Spelen Winter

Spelen in de sneeuw; 12 sneeuw activiteiten voor kinderen

6 februari 2021
Spelen-in-de sneeuw-12-sneeuwactiviteiten-voor-kinderen

Spelen in de sneeuw is leuk. Volgens de kenners staan we aan de vooravond van een historische sneeuwval. Als je morgenvroeg opstaat, kan het zomaar zijn dat het buiten helemaal wit is. Leuk, want er zijn voldoende sneeuw activiteiten voor kinderen te bedenken om je morgen buiten mee te vermaken.

In Nederland ben je er nooit zeker van of er sneeuw valt. Daarom vermaakten wij ons in de afgelopen jaren met het maken van nep sneeuw. En knutselen we sneeuwvlokken van ijslolliestokjes. Maar nu de kans op echte sneeuw toeneemt, stijgt hier ook de sneeuwpret. De te verwachten veel binnen zitten. Het brengt een welkome verandering. Bovendien maakt sneeuw ook dat volwassen weer een beetje kind zijn. Ik kijk er naar uit om samen met mijn kinderen in de sneeuw te spelen en te genieten van verschillende winterse buitenactiviteiten.

12 sneeuw activiteiten voor kinderen

Sneeuwpop maken

spelen-in-de-sneeuw-themillennialmom

Voor kinderen is er niks leuker dan een sneeuwman maken. Hoe echter hoe leuker. Maak zo’n ouderwetse met een sjaal en een wortel als neus. Of maak een hele familie van sneeuwpoppen. Kleed ze mooi aan met kleding die je missen kan. Zet een timer en kijk of het jullie samen lukt om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk sneeuwpoppen te maken met de sneeuw uit je achtertuin.

Sneeuwengel maken

winter-spelletjes-sneeuw-sneeuw-engel-maken-themillennialmom

Een sneeuwengel maken, staat garant voor sneeuwpret. Wedden als je kinderen op hun rug in de sneeuw liggen en met hun armen en benen bewegen dat ze het geweldig vinden.

Sneeuwballen gevecht

activiteiten-in-de-sneeuw-spelen-tips-ideeen-themillenialmom

BAM! Duik je weg of wacht je tot de volgende sneeuwbal je raakt? Een ouderwets sneeuwballengevecht is een een heerlijke manier om stoom af te blazen. Als gezin is het super leuk om je in groepen op te delen. Kinderen tegen de ouders? Of misschien wel jongens tegen de meisjes. Je kan bijvoorbeeld een sneeuwballengevecht doen vanachter een beschermde muurtje dat je van sneeuw gebouw hebt. Wil je in beweging blijven? Doe dan een sneeuwballen gevecht on the go.

Lees ook: Gekleurde sneeuwballenketting maken

Winter ijshanger

winterknutsels-makkelijk-themillennialmom

Fleur je tuin op met kleurige ornamenten die perfect passen bij het winterse weer. Deze gekleurde ijskrans van fruit is leuk om te maken en geweldig om naar te kijken. Hoe je het maakt, lees je hier.

Sleetje rijden

winter-sneeuw-spelletjes-activiteiten-buiten-themillennialmom

Jaren geleden kocht ik een sleetje van de eerste guldens van mijn krantenwijkje bij de Bart Smit. De gulden bestaat niet meer en de Bart Smit inmiddels ook niet meer. Maar het sleetje heb ik nog en gaat deze winter ook door mijn eigen kinderen gebruikt worden. Heerlijk om samen met de kinderen een blokje om te lopen en de slee met mij mee te trekken. Maar ook leuk om een heuveltje te zoeken en daar vanaf te roetjes naar beneden. De vorige keer dat er sneeuw lag, verbaasde Chloé mij met haar lef.

Gezichtje maken

sneeuw activiteiten voor kinderen-themillennialmom

bron

Hebben jouw kinderen veel fantasie en zien ze overal gezichtjes in? Dan is de sneeuw activiteiten voor kinderen die ze buiten kunnen doen leuk. Versier een boom met sneeuw en maak er een gezichtje van.

Sneeuwbol maken

Top-10-leukste-sneeuwspelletjes-en-activiteiten-themillennialmom

Vul een waterballon of ballon met water en leg deze ’s nachts buiten in de vrieskou. Als het hartje winter is en vriest dat het kraakt zal de inhoud vanzelf bevriezen. Daardoor ontstaat er een mooie ronde bol.

vrije-tijd-sneeuw-activiteiten-themillennialmom

bron

Wil je hem een kleurtje geven? Gebruik dan voedingskleurstof om bollen met kleur te maken.

Sneeuw sprayen

DIY-knutselen-met-sneeuw-themillennialmom

bron

Alles wat je nodig hebt is een spuitflacon, water en voedingskleurstof. Daarmee geef je sneeuw de kleur die jij mooi vindt. En vooruit, ook geel. Wat jij wilt!

Zweedse sneeuwlantaarns

sneeuw-lantaarns-themillennialmom

bron

Wie zegt dat sneeuwpret alleen voor overdag is? Ook ’s avonds kun je genieten van de sneeuw. Maak Zweedse sneeuwlantaarns samen met je kinderen en geniet van een mooie verlichte tuin als het avond is.

Bellen Blazen

Sneeuw-bellen-blazen-themillennialmom

bron

Het schijnt zo te zijn dat als het koud genoeg is en je bellen blaast dat ze bevriezen. Waardoor er weer prachtig patronen van ijsbloemen ontstaan. Kortom: een aanrader om te proberen.

Sneeuw verven

sneeuw-verven-themillennialmom

Wie zegt dat je alleen buiten met sneeuw mag spelen? Schep een grote hoeveelheid in een schaal of plastic lade en geef je kind een kwast. Met een doos waterverf maak je de mooiste sneeuwtekeningen. Kijk hier hoe wij het aanpakten.

Gekleurde ijsblokjes

 

gekleurde ijsblokjes

Naast buiten activiteiten zijn er natuurlijk ook genoeg indoor activiteiten met het thema winter. Zo is hij bijvoorbeeld leuk om deze ronde gekleurde ijsblokjes te maken. Hier lees je hoe we ze maakten

spelletjes-sneeuw-kinderen-buiten-themillennialmom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]