Moeder & Kind Verzorging

Sophie de Giraf babyverzorging

11 maart 2016
Sophie la Girafe baby-GoodGirlsCompany-babyverzorging zonder parabenen

De Sophie de Giraf babyverzorging stonden hoog op mijn lijstje om eens te proberen. Miss C heeft nu al weer enkele maanden het speeltje. Ze is er gek op. Sophietje behoort tot een van haar favorieten. Als moeder vind ik het een fijne gedachte om te weten dat er niks schadelijks aan of in zit. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om een product te reviewen was ik toch wel heel benieuwd naar hun verzorgingslijn voor baby’s.

Sophie de giraf verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany-verzorgingsproducten zonder parabenen

Vorig jaar schreef ik 2 verschillende blogs over babyverzorgingsproducten zonder parabenen. Maar naast je informeren over wat de mogelijkheden zijn, wil ik ze ook zelf proberen. Zo kan ik ook vanuit mijn eigen ervaring er over vertellen.

Via de Kleine Giraf kreeg ik de starterkit opgestuurd. Een mooie geschenkverpakking met 4 kleine tubes. Naast de tubes bevat het doosje ook nog een kaartje waar je eventueel een persoonlijke wens op kan zetten, mocht je deze kit cadeau willen geven. Door het handige kleine formaat kun je de tubes ook makkelijk mee nemen en zijn ze ideaal op vakantie.

In de starter-kit zitten de volgende producten:

 • Sophie de Giraf Baby Gezichtscrème 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Body Lotion 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Olie 20 ml
 • Sophie de Giraf Baby Hair & Body Wash 20 ml

Sophie de giraf bodylotion- verzorgingsproducten-verzorgingsproducten zonder parabenen

Sophie de Giraf Bodylotion

Zoals de naam al aangeeft, gebruik ik deze lotion voor het lichaam van mijn baby. Na een badje of zo gewoon ‘s avonds voor het slapengaan als ik merk dat haar huid droog aanvoelt. Dan hydrateert de bodylotion deze plekken prima. De lotion is niet te dun en smeert zich over het algemeen goed in een laag die makkelijk in de huid trekt.

Sophie de giraf babyverzorging-GoodGirlsCompany-alternatieven voor Zwitsal

Sophie de Giraf Gezichtcrème

De gezichtscrème gebruik ik voornamelijk op ruwe plekken in het gezicht zoals schrale wangetjes van de kou. De crème is rijke en daarmee goed voedend en dekkend. Hij trekt snel in en smeert goed uit. Daarmee is hij heel geschikt om ruwe plekken in te smeren. Ook op ellebogen of knieën smeer ik hem.

Natuurlijke Baby Olie-GoodGirlsCompany- babyverzorgingsproducten zonder parabenen

Sophie de Giraf Baby Olie

Ook de Babyolie ruikt zoals de twee voorgaande producten. Ik zelf vind babyolie vaak best wel een beetje spannend. Is het erg dun waardoor het makkelijk tussen je vingers door sijpelt? Of is de olie iets dikker waardoor het zich ook makkelijk laat lenen voor een eventuele babymassage?

Na het verwijderen van het beschermende papiertje kwam ik er al snel achter dat de olie vrij dun is. Je hoeft niet eens te knijpen. Het drupt er makkelijk uit. Juist als je niet knijpt is de druppelsgewijze dosering prima. Wanneer je wel in de tube knijpt, heb je al snel last van te veel en lekt het tussen je vingers door. In dit geval vind ik de keuze van deze dunne olie in een tube nogal ongelukkig. Gelukkig is hij er in grote formaat wel in een flacon. Dat kan ik ook goed aanraden. De tube wordt snel glibberig en vies.

Ik heb de olie direct op de droge huid aangebracht, Daarvoor werkt hij prima. Maar de olie kun je ook gebruiken als badolie om zo de uitdrogende werking van water tegen te gaan.

