Geen categorie

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums + winactie

11 mei 2017
Review-Stein-Knap en-het-mysterie-van de-parallelle-universums-GoodGirlsCompany

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is een nieuw kinderboek dat een leuk verhaal combineert met wetenschap. Vandaag maak je kans om je eigen exemplaar te winnen.

Wanneer je een boek schrijft over wetenschap heb je bij mij al snel de kans dat er een paar grijze cellen afsterven. Mara meer dan dat doet het niet. Ik kan er weinig interesse voor opbrengen. Toch vond ik de basis voor Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums origineel. Zijn moeder sterft en hij  wilt weten of ze in een andere wereld nog in leven is. Iets soortgelijks fantaseerde ik als kind ook al over.

Stein-Knap en-het-mysterie-van de-parallelle-universums-GoodGirlsCompany

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Eerder las ik al Stukjes Hemelblauw. En ook  Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums heeft hier een beetje trekjes van. Als in de luchtig geschreven manier waarop het geschreven is, herkenbaar en met humor. Het boek vertelt over de zoektocht van Stein. Hij is vernoemd naar de twee favoriete wetenschappers van zijn ouders. Albert Einstein en Stephen Haking. Daarmee is ook gelijk de toon van het boek gezet. Het is een boek over wetenschappelijke principes. Maar wel met een emotionele warme kant. Dat maakt het verhaal ook erg ontroerend. Je hebt te doen met Stein die zijn moeder verliest. En daarmee eigenlijk ook zijn vader die zo opgaat in zijn werk. Terwijl hij juist zoveel vragen heeft waar hij antwoorden op wil hebben.

Gewapend met de oude laptop van zijn moeder een rottende banaan en een doos begint hij aan ene reis door tijd en ruimte op zoek naar zijn moeder en antwoorden op zijn vragen.

 CERN is een soort Disneyland voor wetenschappers

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

In tegenstelling tot wat ik verwacht had, is het boek goed te volgen. Stiekem is het ook best wel interessant om een klein beetje te leren over kwantummechanica, geigentellers en LHC- deeltjesversnellers.  Het boek is toegankelijk geschreven. Tenminste voor mij als volwassene. Ik merkt dat mijn  oudste dochter er wel moeite mee heeft. Het boek is vanaf 10 jaar en ze is toch nog wel wat aan de jonge kant. Het zijn de wetenschappelijke termen die haar nekken. Maar zonder dat vindt ze het een erg leuk boek.

Overige gegevens:

 • Titel: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
 • Auteur: Christopher Edge
 • Uitgeverij: Meis & Maas
 • Aantal pagina’s256
 • Verschijningsdatum: april 2017
 • Leeftijdscategorie: 10+
 • ISBN: 9789030502760

Stein-Knap-en-het-mysterie-van-de-parallelle-universums-GoodGirlsCompany

Win Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums 

In samenwerking met Meis & Maas mag ik 1 exemplaar van dit bijzondere boek weggeven. Heb jij ook een wetenschapper in de dop thuis of vind je het zelf gewoon heel interessant? Doe dan mee aan deze winactie.

Voorwaarden

 • Je moet lid zijn van de GoodGirlsCompany op Facebook
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres)
 • Laat op Facebook onder de actie weten dat je meedoet.
Extra kans maken?

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met donderdag 18 mei 2017.  De winnaar krijgt na 19 mei  via e-mail persoonlijk bericht van mij. Je verplicht jezelf om binnen 48 uur na ontvangst van e-mail te reageren. Doe je dit niet, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik een andere. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting dus zielige verhalen hebben geen zin.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Liesbeth
  11 mei 2017 at 10:47

  Leuk, ik doe mee! Ik zit in de leeswerkgroep van school en altijd op zoek naar nieuwe verrassende boeken om de kinderen te boeien en uit te dagen!

 • Reply
  Anna
  11 mei 2017 at 06:50

  Ik doe graag mee
  Facebook: An Na

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven