Lifestyle

Sportvoeding | de voordelen ervan naast gezonde voeding

23 februari 2019
sportvoeding gebruiken

Onder invloed van Instagram zijn we bewuster bezig met ons lichaam. Voor veel mensen hoort daar ook sporten bij. Zelf sta ik ook wekelijks in de sportschool. En ik geef het toe: ook al heb ik niet altijd zin achteraf vind ik het vaak wel lekker. Merk ik dat ik meer ontspannen ben. En dat ik vaak honger heb. Vandaar regelmatig sportvoeding gebruik.

Wat weet je over sportvoeding?

Als veel sport heb je extra energie nodig. Om dat te realiseren moet je zorgen dat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Door je normale gezonde voeding wilt dat niet altijd lukken, dus kun je als het nodig is terugvallen op sportvoeding. Dat kan met speciale sportdrankjes- of snacks. Let erop dat deze sportvoeding voldoende eiwitten en creatine bevat.

Hoeveelheid aan sportvoeding

Als je uitgebreid traint heb je vaak extra voedingstoffen nodig omdat je veel van je lichaam vraagt. Met name bij sporten, als bodybuilden, kost het vaak veel tijd en energie om de gewenste resultaten te behalen. Met het innemen van supplementen kun je tijd en energie besparen. De supplementen zijn een aanvulling op je normale eetpatroon.

Sportvoeding voordelen sporten

Voordelen van eiwitten voor je lichaam

Intensieve sporters vullen hun dieet vaak aan met sportvoeding zoals creatine- en eiwitshakes. De eiwitshakes kun je krijgen in verschillende smaken, van vanille tot banaan en aardbei. Eiwitten helpen je om de spierkracht te vergroten. Het vetpercentage in je lichaam daalt met behoud van je spiermassa. Een ander voordeel van een eiwitshake is je hongergevoel zal verminderderen. Normaal gesproken geeft je lichaam met een hormoon aan het brein door dat je honger hebt. Door het gebruik van een eiwitshake wordt dat hormoon minder aangemaakt.

Verbeter je prestatie met creatine

Naast het voordeel van sportvoeding met extra eiwitten, wordt ook je prestatie verbetert door creatine. Deze voedingsstof heb je van nature al in je lichaam. Deze stof zorgt voor energie tijdens het bewegen. Creatine is dan ook aan te bevelen als sportvoeding je van plan bent om intensief te gaan sporten. Het zorgt ervoor dat je lichaam dit intensieve sporten aankan en dat je prestaties verbeteren. Het lichaam gebruikt dit ‘creatinefosfaat’ om het je spierweefsel van veel kracht te voorzien. Je spieren zullen minder vermoeid raken en je kunt langer aanspraak maken op je energie. Het positieve resultaat is dat je bijvoorbeeld sneller en langer kunt sprinten, hetgeen in de atletiek goed van pas komt.

eiwitten

Sportvoeding naast gezonde voeding

Gezonde voeding staat natuurlijk bovenaan bij een gezond en sportief leven. Toch kan sportvoeding helpen als je wat extra wilt gaan sporten. Je zult snel merken dat sportvoeding een positieve invloed heeft op je lichaams- en spieropbouw en je energiepeil.
Met name door voedingsstoffen als eiwit en creatine ga je meer spieren opbouwen en voel je je sterk en energiek tijdens het sporten. Haal hiermee het maximale uit jezelf!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto Pixabay

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!