompany

Review Tripp Trapp Newborn Set

Eigenlijk heeft Miss C er al vanaf haar geboorte in gezeten. Toen ze pas geboren was, was het echt een heel klein hummeltje in het zitje. Maar dat heb je ook met een autostoeltje. Met een dekentje over zich heen zat ze heerlijk warm. Soms was ze wakker maar meestal sliep ze. Pas vanaf een maand was ze lang genoeg wakker om het ook echt mee te maken. Dan keek ze aandachtig om zich heen. Genoot ervan om ook lekker dichtbij ons te zitten tijdens de avondmaaltijd. Maar normaal vind ze het ook leuk om er in  te zitten. Vanuit haar zitje heft ze goed zicht op alles. Of ik haar nu in de keuken neerzet zodat ze mij kan zien koken of op een strategische plek in de kamer zodat ze haar zusjes in de gaten kan houden.

Voordelen

 • bruikbaar vanaf dag 1
 • bekleding uitwasbaar
 • gebruiksgemak
 • riempjes in hoogte en breedte verstelbaar
 • hoge zit waardoor kindje ook echt aan tafel zit
 • makkelijk te monteren
 • handige indicator om te zien of het zitje goed op de Stokke Tripp Trapp is gemonteerd.

Nadelen

 • voor mij geen

Ook leuk om te lezen:

Stokke Tripp Trapp Newborn set

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of

 • Reply
  Jess
  27 september 2015 at 09:19

  Staat bij ons ook op het lijstje. Ik las dat de bekleding uitwasbaar is, wat voor materiaal is het? Kan je het tussendoor met een doekje proper maken? Leuke review

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]