Spelen

Stimuleer de fantasie van je kind met Droomdeurtjes

15 januari 2017
droomdeurtje-elfenroze-GoodGirlsCompany

Veel kinderen gaan door een fase waarin ze veel fantasie hebben. Ze geloven echt in elfjes of kabouters. Soms denken ze zelfs dat hun knuffels tot leven komen als jij niet kijkt. Met de leuke Droomdeurtjes ga je mee in de fantasie van je kind en geef je het een eigen plekje.

Nu hoef je als kind niet eens zelf een fantasievriendje te bedenken. Laat het maar aan volwassenen over om je te laten geloven in Sinterklaas, de Paashaas en de tandenfee. Het positieve is wel dat je van al deze kleurrijke figuren wat krijgt. Waarom zou je er dan niet wat extra ruimte in je kamer voor vrij maken?

droomdeurtje-wolkenblauw-GoodGirlsCompany

Wat zijn Droomdeurtjes?

Een Droomdeurtje is een miniatuurdeurtje dat je tegen de muur van je kamer kan bevestigen. De deurtjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er altijd eentje is die bij het interieur van de kinderkamer past. Elk Droomdeurtje (€ 24,99) dat op een kinderkamer geplaatst wordt, wordt zichtbaar in het Droombos. Het fantasievriendje dat dit deurtje vindt, kan er de eerste keer zonder problemen doorheen. Dan vindt het de sleutel die jouw kindje heeft achtergelaten. Vanaf dat moment kan het fantasievriendje alleen nog met de sleutel via het deurtje in de kamer van het kind komen.

Droomdeurtjes worden met de hand gemaakt en geverfd en is verpakt in gerecycled karton. Buiten het sleuteltje en raampje bestaan de deurtjes volledig uit hout van bomen die speciaal voor de productie zijn geplant. Bovendien zijn de deurtjes CE gecertificeerd.

droomdeurtje-drakengroen-GoodGirlsCompany

Droomdeurtjes als uitlaatklep voor emoties

Droomdeurtjes zijn leuk speelgoed om de fantasie te stimuleren. Denk eens aan de tandenfee die via dit kleine deurtje de weg naar de kamer van je kind vindt. Of die handige kleine kaboutertjes die altijd komen helpen opruimen. Maar Droomdeurtjes zijn ook een luikje om te praten over gevoelens en leren omgaan met emoties. Praten over je gevoelens is namelijk een hele klus. Maar wel heel belangrijk voor nu en voor je latere leven. Voor ouders kan het best een uitdaging zijn om hun kind te leren dat ze hen alles mogen en kunnen vertellen.

droomdeurtjes-goed-gedaan-post-GoodGirlsCompany

Goed gedaan post

Droomdeurtjes kunnen een grote rol spelen in dit proces. Via de bijbehorende brievenbus kunnen kind en fantasievriendje met elkaar communiceren. De ouders kunnen hierop inspelen door briefjes voor het kindje achter te laten namens het fantasievriendjes. Zij kunnen zo hun kind leren dat het oké is om bepaalde gevoelens te hebben en dat het fijn is om dit te delen. Extra leuk is om bij de aanschaf van een Droomdeurtje een blikje met ‘goed gedaan post’ (€ 7,99) te bestellen. Dit is een blikje gevuld met 11 kaartjes waarop bemoedigende of lieve teksten staan.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  yvonne
  17 januari 2017 at 11:38

  Leuk zeg! Al vind ik ze wel erg aan de prijs voor een kartonnen deurtje…

  • Reply
   Josan
   17 januari 2017 at 22:20

   Voor dat geld ga je bijna zelf knutselen, niet?

 • Reply
  Alyt van der Heide
  15 januari 2017 at 20:40

  Ja wat zijn ze leuk. Zag ze al via eerlijk speelgoed op Facebook.
  Erg origineel!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]