Sophie de giraf hair bodywash- verzorgingsproducten-verzorgingsproducten zonder parabenen-GoodGirlsCompany

Sophie de giraf hair & Body wash

Sophie de Giraf Baby Hair & body wash is een zachte wasemulsie voor het reiniging en verzorgen van de babyhaartjes en het lichaam.Verzorg en vertroetel je baby’s huidje met deze  verantwoorde organische ingrediënten. De havermelk zorgt voor een zachte reiniging en is  zelfs geschikt voor de meest allergiegevoelige babyhuid. Daarnaast verzorgt en kalmeert het katoen het haar en helpt het te ontklitten.

Review Sophie de Giraf babyverzorging

Wanneer het om biologische babyproducten gaat, is geur voor mij een hot item. Ik merk dat ik mij daar toch heel erg door laat sturen. Maar ik niet alleen. De meeste moeders met mij. Ik merk dat hen dat toch tegenhoudt om van de oude vertrouwde  Zwitsal geur over te stappen naar iets nieuws. Dus wanneer ik op zoek ga naar alternatieven, moeten deze producten daar zeker bij in de buurt kunnen komen.

De verzorgingslijn van Sophie de Giraf ruikt subtiel. Dat bedoel ik op een positieve manier. De laatste keer dat ik een product met een subtiele geur reviewde, was ik een beetje teleurgesteld dat het  niet echt een herkenbare geur had. Heel subtiel op de achtergrond, rook je toen een hint van rozen. Dus dit keer was ik erg alert.

Maar de subtiele geur is voldoende aanwezig om op te merken. De bodylotion en gezichtscrème hebben een subtiele zoete geur. Wanneer je op de verpakking naar de ingrediënten kijkt, valt het ook op dat de producten zijn verrijkt met lekkere natuurlijke olieën. Hoewel het overgrote deel bestaat uit de relatief wat goedkopere zonnebloemolie, geven ingrediënten als shea butter en jobobaolie het een rijkere geurbeleving. Het is een hele aangename subtiele geur. Geschikt voor moeders die niet van een overdaad aan parfum houden. Maar  de neutrale apothekerszalf geur ook weer niet geweldig vinden.

De rijke  ingrediënten verzorgen de huid van mijn baby goed. En dat vind ik belangrijk.

GoodGirlsCompany-handtekening

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Natuurlijke verzorgingsproducten voor baby's | GoodGirlsCompany
  31 december 2017 at 22:33

  […] Lees hier de review […]

 • Reply
  Wat maakt Sophie de Giraf nu zo bijzonder?
  5 mei 2017 at 13:52

  […] Sophie de Giraf heeft ook een natuurlijke cosmetica lijn voor de allerkleinsten die ook het proberen waard is. var bol_pml={"id":"bol_1493985108370","baseUrl":"partnerprogramma.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000002830925&productid=9200000002830931&productid=9200000002830803&productid=9200000011672652&productid=9200000011672599&productid=9200000028782524&productid=9200000002830779&productid=9200000011672634&productid=9200000025532676&productid=9200000002830815&productid=9200000074899784&productid=9200000002830927&","site_id":"33707","target":true,"rating":true,"price":true,"link_name":"Sophie de giraf bijtspeeltjes","link_subid":"Sophie de giraf bijtspeeltjes","image_size":true,"image_position":"left","width":"640","cols":"2","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF","border_color":"#D2D2D2","letter_type":"verdana","letter_size":"11"}; […]

 • Reply
  Natuurlijke babyverzorging deel 2 - GoodGirlsCompany
  6 april 2016 at 17:18

  […] Sophie de giraf. […]

 • Reply
  Natuurlijke babyverzorging deel 1 - GoodGirlsCompany
  6 april 2016 at 17:09

  […] Lees hier onze review over Sophie de giraf. […]

 • Reply
  Fleur
  13 maart 2016 at 08:56

  Ik wist helemaal niet dat er ook een verzorgingslijn van Sophie was. De verpakkingen zien er ook weer mooi uit. Lijkt me ook een mooi kraamcadeau, zo’n startsetje.

  http://www.mizflurry.nl

 • Reply
  http://www.exploringlife.be
  11 maart 2016 at 13:21

  Ik ben nogal een online shopper, dus producten kopen vind ik moeilijk want ik ruik graag aan producten. Het is fijn om andere mensen/bloggers enthousiast te zien over producten en hun leuke geur. hier ook een grote sophiefan! Ook een heel mooi design trouwens.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!