Nederland Noord Holland Uitstapjes met kinderen

Mama Challenge 2015 Sound of Music zomertour

2 augustus 2015
Sound-of-Music-zomertour-Carre-GoodGirlsCompany-Mama-Challenge-2015.jpg

Samen met andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015.We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen et cetera. Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. Een van de opdrachten luidde: doe iets dat je normaal niet zou doen met je kind. Dus reisde ik met Miss G. en Miss B. af naar Carré in Amsterdam voor de Sound of Music zomertour!

In het prachtige Carré genoten we van een waar spektakel, ontmoetten we bekende Nederlanders en aten de meisjes mango ijs. Benieuwd? Lees dan verder. We maakten ons eerste filmpje (ever.)

Musicals, je houdt er van of niet. Zelf was ik er nog nooit bij één geweest. Mijn laatste ervaring van een live musical stamt uit het tijdperk dat ik ooit in groep 8 de schoolmusical mocht doen. Toch kijk ik regelmatig op de TV een musical. De Sound of Music behoort dan ook tot een van mijn favorieten. Deze zag ik als eerste toen ik een kind was. Zo laat op de avond, maakte het een enorme indruk op mij. De liedjes vond ik geweldig.  Zo’n oppas als Maria wenste ik ook!

Ons bedtijdritueel

Inmiddels ben ik zelf moeder van 3 dochters. Een oppas hebben mijn kinderen niet, maar met de Sound of Music heb ik ze al vertrouwd gemaakt. Dat ging heel natuurlijk. Mijn dochters slapen op een entresol die bereikbaar is met een trap. De laatste paar weken van mijn zwangerschap kon ik maar moeilijk het trapje op klauteren. Miss B. was ontroostbaar omdat ik haar nu niet echt in bed kon stoppen. Dit vond ik hartverscheurend. Daarom zocht ik naar een manier om het bedtijdritueel toch feestelijk te maken. Hopelijk kon ze daardoor later met een positief gevoel terugkijken op deze periode. Zonder er veel bij na te denken, kwam ik op ‘So long farwell’. Hoewel dansen lichamelijk lastig ging, kon ik de bijpassende armbewegingen wel maken. Een idee dat geboren werd uit noodzaak, werd al snel mijn meisjes favoriet. Inmiddels kan ik beide dochters weer gewoon in bed leggen, maar ook nu willen ze het af en toe zingen. Toen ik de mogelijkheid kreeg om bij de Sound of Music zomertour in Carré te zijn, wist ik één ding zeker: mijn dochters MOESTEN mee.

Op weg naar Carré

Vanuit Arnhem is het een hele rit om naar Amsterdam te reizen, maar we hadden er alle drie erg veel zin in. Wanneer ik mijn dochters meeneem, neem ik andere maatregelen dan wanneer ik in mijn eentje reis. In plaats van met het openbaar vervoer, gingen we met de auto en ik reserveerde een parkeerplek. Ook was Theater Carré uiterst behulpzaam om mij te informeren over de mogelijkheden voor kolven. We arriveerden ruimschoots op tijd. In de foyer dronken we wat en zagen we andere bloggers zoals Linda, Nicole en Linda met haar dochter.

De Sound Of Music zomertour

De Sound of Music vertelt het feel good verhaal van non Maria die op de Von Trapp kinderen gaat passen. In eerste instantie kan ze het helemaal niet vinden met de starre vader. Maar door haar onbevangenheid en vrolijkheid weet ze ook zijn hart te smelten. Ze worden verliefd, trouwen en leefden nog lang en gelukkig. Dat speelt zich af tegen de achtergrond van de mooie Oostenrijkse bergen en het woelige begin van de Tweede Wereld Oorlog.

Anouk Maas die de rol van Maria vertolkt, doet dat met veel enthousiasme. Je gelooft haar wanneer ze zich afvraagt welk pad God voor haar uitgestippeld heeft. Maar wanneer God ergens een deur sluit opent Hij ergens anders een raam. Of misschien wel een hart. In dit geval is dat van Ad Knippels die op overtuigende wijze Kapitein von Trapp speelt. Ook al is dit dan de rol van een starre man, door de subtiele humor, moet je toch lachen. Zelfs Miss B. van 6 schoot in de lach bij de scene waarin Kapitein von Trapp verzocht wordt wat te zingen. Martijn Vogel en Vajèn van den Bosch zijn erg goed gecast in de rol van Rolf en Liesl. Je ziet dat ze er plezier in hebben. Het bekende duet “Nu nog 16” is leuk om te zien. Een mengeling van zang, dans en drama.

