Kerst

5 x speelgoed adventskalenders

17 november 2017
5 x speelgoed adventskalenders

Gisteren lieten we je zien wat er in de Playmobil Adventskalender zit. Maar er zijn natuurlijk veel meer speelgoed adventskalenders voor kinderen. In dit artikel laten we jou onze top 5 zien.

Als je net zoals ik in de jaren 80 en 90 op een christelijke school zat dan weet je hoe bijzonder Adventsperiode was. Buiten was het donker. Na het openen van de kring, mocht je als je de gelukkige was een Adventskaars aansteken. Eerst was het er nog maar een, maar elke Adventszondag kwam er een bij. Dat gold ook voor het aantal coupletten dat we zongen van het lied “Advent is dromen dat Jezus zal komen”.

speelgoed adventskalenders_GoodGirlsCompany

Wat is Advent?

Advent is afgeleid van het woord Adventus wat staat voor komt en duidt op de geboorte van Jezus. Het aansteken van (kaars) licht verwijst symbolisch naar de kot van het Licht der Wereld. Voor mij als kind was Advent altijd een bijzondere periode in het jaar. Naast dat er kaarsen in de klas mochten branden hadden we als klas ook een Adventskalender waarop we konden aftellen tot kerst. Achter elk luikje zat een chocolaatje en de juffrouw zorgde er voor dat elke dag een ander kindje hem mocht open maken. Nu vele jaren later hebben deze chocolade Adventskalender plaats gemaakt voor speelgoed Adventskalenders en Beauty adventskalenders.

5x speelgoed adventskalenders

Houten adventskalenders

Op de eerste plek staan onderstaande houten adventskalenders. Ze hebben verschillende vakjes die je zelf kan vullen met kleine spulletjes. Persoonlijk houd ik daar het meest van. Mijn kinderen verrassen met kleine presentjes. Dat kan een lief briefje zijn, maar ook lekkers. Dat laatste uiteraard buiten bereik van dreumes.

Playmobil Adventskalender

Op de tweede plaats komen de Playmobil speelgoed adventskalenders. Min beide dochters zijn grote fans van Playmobil en dit is dan toch ook echt wel een musthave. Naast dat het super leuk is om te kijken wat er in elk vakje zit kan je hem daarna ook nog in elkaar zetten. En mee spelen.

Schleich Adventskalenders

Miss C is helemaal weg van beestjes. Komt het dus even goed uit dat de Schleich Adventskalenders vol mini figuurtjes zitten van boerderij dieren, elven of zelfs dinosaurussen. De jongere kinderen vermaken zich prima met boerderij dieren terwijl oudere meiden hun hart kunnen ophalen aan elven. Of misschien heb je wel een echt paardenmeisje in huis die helemaal doordraaft bij de paardenclub Adventskalender

Lego Adventskalender

Als ik hierboven Playmobil noem, kunnen de Lego Advenstkalenders natuurlijk niet achterblijven.  Lego Friends is ook een van de favorieten van de oudste meiden. Ik houd er van dat mijn dochters zo dol zijn op technisch constructiespeelgoed.

Prinsessen adventskalender

Bijna elk meisje gaat in haar leven wel door de prinsessenfase. Hindert niet, wij hebben er de kalender voor. Of ze nu luidkeels mee blert met Frozen of toch voor Barbie gaat. Hieronder vind je wat je moet hebben.


Ook leuk om te lezen:

Welke speelgoed Adventskalenders zijn jouw favoriet?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

Foto Adventskalender via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!