Sinterklaas Spelen video en vlogs

Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018

7 oktober 2018
populairste speelgoed trends hypes rages 2019

De Populairste speelgoed trends, hypes en rages zie je terug bij de Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018. Hieronder hebben we per leeftijdscategorie verschillende cadeau- ideeën benoemd want spelen is belangrijk voor kinderen. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn.

Zodra je kinderen hebt, slibt je huis dicht met speelgoed. Er is veel verkrijgbaar en door rages verandert dat aanbod continue. Omdat kinderen snel wisselen, veranderen of er op uit gekeken zijn worden de positieve aspecten van speelgoed bij de opvoeding wel eens onderschat. Maar goed speelgoed kan bijdragen aan de functionele, verstandelijke, emotionele en/of sociale ontwikkeling van kinderen. En hun gedrag bovendien positief beïnvloeden? In aanloop naar Sinterklaas kregen we een kijkje achter de schermen bij Hasbro. Hier zagen de we populairste Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018.

Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018

Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018

De populairste trends van vorig jaar waren: unboxing, educatie en robotica. Dat zie je ook dit jaar terugkomen in aanloop naar Sinterklaas en Kerst. Speelgoedfabrikanten spelen hier handig op in door elk jaar nieuwe leuke producten te bedenken. Naast de LOL-surprise ballen, underwraps en Hatchimals collectibles zijn dit jaar zijn Lost Kitties en de My Little Pony Cutie Mark crew de musthaves.

Video Speelgoed trends voor Sinterklaas 2018

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven.

Belangrijke kenmerken van goed kinderspeelgoed*

 • prikkelt de fantasie
 • stimuleert vaardigheden
 • sluit aan op de belangstelling
 • is met zorg gemaakt
 • heeft een goede prijs ten opzichte van de kwaliteit
 • zorgt voor een prettige tijdsbesteding

*eisen opgesteld door vakjury Speelgoed Van Het Jaar

Top 10 populairste speelgoed van 2019

Cadeautips 0 tot en met 3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken de aandacht. Het speelgoed moet uit grote stukken bestaan. Een product goed vastpakken kan ze nog niet. Maar, de motoriek ontwikkelt zich. In haar 2de levensjaar kan het kind al meer fijnere grijp- en pakbewegingen maken, terwijl ook de oog-oor-hand coördinatie soepeler aan het worden is.

Geluidjes horen en beweging of kleuren zien zijn altijd in trek. De peuter kan al weer wat meer. Als ze kan lopen vindt ze het leuk om  speelgoed achter zich aan te trekken. Er ontwikkelt zich een zogenaamd bewegingsovermaat en een toenemende nieuwsgierigheid naar de mensen en dingen om haar heen.

4 en 5 jaar

Peuters en kleuters zitten vol vragen, Ze ,zijn nieuwsgierig, weetgierig en ontdekkend. Ze willen graag alles zelf doen. Motorisch zijn ze steeds fijner ontwikkeld. Door de voltooiing van de hersenontwikkeling kunnen ze steeds beter oorzaak en gevolg bedenken en overzien.
Speelgoed kan op de vragen van peuter en kleuter:

 • antwoorden geven
 • mogelijkheden stimuleren
 • nieuwsgierigheid bevredigen
 • uitnodigen om hun leefwereld verder te onderzoeken.

Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen. Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet.

Als 4 en 5-jarigen gaan ze al naar de basisschool. Dan zie je dat hun interesse verschuift naar speelgoed waarmee je kan leren.

populairste-speelgoed trends hypes rages 2018

Cadeautips 6 en 7 jaar

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief. Elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders. Dat maakt niet uit.
Kinderen van 6 en 7 jaar zijn leergierig en ontdekkend van aard. De drang te weten wat er in de nabije wereld omgaat, neemt toe. Ze willen graag van alles onderzoeken, met van alles experimenteren. Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of om ergens informatie over te vinden, zijn geschikt. Maar ook, poppen of auto’s uitstallen of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Ook buitenspelen is belangrijk!

lock stars

Cadeautips 10 en 11 jaar

Ook voor deze leeftijdscategorie zijn spelletjes die hun kennis testen erg interessant. Ze willen weten hoe iets werkt. Hoe zit het in elkaar en waarmee? Op deze leeftijd wordt  logisch redeneren  sterker. Ze spelen graag  spelletjes, sommetjes, en lossen wiskundige raadsels op.

12 plus

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is. Naast bouwpakketten, technisch speelgoed en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. De laatste jaren zie je een opkomst van  verschillende soorten puzzels. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt vaker door jong volwassenen. gedaan.

Ook leuk om te lezen:

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

5

Samenvatting

Reviewer Goodgirlscompany.nl

Robotica, educatie en unboxing zijn in 2018 de belangrijkste trends als het gaat om speelgoedaankopen in aanloop naar Sinterklaas en Kerst 2018.

Review Date 7 oktober 2018

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]