Zingen maakt blij

Gezongen wordt er in de Sound of Music genoeg. Zelfs al waren de teksten in het Nederlands, toch genoten we van de bekende liedjes. Ik vind het leuk om te merken dat ook de teksten uit de Sound of Music met hun tijd mee gaan. Zo werd het welbekende Do-re-mi op de volgende wijze gezongen: “Do daar start en stop je mee. Ree die vind je in het woud. Mie zijn noedels in Chinees. Va, je vader is een held. Sol de Spaanse zon aan zee. La dat zing je soms maar zo. Tea, het Engels woord voor Thee. En dan weer terug naar Do-oh-oh-oh.” De tekst is anders dan ik in mijn jeugd leerde, maar weer niet té vervreemdend. Het is aansprekend voor de volgende generatie: mijn dochters. Daarmee wil ik het vertaalteam toch even een compliment maken.

Sound of Music-zomertour-Carre-GoodGirlsCompany-Mama Challenge 2015- Albert Verlinde

De woorden veranderen maar de melodie blijft hetzelfde

Zoals ik aan het begin vertelde, ben ik nog nooit naar een musical geweest. Daardoor stapte ik er onbevangen in. Dat gold ook voor mijn dochters voor wie het een groot avontuur was. We genoten met volle teugen van de prachtige locatie. De sfeer en dat je gewoon met de film mee mag zingen (aldus een enthousiaste Miss B.).

Van anderen begreep ik dat de Sound Of Music al eerder te bewonderen was. Zo werd mij ook verteld dat er 2 liedjes waren die niet in de film zaten. Daar waren de reacties van anderen minder positief over. Toch besloot ik er blanco in te stappen. Het klopt inderdaad dat er 2 liedjes bij zitten die niet in de film voorkomen. Maar ik vond het niet persé storend. Het is niet zo alsof ze de andere beroemde liedjes ondersneeuwen. Daarnaast passen ze in de scene waarin ze voorkomen. Het is net zoals de modernere tekst op Do-re-mi. De woorden veranderen, maar de melodie blijft hetzelfde. Dat maakt de Sound of Music tijdloos. Het geluid van de muziek blijft klinken ook voor de volgende generaties.

Sound of Music-zomertour-Carre-GoodGirlsCompany-Mama Challenge 2015- Albert Verlinde-Stage entertainment

Team Albert

Wij hadden in elk geval een heerlijke avond bij De Sound of music zomertour!

Benieuwd wat de andere mama’s niet met hun kinderen zouden doen?

 • Reply
  Linda
  3 augustus 2015 at 11:32

  Wat een leuk stuk heb je ervan gemaakt, geweldig om te lezen. Enne, de volgende keer schuiven we gewoon bij elkaar aan i.p.v. te communiceren via twitter… 😉 Goed?

  • Reply
   Josan
   5 augustus 2015 at 11:15

   Ja, doen we 🙂

 • Reply
  Nicole
  2 augustus 2015 at 17:56

  Ik vond het erg leuk je te ontmoette.. Voelde bijna alsof we elkaar al jaren kende 😉
  En wat heb je toch pracht dochters!

 • Reply
  lin mommysworld
  2 augustus 2015 at 12:57

  Ah wat leuk zeg! En echt leuk de die foto!!

  • Reply
   Josan
   5 augustus 2015 at 11:15

   Ja ze waren helemaal happy

 • Reply
  Karen
  2 augustus 2015 at 09:41

  Dat klinkt als een leuk dagje! En wat leuk dat je meisjes met Albert op de foto mochten. Ik ben dol op Musicals. De laatste die ik gezien heb, is Moeder ik wil bij de Revu. Dikke vette aanrader!

  • Reply
   Josan
   5 augustus 2015 at 11:16

   Ik ben nu wel een beetje hooked. Had ik vantevoren niet verwacht

 • Reply
  Linda
  2 augustus 2015 at 08:54

  Het was erg leuk je weer te zien. Gaaf dat je je dochters mee had genomen en ze het leuk vonden. Ik had zelf ongeveer dezelfde leeftijd voor mijn eerste musical. Is echt een ervaring als je daar nog nooit eerder bent geweest.

  • Reply
   Josan
   5 augustus 2015 at 11:19

   Ja, ze waren erg enthousiast. Zo leuk om mee te maken

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]