Lifestyle

Sportvoeding | de voordelen ervan naast gezonde voeding

23 februari 2019
sportvoeding gebruiken

Onder invloed van Instagram zijn we bewuster bezig met ons lichaam. Voor veel mensen hoort daar ook sporten bij. Zelf sta ik ook wekelijks in de sportschool. En ik geef het toe: ook al heb ik niet altijd zin achteraf vind ik het vaak wel lekker. Merk ik dat ik meer ontspannen ben. En dat ik vaak honger heb. Vandaar regelmatig sportvoeding gebruik.

Wat weet je over sportvoeding?

Als veel sport heb je extra energie nodig. Om dat te realiseren moet je zorgen dat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Door je normale gezonde voeding wilt dat niet altijd lukken, dus kun je als het nodig is terugvallen op sportvoeding. Dat kan met speciale sportdrankjes- of snacks. Let erop dat deze sportvoeding voldoende eiwitten en creatine bevat.

Hoeveelheid aan sportvoeding

Als je uitgebreid traint heb je vaak extra voedingstoffen nodig omdat je veel van je lichaam vraagt. Met name bij sporten, als bodybuilden, kost het vaak veel tijd en energie om de gewenste resultaten te behalen. Met het innemen van supplementen kun je tijd en energie besparen. De supplementen zijn een aanvulling op je normale eetpatroon.

Sportvoeding voordelen sporten

Voordelen van eiwitten voor je lichaam

Intensieve sporters vullen hun dieet vaak aan met sportvoeding zoals creatine- en eiwitshakes. De eiwitshakes kun je krijgen in verschillende smaken, van vanille tot banaan en aardbei. Eiwitten helpen je om de spierkracht te vergroten. Het vetpercentage in je lichaam daalt met behoud van je spiermassa. Een ander voordeel van een eiwitshake is je hongergevoel zal verminderderen. Normaal gesproken geeft je lichaam met een hormoon aan het brein door dat je honger hebt. Door het gebruik van een eiwitshake wordt dat hormoon minder aangemaakt.

Verbeter je prestatie met creatine

Naast het voordeel van sportvoeding met extra eiwitten, wordt ook je prestatie verbetert door creatine. Deze voedingsstof heb je van nature al in je lichaam. Deze stof zorgt voor energie tijdens het bewegen. Creatine is dan ook aan te bevelen als sportvoeding je van plan bent om intensief te gaan sporten. Het zorgt ervoor dat je lichaam dit intensieve sporten aankan en dat je prestaties verbeteren. Het lichaam gebruikt dit ‘creatinefosfaat’ om het je spierweefsel van veel kracht te voorzien. Je spieren zullen minder vermoeid raken en je kunt langer aanspraak maken op je energie. Het positieve resultaat is dat je bijvoorbeeld sneller en langer kunt sprinten, hetgeen in de atletiek goed van pas komt.

eiwitten

Sportvoeding naast gezonde voeding

Gezonde voeding staat natuurlijk bovenaan bij een gezond en sportief leven. Toch kan sportvoeding helpen als je wat extra wilt gaan sporten. Je zult snel merken dat sportvoeding een positieve invloed heeft op je lichaams- en spieropbouw en je energiepeil.
Met name door voedingsstoffen als eiwit en creatine ga je meer spieren opbouwen en voel je je sterk en energiek tijdens het sporten. Haal hiermee het maximale uit jezelf!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto Pixabay

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]