Lifestyle Persoonlijk

Kijkje op onze telefoons; dit zijn onze favoriete spelletjes apps

6 maart 2019
spelletjes apps voor kinderen

Over kinderen en telefoongebruik wordt vaak negatief geschreven. Erg jammer want er zijn zoveel leuke apps voor kinderen. Waarmee ze kunnen kiezen of ze de gratis kinderspelletjes op een iPad voor kinderen spelen of op hun smartphone. In dit blog vertel ik je over de favoriete spelletjes apps van mijn kinderen en de games die we samen spelen.

Ik was zo’n moeder waarvan haar kinderen als laatste in de klas een smartphone kregen. Bewust, want toen ze er eindelijk een mochten, wist ik ook heel goed welke gevaarlijke apps er niet op kwamen. Mijn dochter heeft mijn oude telefoon met een Simyo Sim only abonnement. Die is zo ingesteld dat hij mij een berichtje stuurt bij elke app die ze wil downloaden. Ik moet persoonlijk toestemming geven.

Dit zijn de favoriete spelletjes apps van mijn dochters en ik

Hay Day

Hay Day is echt een klassieker binnen ons gezin. In het gratis landbouwspel beheer je je eigen boerderij. Die je ook nog eens een eigen naam kan geven.  Tijdens het spel kan je ervaringspunten verdienen (XP’s). Door het verzamelen van deze XP’s kan je in een hoger level komen. Verder kan je elkaars boerderij helpen. Zo help ik mijn dochters met hun bootladingen en verkoop ik handige spullen aan ze. Wel voor de hoofdprijs uiteraard. Je kan ze niet jong genoeg leren dat je moet investeren om er uiteindelijk beter van te worden. Andersom weten zij ook weer trucjes hoe je dingen sneller kan doen.

Design home

Design Home

Naast leuk, is design home ook gewoon een hele educatieve app. Hoe dan? Nou je leert er ruimtes mee inrichten in verschillende stijlen. Van landelijk en maritiem tot aan modern en industrieel. Deelnemers kunnen sterren geven voor elkaars designs. En samen met je Facebook vrienden voer je ook een onderlinge competitie. Mijn dochters vinden het erg leuk om Pinterest perfect woonruimtes in te richten.

Sims mobile

Sims mobile

Oh de Sims, wie is er niet groot mee geworden? Een van de beste spellen ooit gemaakt is er dus ook voor op je mobiel. Het in leven houden van je Sim, zorgen dat hij vrienden en een carriere heeft kan je nu overal doen waar het jou uitkomt. Wel iets minder uitgebreid dan de PC game maar goed genoeg voor fans.

Game of Sultans

Game of Sultans

Ik downloadde de game omdat ik er een reclame van gezien had. Dochters zagen het en zijn nu fanatieke gamers. Zelfs zo fanatiek dat ze een aantal levels verder zijn dan ik. Het is een simulatiespel waarbij je in de huid kruipt van een sultan. Je houd je bezig met strategische keuzes zoals oorlog voeren. Maar ook met gekonkel aan het hof je hebt immers ook nieuwe (bij)vrouwen nodig. Het aanleggen van een harem vol invloedrijke vrouwen is ook een dagtaak. Want moet je de meid nu bevorderen tot koningin? Of omwille van de lieve vrede toch je eigen vrouw te vriend houden. Het is aan jou om te kiezen waar je nageslacht mee wilt hebben. Je kinderen moet je ook weer uithuwelijken aan geschikte kandidaten. Keuzes, keuzes keuzes.

Choices app

Choices

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, houden we vooral van simulatie spellen. Deze vind ik erg leerzaam omdat je kinderen dat keuzes consequenties hebben. Choices is, zoal de naam al aangeeft een spel die draait om keuzes maken. Eigenlijk speel je in een bepaalde verhaal. Zo ben ik begonnen met Freshman, wat zich afspeelt op de campus van een universiteit. Er zijn verschillende verhaallijnen om uit te kiezen. Je doorloopt de verschillende hoofdstukken de de keuzes die je maakt hebben invloed op hoe het volgende hoofdstuk verloopt.

Megapolis app

Megapolis

Ook Megapolis is echt een klassieker. De game play is simpel. Bouw je eigen droomstad met luchthavens, treinstations en zeehavens. Deze stedenbouwgame is geweldig voor als je van architectuur houdt. Met meer dan 700 gebouwen en locaties kan je eindeloos nieuwe stedelijke gebieden ontwikkelen. Het leukst vind ik de bekende gebouwen van architectonische hoogstandjes van de hele wereld.

Kosten in de hand houden

De bovenstaande spelletjes zijn de spelletjes die we graag samen spelen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg spelletjes die mijn meiden zelf spelen. Zoals Subway surfers, Garden Escapes, Helix jump, Meow Match, Fluffy fall, Minion rush, Zoo 2: Animal Park, Stickman hook, Cooking fever, Super Slime Simulator, Horse world – Show jumping. Spellen die leuk zijn voor kinderen maar mij als volwassenen niet altijd kunnen bekoren.

We hebben duidelijke afspraken over schermtijd. Zo houden we overzicht. Kosten kun je in de hand houden door prepaid vergelijken. Met een duidelijk vast tarief is het meteen duidelijk wat je verwachten kan.

Houd jij ook van spelletjes spelen op je telefoon? Wat zijn jouw favoriete spelletjes app?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!