DIY Winter

Gekleurde sneeuwballenketting maken

12 februari 2021
binnenspelen-met-sneeuw-themillennialmom

Met gekleurde sneeuw raak je niet uitgespeeld. Je kan er ijs mee maken, maar ook een sneeuwballenketting zoals wij deden. Wij maakt de langste ketting om de bomen buiten mee te versieren?

Het leuke van knutselen vind ik dat je vaak tijden het proces nieuwe ideeën krijgt. Zo gebeurde dat ook afgelopen maandag. Chloe was sneeuw aan het verven, toen ik een ingeving kreeg. Stel dat het me nu lukt om de gekleurde ijsbolletjes aan een touw te rijgen? Zo gezegd, zo gedaan. Het was even testen, maar mijn idee werkte. En zo ontstond er een sneeuwballenketting die vrolijk in het winterzonnetje heen en weer zwaaide. Een eye catcher voor passerende voetgangers.

Lees ook: Maak een fruit ijskrans

Video

In onderstaande video zie je een aantal mogelijkheden om met sneeuw te spelen. Daarin zie je onder andere hoe we de sneeuwballenketting maken.

Gekleurde sneeuwballenketting maken

sneeuwknutsels-themillennialmom

De eerste stap bij het maken van een gekleurde sneeuwballenketting is het verven van de sneeuw. Hier lees je uitgebreid hoe je de sneeuw met waterverf kan verven. Doordat het waterverf is, hoef je je ook niet druk te maken over vies worden.

Vervolgens pak je de ijsbolletjestang. Hiermee maak je sneeuwballen die je vervolgens aan het touw vastmaakt. Hoe? Nou je neemt de tang en pakt een handje vol verse sneeuw. Deze stop je vervolgens in de tang. Druk het geheel stevig aan zodat er een mooie stevige ronde vorm ontstaat. Daarna leg je hier het touw op. Daar bovenop leg je een ander handje sneeuw. Ook deze druk je weer stevig aan.  Door deze het aandrukken, hecht het sneeuw zich uiteindelijk aan het touw. Het is dus helemaal niet moeilijk om een sneeuwballenketting te maken. Herhaal dit proces totdat je vervolgens een heel snoer vol sneeuwballen hebt.

Benodigdheden

knutselen-met-sneeuw-themillennialmom

sneeuwballenketting-maken-themillennialmom

Onze sneeuwballenketting hing samen met de winterfruit ijskrans in de boom voor ons huis. Zolang als het vriest is er niks aan de hand. Maar zodra het dooit, lost het vanzelf op. Het touw hangt er nu nog. Wie weet wat we er de komende tijd aan vastmaken.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]