Lifestyle

Stationery goodies voor Secretaressedag

16 april 2015

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: Secretaressedag. Een dag waarop deze beroepsgroep in het zonnetje gezet wordt. Collega’s, managers en bazen weten nog net last-minute een bloemetje bij plaatselijke bloemist of tankstation te scoren om aan hun gewaardeerde assistent te geven. Voorzien van een mooie speech over hoe onmisbaar je bent, mag jij secretaresse al stamelend een bos bloemen met eventuele bijpassende bon aannemen. Leuk! Althans dat denken wij.

Voor Secretaressedag 2015 deed men een onderzoek en het blijkt dat de meeste secretaresses daar zelf anders over denken. “De ouderwetse benoeming secretaresse voelt volgens de ondervraagde assistants denigrerend en het zou te veel refereren naar ‘iemand die koffie haalt en de agenda bijhoudt’. Terwijl de assistant anno 2015 volgens het onderzoek op meerdere afdelingen actief is en meerdere mensen ondersteunt.” Zij zouden liever een educatieve dag willen. Maar werkgevers blijken niet echt bereid om in de ontwikkeling van deze zeer gerespecteerde collega te willen investeren. Wat denk ik ook maar weer aantoont hoe oprecht men echt is.

Heb jij nu ook zo’n baas die op de centjes let? Maar heb je geen zin in een duf bosje bloemen met dito cadeaubon? Wij selecteerden 7 webwinkels met leuke stationery goodies voor je. En het goede nieuws is: het is helemaal niet zo duur…

P.s. natuurlijk zijn deze stationery goodies ook erg leuk als het geen Secretaressedag is en je geen personal assistant bent. Welke kies jij?

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-Hema-schrijfwaren-sticky notes-washi tape-stempels-briefpapier

Hema
Stationery goodies van écht Hema zijn écht heel leuk. De hippe frisse kleuren komen je tegemoet. Bij het zien van de leuke spulletjes krijg ik echt zo’n instant hebberig gevoel. En waarom ook niet? Voor de prijs hoef je het niet te laten en krijg je veel washi tape, bookmarks, stickers en stickernotes voor je geld. Helemaal handig zijn de DIY stationery pakketen. Mix en match ze met je favoriete kleuren.

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-Winkel van Papier-GoodGirlsCompany-Puurrr-schrijfwaren-duurzame houten lifestyle spullen

Puurrr
De personal assistant die van duurzame materialen houdt, moet eens bij webshop Puurrr kijken. Hier vind je mooie lifestyle spulletjes. Monique Brunt, fotograaf en grafisch ontwerper, heeft met haar liefde voor lifestyle producten een eigentijdse collectie ontwikkeld. Handgemaakt, zelf ontworpen en veelal van hout wat het een mooie pure en stoere uitstraling geeft. Lekker uniek en eens anders dan standaard.

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-Oktoberdots-GoodGirlsCompany-schrijfwaren-kalenders-pennen

Oktoberdots
Oktoberdots verkoopt papierwaren en posters. Gewoon online dus altijd bereikbaar voor je. Hier vind je unieke, originele producten van eigen ontwerp. Stuk voor stuk uniek. Dus je komt ze nergens anders tegen. Van kaartjes tot briefpapier en posters, alles heeft een mooi, speels design. Wil je echt iets unieks voor deze Secretaressedag? Neem dan eens hier een kijkje.

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-Studio Stationery-schrijfwaren-kalenders-lifestyle-masking tape

Studio Stationery
De naam zegt het al waar deze shop in gespecialiseerd is. Hier vind je onder andere schrijfwaren, stempels, kalenders en masking tape om je spullen mee te versieren. Kekke kleurtjes in fel roze, geel en groen en blauw. Leuk om te hebben en leuk om te krijgen. Van je baas bijvoorbeeld (hint).

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-BL-ij-schrijfwaren-kalenders-lifestyle

BL-IJ
Van BL-IJ word je blij. Deze leuke webshop verkoopt een ruim assortiment stationery goodies zoals leuke kaarten, notebooks, tape en enveloppen. Inmiddels bestaat de webshop 10 jaar. Dat is reden voor een feestje met een gouden randje. Vele spulletjes zijn daarom ook versierd met een gouden randje. Waarom wachten tot je baas je een champ vindt? Een beetje assistant heeft deze erkenning niet nodig beloont zichzelf.

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-Winkel van Papier_GoodGirlsCompany-schrijfwaren-kalenders-pennen

Winkel van Papier
Bij winkel van Papier vind je koop je van wat met papier te maken heeft. Dus ook stationery. In een paar klikken, shop je te gekke briefpapier, enveloppen, schriftjes, boeken, divine twine, stempels, masking tape, stickers en potloodjes bij elkaar. Stem je selectie op elkaar af of combineer verschillende stylen die opvallen. De keuze is aan jou.

Stationery goodies voor Secretaressedag 2015-En las Nubes-schrijfwaren

En las Nubes
Ben jij meer een assistant die gelooft in less is more? Die zweert bij een little black book in plaats van al die kleurige kaartjes, tape, stempels en velletjes papier? Dan zijn de stationery goodies van En las Nubes helemaal jouw ding. Producten in geraffineerd zwart met witte accenten. Helemaal hip voor de assistant die geen concessies wil doen.

 • Reply
  Sabine
  16 april 2015 at 14:54

  Ik ben dan geen secretaresse maar ohh ik word hebberig van je tips, TE leuk!!

 • Reply
  janske
  16 april 2015 at 14:47

  Daar wordt je toch vrolijk van! En heel erg hebberig! 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]