Lifestyle Persoonlijk

Kijkje op onze telefoons; dit zijn onze favoriete spelletjes apps

6 maart 2019
spelletjes apps voor kinderen

Over kinderen en telefoongebruik wordt vaak negatief geschreven. Erg jammer want er zijn zoveel leuke apps voor kinderen. Waarmee ze kunnen kiezen of ze de gratis kinderspelletjes op een iPad voor kinderen spelen of op hun smartphone. In dit blog vertel ik je over de favoriete spelletjes apps van mijn kinderen en de games die we samen spelen.

Ik was zo’n moeder waarvan haar kinderen als laatste in de klas een smartphone kregen. Bewust, want toen ze er eindelijk een mochten, wist ik ook heel goed welke gevaarlijke apps er niet op kwamen. Mijn dochter heeft mijn oude telefoon met een Simyo Sim only abonnement. Die is zo ingesteld dat hij mij een berichtje stuurt bij elke app die ze wil downloaden. Ik moet persoonlijk toestemming geven.

Dit zijn de favoriete spelletjes apps van mijn dochters en ik

Hay Day

Hay Day is echt een klassieker binnen ons gezin. In het gratis landbouwspel beheer je je eigen boerderij. Die je ook nog eens een eigen naam kan geven.  Tijdens het spel kan je ervaringspunten verdienen (XP’s). Door het verzamelen van deze XP’s kan je in een hoger level komen. Verder kan je elkaars boerderij helpen. Zo help ik mijn dochters met hun bootladingen en verkoop ik handige spullen aan ze. Wel voor de hoofdprijs uiteraard. Je kan ze niet jong genoeg leren dat je moet investeren om er uiteindelijk beter van te worden. Andersom weten zij ook weer trucjes hoe je dingen sneller kan doen.

Design home

Design Home

Naast leuk, is design home ook gewoon een hele educatieve app. Hoe dan? Nou je leert er ruimtes mee inrichten in verschillende stijlen. Van landelijk en maritiem tot aan modern en industrieel. Deelnemers kunnen sterren geven voor elkaars designs. En samen met je Facebook vrienden voer je ook een onderlinge competitie. Mijn dochters vinden het erg leuk om Pinterest perfect woonruimtes in te richten.

Sims mobile

Sims mobile

Oh de Sims, wie is er niet groot mee geworden? Een van de beste spellen ooit gemaakt is er dus ook voor op je mobiel. Het in leven houden van je Sim, zorgen dat hij vrienden en een carriere heeft kan je nu overal doen waar het jou uitkomt. Wel iets minder uitgebreid dan de PC game maar goed genoeg voor fans.

Game of Sultans

Game of Sultans

Ik downloadde de game omdat ik er een reclame van gezien had. Dochters zagen het en zijn nu fanatieke gamers. Zelfs zo fanatiek dat ze een aantal levels verder zijn dan ik. Het is een simulatiespel waarbij je in de huid kruipt van een sultan. Je houd je bezig met strategische keuzes zoals oorlog voeren. Maar ook met gekonkel aan het hof je hebt immers ook nieuwe (bij)vrouwen nodig. Het aanleggen van een harem vol invloedrijke vrouwen is ook een dagtaak. Want moet je de meid nu bevorderen tot koningin? Of omwille van de lieve vrede toch je eigen vrouw te vriend houden. Het is aan jou om te kiezen waar je nageslacht mee wilt hebben. Je kinderen moet je ook weer uithuwelijken aan geschikte kandidaten. Keuzes, keuzes keuzes.

Choices app

Choices

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, houden we vooral van simulatie spellen. Deze vind ik erg leerzaam omdat je kinderen dat keuzes consequenties hebben. Choices is, zoal de naam al aangeeft een spel die draait om keuzes maken. Eigenlijk speel je in een bepaalde verhaal. Zo ben ik begonnen met Freshman, wat zich afspeelt op de campus van een universiteit. Er zijn verschillende verhaallijnen om uit te kiezen. Je doorloopt de verschillende hoofdstukken de de keuzes die je maakt hebben invloed op hoe het volgende hoofdstuk verloopt.

Megapolis app

Megapolis

Ook Megapolis is echt een klassieker. De game play is simpel. Bouw je eigen droomstad met luchthavens, treinstations en zeehavens. Deze stedenbouwgame is geweldig voor als je van architectuur houdt. Met meer dan 700 gebouwen en locaties kan je eindeloos nieuwe stedelijke gebieden ontwikkelen. Het leukst vind ik de bekende gebouwen van architectonische hoogstandjes van de hele wereld.

Kosten in de hand houden

De bovenstaande spelletjes zijn de spelletjes die we graag samen spelen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg spelletjes die mijn meiden zelf spelen. Zoals Subway surfers, Garden Escapes, Helix jump, Meow Match, Fluffy fall, Minion rush, Zoo 2: Animal Park, Stickman hook, Cooking fever, Super Slime Simulator, Horse world – Show jumping. Spellen die leuk zijn voor kinderen maar mij als volwassenen niet altijd kunnen bekoren.

We hebben duidelijke afspraken over schermtijd. Zo houden we overzicht. Kosten kun je in de hand houden door prepaid vergelijken. Met een duidelijk vast tarief is het meteen duidelijk wat je verwachten kan.

Houd jij ook van spelletjes spelen op je telefoon? Wat zijn jouw favoriete spelletjes app?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

  Dit zijn wij!