Persoonlijk Tags

Social Media Lie Tag

13 september 2015
Social media Lie Tag-GoodGirlsCompany

Het is zondag dus tijd voor een tag. Dit keer de Social Media Lie Tag,. Deze kwam ik al bij veel verschillende bloggers tegen. Na grondig onderzoek blijkt dat Wolferien hiervan de bedenker is. Voor ons bloggers is social media best wel belangrijk. Niet alleen om een inkijkje in ons leven te geven, maar ook om onze blogs te delen met de wereld.

Zelf heb ik een Facebookpagina, Twittter, Pinterest en sinds dit jaar ook Instagram. Voor deze laatste had ik als doel dat ik dit jaar 250 volgers wilde halen. Inmiddels heb ik er 375 dus mijn doel is bereikt. Druk van de ketel. Op de plaats rust. Volgend jaar een nieuw doel.

Over het algemeen staat social media synoniem voor ons beter voordoen dan we zijn. Iedereens leven ziet er leuker uit op Facebook en Instagram. Maar is dat ook zo? In de Social Media Lie Tag, beantwoord ik een paar vragen over welke foto’s ik wel online plaats en of mijn huis echt zo geweldig gestyled is.

HOEVEEL FOTO’S MAAKTE JE VOORDAT JE JE LAATSTE FOTO OP INSTAGRAM DEELDE?

Geen idee. Mijn laatste foto is van een blogpost. Meestal gebruik ik daar niet eens mijn telefoon voor maar mijn gewone camera. Dan kan het zomaar zijn dat ik een stuk of 5-10 foto’s neem voordat ik tevreden ben. Uit dit aantal kies ik dan een selectie die ik in mijn blog wil gebruiken. Vervolgens deel ik van deze selectie dan maximaal 3 op Instagram.

PLAATS JE FOTO’S VAN GEZELLIGHEDEN DIE HELEMAAL NIET ZO GEZELLIG ZIJN?

Nee. Sowieso plaats ik zelden real time foto’s omdat als het gezellig is ik daar niet mee bezig ben. En als het ongezellig is, wordt de sfeer er vast niet beter van als ik druk bezig ga met mijn telefoon.

STYLE JIJ HOEKJES VOOR DE FOTO TERWIJL DE REST VAN JE HUIS EEN PUINHOOP IS?

Ja. Ik heb een witte muur die heel geschikt is voor foto’s. Daar is het meeste licht. Het is dus vooral functioneel stylen. Het heeft geen zin om in een donkere ruimte een foto te maken. Daarnaast houd ik wel rekening me de achtergrond. Mocht het een puinhoop zijn van was, dan leg ik dat even aan de kant. Uiteindelijk zit niemand daar op te wachten. En ik vind het ook te veel afleiden voor een foto. Om mee te leven…kijk dat is een ander verhaal 😉 Ook koop ik voor foto’s wel eens bloemen terwijl mijn man mij echt niet blij kan maken met bloemen.

Tag Social Media Lie-Social Media Lie Tag-GoodGirlsCompany

Mijn speciale tafeltje, mooie witte muur vaas en bloemen in een foto.

PLAATS JE WEL EENS FOTO’S WAAR JEZELF HEEL LEUK OPSTAAT, MAAR ANDEREN UHM… NIET ZO CHARMANT?
Nee, echt zelden. Sowieso vind ik het altijd wel aardig om anderen er van op de hoogte te stellen voordat ik een foto met ze neem en deze op mijn social media plaats. Omgekeerd waardeer ik dat namelijk ook erg.

PLAATS JE WEL EENS PRACHTIGE FOTO’S VAN HEERLIJK UITZIEND ETEN, INCLUSIEF LOVENDE HASHTAGS, DAT EIGENLIJK GEWOON NIET TE ETEN IS, ZO VIES?
Nee, ik plaats zelden foto’s van eten wat ik niet zelf gemaakt heb. Dus als ik een food pic plaats, heb ik het meestal zelf gemaakt en vind ik het bovendien ook lekker genoeg om er de moeite voor te nemen een foto van te maken.

COMPLIMENTEER JE JE SOCIAL MEDIA VRIENDEN WEL EENS TERWIJL JE ER EIGENLIJK HELEMAAL NIETS VAN MEENT?

Nee. Ik voel me namelijk niet verplicht om iets te zeggen. Als ik niks wil zeggen doe ik dat ook niet. Niemand ziet of je zijn/haar Facebook bekijkt, toch? Hetzelfde geldt voor Twitter en Instagram. Er zijn dus mensen waar ik bewust niet tegen praatop social media. Ook ontvriend ik elk jaar personen waar ik voor mijn gevoel te weinig echt contact mee heb gehad. Daarnaast hang ik wel het devies aan dat als ik niks leuks weet te zeggen; zeg ik het niet. Ik vind social media niet het middel om echt serieus ongenoegen of bepaalde emoties te ventileren.

AAN WELKE SOCIAL MEDIA LIE MAAK JIJ JE NOG MEER SCHULDIG?
Ik heb dus een hele bak met allerlei leuke accessoires voor op foto’s. Daarin zitten schaaltjes, houten planken, gekleurd servies, kaarsjes en vazen. Spullen die ik normaliter dus zelden in huis gebruik. En ik heb een speciaal wit tafeltje (bloggers weten wel welke ik van de Ikea bedoel) om foto’s te maken met een witte achtergrond.

 • Reply
  Karen
  14 september 2015 at 13:36

  Ik herken mezelf hier dan weer wat minder in. Als ik anderen duidelijk in beeld zet, overleg ik altijd eerst of ik de foto plaats. Andersom vind ik het ook irritant namelijk. Ik doe me niet echt anders voor, geef geen niet gemeende complimenten, maar ik deel ook niet als ik me heel slecht voel of zo. Maar dat doe ik in het dagelijkse leven ook niet. Mensen waar alles altijd helemaal fantastisch gaat op social media, die geloof ik inmiddels ook niet meer. Ik heb al een aantal keer mee gemaakt, dat dat soort mensen dan juist in scheiding ligt of zo.

 • Reply
  Marguerita
  13 september 2015 at 22:00

  Loooool wat moet ik lachen om je bloemenbekentenis! Hihi. Ik houd zelf heel erg van bloemen, maar koop ze niet vaak. En ik schuif net als jij rotzooi aan de kant wanneer ik voor een review fotografeer 🙂

 • Reply
  Bregje
  13 september 2015 at 21:45

  Leuk om je antwoorden te lezen! En dat tafeltje & bakje voor de foto’s zijn handig, ga ik onthouden 🙂

 • Reply
  Cassandra
  13 september 2015 at 21:34

  Grappige tag! Die bak met fotospulletjes herken ik! Leuk! Dat witte tafeltje heb ik dan weer niet maar wel de beroemde expedit vakjes kast op leia haar kamer met, ja zeker, een witte muur als achtergrond haha!

  Verder maak ik mij ook weinig schuldig aan de genoemde stukken. Waarom zou je reageren als je het niet meent? Ik vind dat echt zo raar!

 • Reply
  Sylvie
  13 september 2015 at 11:19

  Leuke tag idd! Die bak met fotospulletjes is wel een goede tip! Verder maak ik me ook aan weinig punten schuldig, het moet wel leuk en echt blijven hè 🙂

 • Reply
  Tamara
  13 september 2015 at 09:13

  Leuke tag! Ik vrees sat ik me wel schuldig maak aan bepaalde dingen haha

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!