Moeder & Kind Verzorging

Sophie de Giraf babyverzorging

11 maart 2016
Sophie la Girafe baby-GoodGirlsCompany-babyverzorging zonder parabenen

De Sophie de Giraf babyverzorging stonden hoog op mijn lijstje om eens te proberen. Miss C heeft nu al weer enkele maanden het speeltje. Ze is er gek op. Sophietje behoort tot een van haar favorieten. Als moeder vind ik het een fijne gedachte om te weten dat er niks schadelijks aan of in zit. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om een product te reviewen was ik toch wel heel benieuwd naar hun verzorgingslijn voor baby’s.

Sophie de giraf verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany-verzorgingsproducten zonder parabenen

Vorig jaar schreef ik 2 verschillende blogs over babyverzorgingsproducten zonder parabenen. Maar naast je informeren over wat de mogelijkheden zijn, wil ik ze ook zelf proberen. Zo kan ik ook vanuit mijn eigen ervaring er over vertellen.

Via de Kleine Giraf kreeg ik de starterkit opgestuurd. Een mooie geschenkverpakking met 4 kleine tubes. Naast de tubes bevat het doosje ook nog een kaartje waar je eventueel een persoonlijke wens op kan zetten, mocht je deze kit cadeau willen geven. Door het handige kleine formaat kun je de tubes ook makkelijk mee nemen en zijn ze ideaal op vakantie.

In de starter-kit zitten de volgende producten:

 • Sophie de Giraf Baby Gezichtscrème 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Body Lotion 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Olie 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Hair & Body Wash 20 ml

Sophie de giraf bodylotion- verzorgingsproducten-verzorgingsproducten zonder parabenen

Sophie de Giraf Bodylotion

Zoals de naam al aangeeft, gebruik ik deze lotion voor het lichaam van mijn baby. Na een badje of zo gewoon ’s avonds voor het slapengaan als ik merk dat haar huid droog aanvoelt. Dan hydrateert de bodylotion deze plekken prima. De lotion is niet te dun en smeert zich over het algemeen goed in een laag die makkelijk in de huid trekt.

Sophie de giraf babyverzorging-GoodGirlsCompany-alternatieven voor Zwitsal

Sophie de Giraf Gezichtcrème

De gezichtscrème gebruik ik voornamelijk op ruwe plekken in het gezicht zoals schrale wangetjes van de kou. De crème is rijke en daarmee goed voedend en dekkend. Hij trekt snel in en smeert goed uit. Daarmee is hij heel geschikt om ruwe plekken in te smeren. Ook op ellebogen of knieën smeer ik hem.

Natuurlijke Baby Olie-GoodGirlsCompany- babyverzorgingsproducten zonder parabenen

Sophie de Giraf Baby Olie

Ook de Babyolie ruikt zoals de twee voorgaande producten. Ik zelf vind babyolie vaak best wel een beetje spannend. Is het erg dun waardoor het makkelijk tussen je vingers door sijpelt? Of is de olie iets dikker waardoor het zich ook makkelijk laat lenen voor een eventuele babymassage?

Na het verwijderen van het beschermende papiertje kwam ik er al snel achter dat de olie vrij dun is. Je hoeft niet eens te knijpen. Het drupt er makkelijk uit. Juist als je niet knijpt is de druppelsgewijze dosering prima. Wanneer je wel in de tube knijpt, heb je al snel last van te veel en lekt het tussen je vingers door. In dit geval vind ik de keuze van deze dunne olie in een tube nogal ongelukkig. Gelukkig is hij er in grote formaat wel in een flacon. Dat kan ik ook goed aanraden. De tube wordt snel glibberig en vies.

Ik heb de olie direct op de droge huid aangebracht, Daarvoor werkt hij prima. Maar de olie kun je ook gebruiken als badolie om zo de uitdrogende werking van water tegen te gaan.

Sophie de giraf hair bodywash- verzorgingsproducten-verzorgingsproducten zonder parabenen-GoodGirlsCompany

Sophie de giraf hair & Body wash

Sophie de Giraf Baby Hair & body wash is een zachte wasemulsie voor het reiniging en verzorgen van de babyhaartjes en het lichaam.Verzorg en vertroetel je baby’s huidje met deze  verantwoorde organische ingrediënten. De havermelk zorgt voor een zachte reiniging en is  zelfs geschikt voor de meest allergiegevoelige babyhuid. Daarnaast verzorgt en kalmeert het katoen het haar en helpt het te ontklitten.

Review Sophie de Giraf babyverzorging

Wanneer het om biologische babyproducten gaat, is geur voor mij een hot item. Ik merk dat ik mij daar toch heel erg door laat sturen. Maar ik niet alleen. De meeste moeders met mij. Ik merk dat hen dat toch tegenhoudt om van de oude vertrouwde  Zwitsal geur over te stappen naar iets nieuws. Dus wanneer ik op zoek ga naar alternatieven, moeten deze producten daar zeker bij in de buurt kunnen komen.

De verzorgingslijn van Sophie de Giraf ruikt subtiel. Dat bedoel ik op een positieve manier. De laatste keer dat ik een product met een subtiele geur reviewde, was ik een beetje teleurgesteld dat het  niet echt een herkenbare geur had. Heel subtiel op de achtergrond, rook je toen een hint van rozen. Dus dit keer was ik erg alert.

Maar de subtiele geur is voldoende aanwezig om op te merken. De bodylotion en gezichtscrème hebben een subtiele zoete geur. Wanneer je op de verpakking naar de ingrediënten kijkt, valt het ook op dat de producten zijn verrijkt met lekkere natuurlijke olieën. Hoewel het overgrote deel bestaat uit de relatief wat goedkopere zonnebloemolie, geven ingrediënten als shea butter en jobobaolie het een rijkere geurbeleving. Het is een hele aangename subtiele geur. Geschikt voor moeders die niet van een overdaad aan parfum houden. Maar  de neutrale apothekerszalf geur ook weer niet geweldig vinden.

De rijke  ingrediënten verzorgen de huid van mijn baby goed. En dat vind ik belangrijk.

GoodGirlsCompany-handtekening

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fleur
  13 maart 2016 at 08:56

  Ik wist helemaal niet dat er ook een verzorgingslijn van Sophie was. De verpakkingen zien er ook weer mooi uit. Lijkt me ook een mooi kraamcadeau, zo’n startsetje.

  http://www.mizflurry.nl

 • Reply
  http://www.exploringlife.be
  11 maart 2016 at 13:21

  Ik ben nogal een online shopper, dus producten kopen vind ik moeilijk want ik ruik graag aan producten. Het is fijn om andere mensen/bloggers enthousiast te zien over producten en hun leuke geur. hier ook een grote sophiefan! Ook een heel mooi design trouwens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]