Nederland Noord Holland Spelen

De speelgoedwinkel van Imaginarium in Haarlem

4 november 2014
Winkelpui Imaginarium_Arnhem

De speelgoedwinkel van Imaginarium in Haarlem is helaas nog de enige stenen winkel van deze leuke winkel uit Zuid-Europa. Gelukkig kan je in hun online shop ook de leukste cadeaus voor je verjaardag halen of je verlanglijst voor Sinterklaas.

Wie in het verleden het zuidelijke gedeelte van Europa bezocht, kende de winkelketen uit landen zoals Portugal en Spanje. Imaginarium viel op door hun entree. Een regenboogdeur voor volwassenen en een klein poortje voor kinderen. Sinds anderhalf jaar hoef je niet meer naar Zuid-Europa af te reizen om bij deze speelgoedwinkel spulletjes te bestellen.

groot-houten-poppenhuis-met-meubilair_Imaginarium_Poppenhuizen voor meisjes_speelgoed_Pakjesavond_Sinterklaas_goedkoop speelgoed_origineel speelgoed

Imagnarium

Zoals de naam al zegt, vervult de winkel je stoutste kinderdromen. Dat is ook niet verwonderlijk want Imaginarium is de meest gespecialiseerde speelgoedketen ter wereld. Met bijna 400 verkooppunten in 30 verschillende landen. Imaginarium biedt ouders en kinderen de mogelijkheid om te leren, plezier te maken en garandeert een maximale kwaliteit en veiligheid van hun producten. Wanneer ik met Princess en Rocker door de binnenstad loop, moeten we altijd even een bezoekje brengen. Niet alleen de meisjes genieten van het assortiment, maar ik ook. Het speelgoedaanbod is vaak net even anders dan wat je bij standaard speelgoedwinkels zoals Bart Smit of Intertoys vindt.

speelgoed om de lichamelijke ontwikkeling te stimuleren

Imaginarium, S.A. werd op 7 oktober 1992 opgericht door een groep professionals met uitgebreide ervaring in de speelgoed- en distributiewereld. Imaginarium heeft een duidelijke visie die je in 2 punten samenvat.

 1. zorgen dat kinderen meer en beter plezier maken.
  En zeker niet minder belangrijk
 2. het bevorderen van de vorming en ontwikkeling van kinderen.

Imaginarium_meegroei-loopfiets_meisjesspeelgoed

 

Verschil Imaginarium en Intertoys

Daarom baseert Imaginarium hun bedrijfsstrategie op specifieke waarden die ze onderscheidt van de concurrentie.

 • kwaliteit
 • veiligheid
 • educatief
 • leuk
 • geen seksisme
 • geen oorlogsspeelgoed

Het speelgoed beschikt over een It’s Imagical kwaliteitslogo door dit logo weet je dat je kinderen sociale vaardigheden en didactische nieuwe inzichten leren. Producten met dit logo vormen een exclusieve collectie die twee keer per jaar wordt vernieuwd.

Imaginarium_speelgoed_Sinterklaas_Pakjesavond_Goedkoop kinderspeelgoed_houten-keukentje-met-geluid

Als je de website bekijkt zie je dat het speelgoed in verschillende categorieën staat gegroepeerd. Zo zijn er wetenschap & Natuur, Baby & Peuter , Spellen en Puzzels, Poppen & speelfiguren, buitenspeelgoed en rollenspellen. Onder rollenspelen vind je de mooiste keukens en accessoires voor in een keuken. Voor de echte mini-Diva is er de knalroze keuken Grand chef master kitchen. Maar de blender en het koffiezetapparaat hebben een neutrale kleur. De Camomille speelfiguurtjes zorgden bij mij toch voor een blik van herkenning. Toen ik klein was, had ik ook zoiets en daar was ik uren zoet mee. Dat is ook het gevoel wat je bij speelgoed van Imaginarium krijgt. Bepaalde klassiekers zijn in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor krijg je kinderspeelgoed dat origineel is en tijdloos.

Camomille boomhut-miniatuurdieren_Camomille Treehouse_Imaginarium_origineel kinderspeelgoed
Low budget schoencadeautjes? Kijk even bij Kleine prijsjes & Outlet. Misschien tik je hier nog iets leuks op de kop voor Sinterklaas of kerst.

Ook leuk om te lezen:

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  Misja
  6 februari 2018 at 21:21

  Helaas is dus de winkel nu verdwenen 🙁

 • Reply
  Chic fun-click kralen - GoodgirlsCompany
  26 december 2014 at 15:52

  […] ik al eens eerder schreef, zijn wij groot fan van speelgoedwinkel Imaginarium. Regelmatig lopen we even naar binnen om nieuw […]

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!