Denemarken Europa Travel

Sneglehuset Thyboron, Naturrum en Thyboron Faestningen

3 augustus 2018
Sneglehuset Thyboron

Zet Sneglehuset Thyboron (schelpenhuisje) maar op je bucketlist voor Denemarken. Dit blauwe schelpenhuisje is de perfecte locatie voor een geweldige instragram foto. Bovendien biedt dit vissersplaatsjes nog een aantal andere interessante bezienswaardigheden.

Aan de westkust van Denemarken vlakbij de zee vind je het pittoreske plaatsje Thyboron. Het heeft een haven, veel strand en een super schattig blauw schelpenhuisje. En volgens mij is dat een van de hoofdredenen waarom toeristen van ver naar het plaatsje toekomen. Enerzijds vanwege de ligging aan zee anderzijds vanwege een aantal interessante bezienswaardigheden.

Video Thyboron

Schelpenhuisje Thyboron
schelpenhuisje Thyboron

Wat is Sneglehuset Thyboron

Thyboron is een vissersplaatsje aan het Limpfjord. Het ligt vlak aan het strand waar verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog zijn. Het schelpenhuisje in Thyboron is echt een aanrader. Het werd in 1949 door een visser gebouwd. Speciaal voor zijn vrouw. Om te zorgen dat het kleine huisje opviel, versierde hij het met allerlei soorten schelpen. Het huisje heeft een pastelblauwe kleur. En sommige schelpen zijn voorzien van een likje verf. Waardoor het er vrolijk uitziet. Ook zie je allerlei mozaïeken gemaakt van schelpen op de buitenkant.

schelpenhuisThyboron

bezienswaardigheden Thyboron

De buitenkant kan je gratis bewonderen. Maak een mooie foto voor de ingang. Of neem plaat op een van de bankjes. Als het niet druk is door toeristen. Tegen betaling mag je binnen kijken in het museum. Hier vind je nog meer bijzondere subtropische schelpen en koralen. Een echt museum is het eigenlijk ook niet. Meer een verzameling van bijzondere snuisterijen. Daarnaast zijn er zeekaarten. Onder andere uit Nederland!

wat is er te doen in Thyboron

Adres Schelpenhuisje Thyboron

Klitvej 9
7680 Thyborøn
Denemarken

Thyboron Faestningen

bunkers thyboronThyboron Faestningen

Het schelpenhuisje is leuk, maar je vult er niet een hele dag mee. De plaats Thyboron moet het dan ook van een aantal andere bezienswaardigheden hebben. Zoals de stenen bunkers die je overal op het strand aantreft: Thyboron Faestningen.

Atlantik wall thyboron

Atlantic wall thyboron

Deze Duitse bunkers maakten deel uit van de Atlantik wall. Een verdedigingsmuur gebouwd de gealieerden uit het bezette gebied van Denemarken te houden. Maar deze is minder bekend. Van oorsprong waren er 66 grote en 40 kleine bunkers. Tegenwoordig zie je nog enkele statige reuzen boven het strand uitsteken. Anderen zijn verzwolgen door de zee of helemaal begraven in het zand. Er zijn verschillende bunkers waar je in kan om zo meer te leren over het oorlogsverleden. Ze hebben allemaal een nummer. Het schijnt dat je in bunker nr 55 zelfs met een handmat mag overnachten.

Naturrum Thyboron

Naturrum Thyboron met kinderen

Rondreis Denemarken met kinderen

Naturrum Thyboron

Nog een interessante bezienswaardigheid voor kinderen is Naturrum Thyboron.  Het gebied begint bij de zuidelijke parkeerplaats aan de Vesterhavsgade. De verschillende informatieborden wijzen je de weg. Het is een wandelgebied waar je picknicktafels aantreft en speelplekken voor kinderen. Helemaal leuk zijn de speciale klimhuisjes. Hier kunnen kinderen op klimmen.

Nog meer leuke bezienswaardigheden in Denemarken

Sneglehuset Thyboron

SchelpenhuisjeT hyboron

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]