DIY video en vlogs

5x de leukste slijm recepten voor kinderen

13 februari 2017
slijm recepten voor kinderen

Slijm maken is in. Daarom het mij leuk om een blog te maken met een handig overzicht van de leukste slijm recepten voor kinderen.

Op YouTube vind je echt een schat aan informatie om de beste slijm zelf te maken. Of je nu kiest voor roze glitter slijm, fluffy slijm of slijm zonder lenzenvloeistof en lijm. Het is er allemaal. Het handige van een video is dat je het er meteen bij kan pakken.

De leukste slijm recepten voor kinderen

Slijm maken zonder lijm

Voor dit roze slijm heb je geen lijm nodig, maar het volgende:

 • leeg flesje
 • tandpasta en
 • peel off gezichtsmasker.

Zo maak je het:

Voeg de tandpasta toe aan het flesje en wat water. Schud de ingrediënten goed door mekaar zodat er een lekkere dikke laag schuim in het flesje ontstaat. Daarna heb je een gezichtsmasker nodig. In de video wordt die van de Kruidvat gebruikt. Maar het kan elk peel off gezichtsmasker zijn zolang er maar pva in zit. PVA staat voor polyvinylAlcohol. Als je slijm wilt maken zonder lijm kan je polyvinyl Alcohol als vervanging gebruiken. Voeg een beetje gezichtsmasker toe een een bakje en mis het met water. Roer het goed door elkaar. Vervolgens voeg je het tandpastaschuim toe. Daardoor krijgt het meteen lekker geur. Voeg wat baking soda toe om het iets flexibelere te maken. Geef het een kleurtje met voedingskleurstof en giet er vervolgend lenzenvloeistof bij waar borax acid in zit. Roeren en je fluffyslijm zonder lijm is klaar. Groot voordeel, hij ruikt naar pepermunt.

Glitter slijm maken

Niemand maakt beter glitter slijm dan MeisjeDjamilla. Haar YouTube kanaal staat er vol mee. En er komen telkens meer gave video’s bij. Dat maakt het zo lastig om te kiezen. Vandaar dat ik deze post dus regelmatig zal updaten met haar nieuwste gave video’s vol slijm recepten voor kinderen. In bovenstaande video gaat ze de uitdaging aan om maar liefst 50 potjes glitter te mixen door slijm. Het resultaat is een gesmolten disco bal die er zo gaaf uitziet dat je hem het liefst als dekbed gebruikt.

Hiervoor heb je nodig:

 • lijm (heeeeel veel)
 • 50 potjes glitters
 • baking soda.

Floam slijm

Giet de lijm in een de bak en voeg vervolgens de kleurstof toe. Hoe meer je toevoegt, hoe donker de kleur wordt. Vervolgens kan je beetje bij beetje de Slimme reus toevoegen terwijl je blijft roeren. Let er wel op dat je niet alles in 1 keer toevoegt want anders wordt het slijm hard en klonterig.  Geduld is hierbij echt belangrijk. Voeg vervolgend de kleine piepschuim balletjes toe. In de video knippen ze een kussen kapot. Maar wellicht ken je ook in een winkel losse piepschuimballetjes kopen. Natuurlijk is zo’n grote hoeveelheid lastig om te kneden, maar zoals je in de video ziet, zijn daar ook wel weer technieken voor.

Hiervoor heb je nodig:

 • 5 liter lijm
 • wasmiddel (Slimme Reus)
 • kleurstof
 • piepschuim balletjes

Slijm maken met wasmiddel

Niet zo’n fan van de borax die er in lenzenvloeistof zit? Goed nieuws! Je kan ook heel goed slijm maken zonder lenzenvloeistof. Vervang het door wasmiddel en je krijgt eenzelfde resultaat. In de bovenstaande video zie je dat als je slijm mengt met wasmiddel en lijm je ook slijm krijgt. Groot voordeel is dat het niet plakt en ook nog eens lekker ruikt.

Benodigdheden:

 • lijm
 • wasmiddel (in dit geval Persil)

3 makkelijke slijm recepten voor kinderen

In bovenstaande video zie je hoe wij 3 makkelijks slijm recepten voor kinderen uitproberen. Van fluffyslijm tot glitterslijm en geven we je tips over wat je moet doen als je slijm te plakkerig is.

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Linda Smeets
  20 februari 2017 at 23:11

  Ik zou dit product graag zelf eens willen proberen en doe daarom dan ook graag mee. Ik heb als extea de actie gedeeld op Twitter.

 • Reply
  Marian B
  16 februari 2017 at 22:17

  Ook ik ben van de partij! Lijkt me een fijne crème, ben er nieuwsgierig naar geworden. De voordelen van Niacinimide staan me ook aan, zeker de remmende productie van histamine.

 • Reply
  Liesbeth
  15 februari 2017 at 19:51

  ik doe graag mee! Mooi product!

 • Reply
  Marianne
  14 februari 2017 at 21:41

  Dat ziet er goed uit! Ik doe zeker mee!

 • Reply
  Edwards
  13 februari 2017 at 18:47

  whoop whooop whooop !!!! ik doe graag mee mee

 • Reply
  Nanine
  13 februari 2017 at 16:01

  Ik zeg kom maar op met die crème! Kan ik wel gebruiken met 3 (oké wel hele schattige) kinderen!

 • Reply
  Marian Zw.
  13 februari 2017 at 15:45

  Wow dat heb je snel gedaan 🙂 ik loot ook heel graag mee voor de Olaz creme!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]