DIY Kerst Winter

Winter DIY | sneeuwvlokken van ijsstokjes maken

11 december 2017
Sneeuwvlokken maken met ijslolliestokjes- GoodGirlsCompany

Het sneeuwt! En hoe?! Half Nederland ligt plat of is in gesneeuwd. Met onze leuke DIY maak je samen met de kinderen de prachtigste sneeuwvlokken met ijsstokjes. Alles wat je nodig hebt zijn ijslolliestokjes en een lijmpistool.

Als kind kon ik al nooit genoeg krijgen van sneeuw. Ik was altijd het meisje dat het langs buiten bleef. Terwijl het op straat begon te schemeren MOEST ik nog even een nieuwe sneeuwpop maken. Ook mijn kinderen hebben zich gistermiddag goed vermaakt in de sneeuw. Maar in de ochtend waren ze geconcentreerd bezig om sneeuwvlokken te maken. Met wat ijslolliestokjes en stickers van de Action toverden ze de mooiste creaties.

knutselen-ijsstokjes-kerst-GoodGirlsCompany

Sneeuwvlokken van ijsstokjes

sneeuwvlokken-knutselen-ijslolliestokjes-kerst-GoodGirlsCompany

De aller mooiste sneeuwvlokken maak je zelf. Gewoon thuis met wat ijslolliestokjes en glitters van de Action. Wij gebruikten onderstaande materialen.

Benodigdheden

 • ijslolliestokjes (die van ons komen van de Action)
 • lijmpistool
 • glitters (ook van de Action)
 • washi tape

Lijm de ijslollistokjes op elkaar in een kruis vorm. Maak een tweede houten kruis zoals je eerder hebt gedaan, maar draai deze een kwartslag. Even op elkaar maken en voila. Het is klaar. Voor een extra feestelijk effect beplak je ze met de glitter stickers of Rhine stones. Kijk maar wat Action heeft en wat jouw het ultieme bling bling gevoel geeft.

sneeuwsterren-knutselen-ijslolliestokjes-kerst-GoodGirlsCompanysneeuwsterren-knutselen-ijsstokjes-kerst-GoodGirlsCompanyHet schijnt dat elke sneeuwvlok uniek is. Dus voel je lekker vrij om met versiering te experimenteren. De sneeuwvlokken krijgen een volledig andere look als je gekleurde ijsstokjes gebruikt. Of kies voor washi tape of glitters.

Sneeuwvlokken van lijm

Zijn het sneeuwvlokken of vind je het toch meer op vuurwerk lijken? Weet je wat? Het kan allebei. Het is wat jij wilt en hoe de fantasie van jouw kind eruit ziet. Momenteel vinden mijn dochters het op sneeuwsterren lijken. Maar vervang de witte achtergrond door donkerblauw of zwart en het is fonkelend vuurwerk!

Benodigdheden

 • lijmpistool
 • lijmpatronen
 • bakpapier
 • glitter

Zo maak je sneeuwvlokken van ijsstokjes

Maak met je lijmpistool een figuur dat op een ster lijkt op het bakpapier. Natuurlijk kan je dit uit de losse pols doen. Maar wil je het perfect hebben, print dan een sneeuwster uit van internet. Volg met je lijmpistool de belijning. Vervolgens bestrooi je de warme lijm met glitter en laat je het drogen. Is het droog en niet meer warm? Trek dan voorzichtig de lijm los. Overtollig glitter veeg je weg met een kwastje.

Pint It

Ben jij ook lekker actief op Pinterest en vond je dit een leuk knutselproject dat je graag eens zelf wilt proberen? Pin dan een van onderstaande afbeeldingen. Zo heb je deze tutorial altijd bij de hand.

Kun jij niet genoeg krijgen van de sneeuw? Probeer dan onderstaand leuk knutselprojecten ook eens:

sneeuwvlokken maken

 

 • Reply
  Kelly Aarts
  16 december 2017 at 22:31

  Deze afgelopen week ook gemaakt, leuk hoor!

  • Reply
   Josan
   17 december 2017 at 08:12

   Hey wat tof. Ja ze zijn echt super makkelijk om te maken.

 • Reply
  Cassandra Pater-Bosman
  13 december 2017 at 09:25

  Mega leuke DIY’s josan!

  • Reply
   Josan
   30 december 2017 at 22:15

   Dank je wel Cassandra. Soms ben ik wel creatief!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]