Spelen

Verschil Spirograph Cyclex en Spirograph

2 november 2016
review-spirograph-cyclex_goodgirlscompany

Samen met mijn meiden testte ik Spirograph Cyclex. Benieuwd of dit een cadeautje is dat je dochter op haar verlanglijstje moet zetten voor Sinterklaas? We testten het en geven je antwoord op nijpende vragen.

Het is november. Dat betekent dat we nog krap 4 weken hebben voordat het Sinterklaas is. Voel jij de stress al? Ik niet, want wij doen niet aan Sinterklaas. Toch ben ik de beroerdste niet. Als mamablogger zie ik namelijk net iets meer speelgoed dan goed voor mij is. Tijd om van de nood een deugd te maken door in de komende tijd jullie heel wat speelgoed  en cadeau-inspiratie te geven. We trappen maar meteen af met Spirograph Cyclex.

ervaringen_spirograph-cyclex_goodgirlscompany

Spirograph Cyclex

Spirograph, wie kent het niet? Als kind kon ik er uren naar kijken. Bij anderen want ik groeide Spirograph loos op. Pas tegen mijn twaalfde kreeg ik de knalpaarse koffer met Spirograph Studio. Het reclamedeuntje dat daar bij hoort, kan ik mij nog steeds herinneren. Het was irritant. Dat deuntje. De Spirograph niet. Wat vond ik het machtig mooi om daar mee te tekenen.

Inmiddels staat de Spirograph Studio stof te vergaren op de kamer van Miss B. Oh af en toe tekent ze er wel mee, maar er hoorden van die speciale pennetjes bij en die zijn na 20 (SERIEUS ben jij al zo oud!) jaar wel leeg. De Spirograph Cyclex kwam dan dus ook als geroepen.

verschil-spirograph-cyclex-en-spirograph_goodgirlscompany

Wat is Spirograph Cyclex?

Tja wat is het eigenlijk niet? Het is zeg maar een iets modernere versie van de ouderwetse Spirograph. Nee, je hoeft niet meer met punaises je papier vast te prikken op een kartonnen ondergrond. De doos bevat het volgende:

 • een dun tekenblokje met papier
 • 6 stiften ( ogen normaal dus wanneer ze op zijn kan je ook gewone stiften gebruiken) en
 • de Spirograph Cyclex

Deze laatstgenoemde is zeg maar een soort tekensjabloon waarin zich 4 grote en 1 kleine Spirograph cirkel bevinden. Kies een cirkel, een kleurige viltstift en tekenen maar. Zo maak je die welbekende cirkelvormige figuren.

ervaringen-spirograph-cyclex-en-spirograph_goodgirlscompany

Onze ervaringen met Spirograph Cyclex

Volgens de verpakking is Spirograph Cyclex geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Ik testte hem samen met mijn dochter van 7. Zoals met de meeste reviews liet ik haar zelf de doos uitpakken. Dat ging makkelijk en ook het materiaal verwijderen uit de doos kon ze zonder mijn hulp. Binnen de kortste keren had ze een plekje aan de tafel bemachtigd en zat ze geconcentreerd te tekenen. Zelfs meerkleurige figuren gingen moeiteloos zonder mijn hulp.

Ook ik heb hem zelf even geprobeerd. Wat ik mij van vroeger nog kon herinneren was dat je soms uitschoot. Oh wat leverde dat een hoop frustratie en irritatie op. Maar Spirograph gaat ook met zijn tijd mee en ik vergelijking met vroeger gaat het tekenen nu vloeiender met minder kans op uitschieten. Op de verpakking wordt de indruk gewekt dat het met 1 hand kan. Maar tijdens het testen merkte ik wel dat dit het uitschieten vergroot. Een beetje tegendruk geven met de andere hand op het tekensjabloon, kan dus geen kwaad. Maar je kan met een gerust hart het tekenen even onderbreken om van gekleurde viltstift wisselen. En daarna in een soepele beweging je tekenen weer oppakken.

review_spirograph-cyclex_goodgirlscompany

Review Spirograph Cyclex

Mijn dochter is een hele schoolmiddag zoet geweest met haar Spirograph Cyclex. Want als iets lukt, smaakt dat natuurlijk naar meer. Doordat de verpakking stiften en papier bevat kan je dochtertje hier al meteen mee aan de slag. Wel zo prettig voor kinderen die ongeduldig zijn. En ook voor jou is het prettig dat je na Pakjesavond niet meteen halsoverkop naar de winkel moet voor papier.

Pluspunten

 • makkelijk te openen verpakking
 • door het tekensjabloon makkelijk zelf te gebruiken door kinderen
 • doordat er al stiften en papier in de verpakking zitten, kan je kind meteen aan de slag
 • de prijs

Minpunten:

 • Door de verpakking word je een beetje op het verkeerde been gezet.

Prijs: 17,99

Misschien vind je dit ook leuk:

 

Was jij vroeger ook helemaal weg van Spirograph?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 november 2016 at 13:42

  Ik wou als kind altijd spirograph hebben! Om de een of andere reden heb ik het nooit gekregen, en daardoor heeft het zelfs nu nog iets magisch voor me.

  Cyclex kende ik nog niet.

 • Reply
  irma ten napel
  3 november 2016 at 13:03

  Oooo ja dat herken ik nog wel! Ik deed het heel veel, en dat uitschieten herken ik ook erg 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]