DIY Sensopatisch spelen Winter

Zelf sneeuw maken met baby olie

30 november 2015
Sensopatisch spelen- sneeuw maken van baby olie-GoodGirlsCompany-Adventskalender

Zelf sneeuw maken met baby olie is makkelijker dan je denkt. We leggen je precies uit hoe het werkt zodat jij het zelf kan doen .

Video zelf sneeuw maken


Als ik aan Kerst denk, denk ik aan sneeuw. Meters hoge sneeuw en een strakke, blauwe lucht. Ik zie mijzelf enthousiast de slee trekken. Lekker veel buiten in de kou. Ik houd er van. Het witte sneeuw, weerkaatst het licht waardoor het buiten lichter is. Heerlijk toch in deze donkere periode voorafgaand aan kerst. Maar helaas, de laatste tijd regent en stormt het. Sneeuw is ver te zoeken. Dus moeten we het zelf maken. Samen met mijn dochters ging ik sneeuw  maken met baby olie voor binnen in huis. Mijn oudste dochters hebben hier met  zijn tweeën gezellig mee gespeeld. Vandaag deel ik hoe je dit ook zelf kan maken.

zelf sneeuw maken met babyolie-sensopatisch spelen-GoodGirlsCompany-Adventskalender

Ik had al laten zien hoe je zout kan gebruiken voor het maken van een sneeuwlandschap. Toch is het zelf  maken van sneeuw een activiteit uit onze Adventskalender. Spelen door gebruik te maken van je zintuigen vind ik zelf altijd erg leuk. Het succes van Angel Sand en Super Sand laat zien dat kinderen het superleuk vinden om lekker bezig te zijn met hun handen.  Er is niks mis met af en toe een tv scherm of het scherm van een iPad of smart phone, maar er is ook gewoon nog zoveel ander leuks te ontdekken. Als moeder vind ik toch een beetje dat het mijn taak is om mijn dochters bekend te maken met  de ongekende mogelijkheden van producten die je eigenlijk zo in huis hebt. Zelf sneeuw maken van meel past ook perfect in deze visie.

sneeuw maken met babyolie-sensopatisch spelen-GoodGirlsCompany-Adventskalender

Dit heb je nodig voor sneeuw maken met baby olie

 • Schaaltje/bak
 • glitters
 • bloem
 • babyolie

Het is ook handig om eventueel een paar zandbakvormpjes in de buurt te hebben. Zo kunnen ze lekker makkelijk verschillende vormpjes maken in de sneeuw.

GoodGirlsCompany-sneeuw maken met babyolie-sensopatisch spelen-Angels sand-Adventskalender

Zo kan je sneeuw maken met babyolie

Meng de bloem, met glitters in een schaal. Voeg er babyolie aan toe. In principe doe ik dit altijd uit de losse pols. Door het zelf met de handen kneden, voel je ook wanneer het te plakkerig is, goed plakt of uit elkaar valt. Voor het maken van taartjes of torentje vinden mijn dochters het altijd wel fijn dat de sneeuw bij aandrukken stevig wordt, maar ook weer niet té. Dit om te voorkomen dat het lastig uit het vormpje loslaat.

Dit zelfgemaakte sneeuw, is ontzettend leuk om zo mee te spelen. Zonder dat je er echt iets mee moet zoals een toren of taart bouwen. Het voelt sowieso al erg leuk om het zo op te pakken, kneden, aan te raken of hard in te knijpen. Dat was ook waar mijn dochters eerst gewoon lekker zoet mee waren. Gewoon ervaren hoe de sneeuw voelt. Door de babyolie ruikt het mengsel ook gewoon erg lekker. Toen ze daar mee klaar waren, begonnen ze met het maken van kunstwerken. Een torentje Taarten. Maar ook fossielen. Ze waren er een hele poos mee zoet.

Sensopatisch spelen- zelf sneeuw maken met baby olie-GoodGirlsCompany-Adventskalender

Is je kind uitgespeeld? Dan verzamel je alle sneeuw in een bak. Doe er een deksel op en het is klaar voor een volgende speelronde.

Ga jij nu ook sneeuw maken met babyolie?  Of heb jij wel eens sneeuw gemaakt van ander materiaal? Deel het in de reacties.

Ook leuk in de kerststemming te komen:

Sneeuw maken van baby olie

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Nahida
  13 november 2023 at 09:52

  Dit lijkt super leuk! Vraagje, hoe lang kan je dit dan zo bijhouden?

  • Reply
   Josan
   21 november 2023 at 23:08

   Hallo Nahida,

   Meestal gebruik ik het maximaal 14 dagen. Ook omdat kleine kinderhanden overal aanzitten en in deze periode bacteriëen snel verspreiden.

 • Reply
  Vandoren Yndia
  4 december 2016 at 11:27

  Super tof! Zo gemakkelijk om te maken.. kleuters zullen blij zijn 🙂

  • Reply
   Josan
   4 december 2016 at 15:46

   Klopt. Veel speelplezier!

 • Reply
  Nathalie Mulckhuijse
  30 november 2015 at 16:57

  Wat een leuk idee!

 • Reply
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl
  30 november 2015 at 10:23

  Leuke DIY! Ben alleen wel bang dat de glitters dan overal zitten, maar ach, ook wel feestelijk.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]