Lifestyle Persoonlijk

Kijkje op onze telefoons; dit zijn onze favoriete spelletjes apps

6 maart 2019
spelletjes apps voor kinderen

Over kinderen en telefoongebruik wordt vaak negatief geschreven. Erg jammer want er zijn zoveel leuke apps voor kinderen. Waarmee ze kunnen kiezen of ze de gratis kinderspelletjes op een iPad voor kinderen spelen of op hun smartphone. In dit blog vertel ik je over de favoriete spelletjes apps van mijn kinderen en de games die we samen spelen.

Ik was zo’n moeder waarvan haar kinderen als laatste in de klas een smartphone kregen. Bewust, want toen ze er eindelijk een mochten, wist ik ook heel goed welke gevaarlijke apps er niet op kwamen. Mijn dochter heeft mijn oude telefoon met een Simyo Sim only abonnement. Die is zo ingesteld dat hij mij een berichtje stuurt bij elke app die ze wil downloaden. Ik moet persoonlijk toestemming geven.

Dit zijn de favoriete spelletjes apps van mijn dochters en ik

Hay Day

Hay Day is echt een klassieker binnen ons gezin. In het gratis landbouwspel beheer je je eigen boerderij. Die je ook nog eens een eigen naam kan geven.  Tijdens het spel kan je ervaringspunten verdienen (XP’s). Door het verzamelen van deze XP’s kan je in een hoger level komen. Verder kan je elkaars boerderij helpen. Zo help ik mijn dochters met hun bootladingen en verkoop ik handige spullen aan ze. Wel voor de hoofdprijs uiteraard. Je kan ze niet jong genoeg leren dat je moet investeren om er uiteindelijk beter van te worden. Andersom weten zij ook weer trucjes hoe je dingen sneller kan doen.

Design home

Design Home

Naast leuk, is design home ook gewoon een hele educatieve app. Hoe dan? Nou je leert er ruimtes mee inrichten in verschillende stijlen. Van landelijk en maritiem tot aan modern en industrieel. Deelnemers kunnen sterren geven voor elkaars designs. En samen met je Facebook vrienden voer je ook een onderlinge competitie. Mijn dochters vinden het erg leuk om Pinterest perfect woonruimtes in te richten.

Sims mobile

Sims mobile

Oh de Sims, wie is er niet groot mee geworden? Een van de beste spellen ooit gemaakt is er dus ook voor op je mobiel. Het in leven houden van je Sim, zorgen dat hij vrienden en een carriere heeft kan je nu overal doen waar het jou uitkomt. Wel iets minder uitgebreid dan de PC game maar goed genoeg voor fans.

Game of Sultans

Game of Sultans

Ik downloadde de game omdat ik er een reclame van gezien had. Dochters zagen het en zijn nu fanatieke gamers. Zelfs zo fanatiek dat ze een aantal levels verder zijn dan ik. Het is een simulatiespel waarbij je in de huid kruipt van een sultan. Je houd je bezig met strategische keuzes zoals oorlog voeren. Maar ook met gekonkel aan het hof je hebt immers ook nieuwe (bij)vrouwen nodig. Het aanleggen van een harem vol invloedrijke vrouwen is ook een dagtaak. Want moet je de meid nu bevorderen tot koningin? Of omwille van de lieve vrede toch je eigen vrouw te vriend houden. Het is aan jou om te kiezen waar je nageslacht mee wilt hebben. Je kinderen moet je ook weer uithuwelijken aan geschikte kandidaten. Keuzes, keuzes keuzes.

Choices app

Choices

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, houden we vooral van simulatie spellen. Deze vind ik erg leerzaam omdat je kinderen dat keuzes consequenties hebben. Choices is, zoal de naam al aangeeft een spel die draait om keuzes maken. Eigenlijk speel je in een bepaalde verhaal. Zo ben ik begonnen met Freshman, wat zich afspeelt op de campus van een universiteit. Er zijn verschillende verhaallijnen om uit te kiezen. Je doorloopt de verschillende hoofdstukken de de keuzes die je maakt hebben invloed op hoe het volgende hoofdstuk verloopt.

Megapolis app

Megapolis

Ook Megapolis is echt een klassieker. De game play is simpel. Bouw je eigen droomstad met luchthavens, treinstations en zeehavens. Deze stedenbouwgame is geweldig voor als je van architectuur houdt. Met meer dan 700 gebouwen en locaties kan je eindeloos nieuwe stedelijke gebieden ontwikkelen. Het leukst vind ik de bekende gebouwen van architectonische hoogstandjes van de hele wereld.

Kosten in de hand houden

De bovenstaande spelletjes zijn de spelletjes die we graag samen spelen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg spelletjes die mijn meiden zelf spelen. Zoals Subway surfers, Garden Escapes, Helix jump, Meow Match, Fluffy fall, Minion rush, Zoo 2: Animal Park, Stickman hook, Cooking fever, Super Slime Simulator, Horse world – Show jumping. Spellen die leuk zijn voor kinderen maar mij als volwassenen niet altijd kunnen bekoren.

We hebben duidelijke afspraken over schermtijd. Zo houden we overzicht. Kosten kun je in de hand houden door prepaid vergelijken. Met een duidelijk vast tarief is het meteen duidelijk wat je verwachten kan.

Houd jij ook van spelletjes spelen op je telefoon? Wat zijn jouw favoriete spelletjes app?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]