Kerst

5 x speelgoed adventskalenders

17 november 2017
5 x speelgoed adventskalenders

Gisteren lieten we je zien wat er in de Playmobil Adventskalender zit. Maar er zijn natuurlijk veel meer speelgoed adventskalenders voor kinderen. In dit artikel laten we jou onze top 5 zien.

Als je net zoals ik in de jaren 80 en 90 op een christelijke school zat dan weet je hoe bijzonder Adventsperiode was. Buiten was het donker. Na het openen van de kring, mocht je als je de gelukkige was een Adventskaars aansteken. Eerst was het er nog maar een, maar elke Adventszondag kwam er een bij. Dat gold ook voor het aantal coupletten dat we zongen van het lied “Advent is dromen dat Jezus zal komen”.

speelgoed adventskalenders_GoodGirlsCompany

Inhoud van dit blog

Wat is Advent?

Advent is afgeleid van het woord Adventus wat staat voor komt en duidt op de geboorte van Jezus. Het aansteken van (kaars) licht verwijst symbolisch naar de kot van het Licht der Wereld. Voor mij als kind was Advent altijd een bijzondere periode in het jaar. Naast dat er kaarsen in de klas mochten branden hadden we als klas ook een Adventskalender waarop we konden aftellen tot kerst. Achter elk luikje zat een chocolaatje en de juffrouw zorgde er voor dat elke dag een ander kindje hem mocht open maken. Nu vele jaren later hebben deze chocolade Adventskalender plaats gemaakt voor speelgoed Adventskalenders en Beauty adventskalenders.

5x speelgoed adventskalenders

Houten adventskalenders

Op de eerste plek staan onderstaande houten adventskalenders. Ze hebben verschillende vakjes die je zelf kan vullen met kleine spulletjes. Persoonlijk houd ik daar het meest van. Mijn kinderen verrassen met kleine presentjes. Dat kan een lief briefje zijn, maar ook lekkers. Dat laatste uiteraard buiten bereik van dreumes.

Playmobil Adventskalender

Op de tweede plaats komen de Playmobil speelgoed adventskalenders. Min beide dochters zijn grote fans van Playmobil en dit is dan toch ook echt wel een musthave. Naast dat het super leuk is om te kijken wat er in elk vakje zit kan je hem daarna ook nog in elkaar zetten. En mee spelen.

Schleich Adventskalenders

Miss C is helemaal weg van beestjes. Komt het dus even goed uit dat de Schleich Adventskalenders vol mini figuurtjes zitten van boerderij dieren, elven of zelfs dinosaurussen. De jongere kinderen vermaken zich prima met boerderij dieren terwijl oudere meiden hun hart kunnen ophalen aan elven. Of misschien heb je wel een echt paardenmeisje in huis die helemaal doordraaft bij de paardenclub Adventskalender

Lego Adventskalender

Als ik hierboven Playmobil noem, kunnen de Lego Advenstkalenders natuurlijk niet achterblijven.  Lego Friends is ook een van de favorieten van de oudste meiden. Ik houd er van dat mijn dochters zo dol zijn op technisch constructiespeelgoed.

Prinsessen adventskalender

Bijna elk meisje gaat in haar leven wel door de prinsessenfase. Hindert niet, wij hebben er de kalender voor. Of ze nu luidkeels mee blert met Frozen of toch voor Barbie gaat. Hieronder vind je wat je moet hebben.


Ook leuk om te lezen:

Welke speelgoed Adventskalenders zijn jouw favoriet?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

Foto Adventskalender via Shutterstock

Praat mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.