Buiten spelen Games en apps hacks en zelf maken Spelen Uitstapjes met kinderen

Slecht weer; dit zijn leuke kinderactiviteiten voor binnen in huis

2 augustus 2016
Leuke slecht weer activiteiten met kinderen_GoodGirlsCompany

Mooi hè die zomers in Nederland? Ik wil niet klagen, maar het wordt nu toch wel tijd om een aantal leuke slecht weer activiteiten voor je op een rijtje te zetten. Als je net zoals wij in regio Zuid woont is de zomervakantie slechts anderhalf week oud. Dus dat zijn nog een heleboel weken waarin je je kinderen binnen moet vermaken.

Leuke slecht weer activiteiten met kinderen_wat te doen binnen met slecht weer_GoodGirlsCompany

Leuke slecht weer activiteiten binnenshuis

 1. Film marathon. Ik houd van filmmiddagen met mijn meiden. Iedereen kiest een film uit, vertelt waarom ze hem gekozen heeft en we kijken hem. Het is een perfect moment om mijn dochters ook bekend te maken met mijn favoriete klassiekers zoals Annie, Singing in the Rain, Sound of Music.  Op Netflix draait momenteel; Binnenstebuiten, The Good dinosaur, Tinkerbell en het Nooigedachtbeest, Mees Kees, Mees Kees op Kamp, Achste groepers huilen niet en nog veel meer leuks. Voor zowel jong als oud. En wie zegt dat je een filmmarathon alleen overdag moet doen? Verplaats de matrassen naar de woonkamer, neem er wat lekker bij en kijken wie een nacht zonder al te veel slaap kan.
 2. Spelletjesmiddag. Dit soort grijze dagen doen me denken aan de winteravonden van vroeger. Dat je in het gele licht van de lamp met zijn allen bij de tafel familiespelletjes deed zoals Ganzenboard, Monopoly of Mens erger je niet. Eerst natuurlijk met veel tegenzin. Maar naarmate je winkansen groter werden, werd je ook fanatieker.
 3. Een Game middag is een wat moderner versie van eerder genoemde spelletjesmiddag. Je hebt er namelijk een (spel) computer voor nodig. Als ik een game middag met de meiden houd, spelen we familiespellen zoals Mario Party of Animal Crossing.
 4. hutten of kussenfort bouwen. Weet je nog toen je klein was hoe je van alle kussens in huis een hut maakte? Ook de dekens of dekbedden werden niet gespaard. En je je de beste huizenbouwer ever waande? Nou die tijden zijn nog niet voorbij. Kieper alle kussens die je in huis kan vinden inclusief dekens op een hoop en bouwen maar. Je kinderen zijn er wel een tijdje zoet mee. En waarom zou je het moeten afbreken? Het is vakantie! Laat je kinderen gewoon een nachtje in hun eigen hut slapen.
 5. Want er is niets zo leuk als je verkleden luidde een oud Kinderen voor Kinderen- liedje. Daar is niks aan gelogen. Het hoeft nog niet eens echte verkleedkleding te zijn. Mijn dochters vinden het geweldig om mijn feestjurken te dragen ( ik heb een heel aantal fifty’s jurken met petticoat)
 6. Knutselen. Zodra het snert weer is, wordt de knutselmand optimaal benut. Verf, glitters, stickers het verbaast mij altijd hoeveel wij er van hebben. En hoe snel het ook weer op is. Je hoeft geen Picasso te zijn om iets leuks te maken met je kinderen. Probeer scheerschuim milkshakes, maak je eigen klei met dit of dat recept.
 7. Kegelen. Heb je lege flessen of potjes en een bal? Dan heb je in principe al het materiaal voor je eigen kegelbaan. Zet ze bij een muur of de deur neer en laat die bal maar rollen.
 8. Als ik dan zo aan huis gekluisterd ben, krijg ik altijd heel erg zin om lekker kneuterig in de keuken te gaan bakken. Koekjes, pizza cupcakes, appelflapjes of chocolade torentjes. Als je samen met kinderen bakt geldt er maar 1 ding. samen plezier maken is belangrijker dan ene Michelinster baksel uit de oven toveren.
 9. Houd een Pyjamadag. Buiten is het toch snertweer dus je hoeft nergens naar toe. Natuurlijk kan je in je pyjama door de woonkamer banjeren. Maar het is ook leuk om allerlei activiteiten in-en rondom bed te doen zoals een kussengevecht, voorlezen in het grote bed, een hut bouwen op onder of rond je bed. Heb je een tv? Kijk dan eens een keer gewoon TV vanuit bed.
 10. Doe een buitenactiviteit binnen! Vorig jaar tijdens de Mamachallenge werden we allemaal uitgedaagd om een slecht weer activiteit te verzinnen die je ook binnen kan doen. Wij gingen snoep happen. Maar voor sommige deelnemende moeders was niks te dol. Ik kan me er zelfs nog een herinneren die een opblaasbadjes in de woonkamer zette en er water in deed…wees creatief!

Dit waren wat leuke slecht weer activiteiten voor thuis met een klein budget. Wat doe jij overdag binnen als het buiten slecht weer is.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto’s: bron

 • Reply
  Charlotte
  3 augustus 2016 at 10:26

  Goed plan! Ik denk dat we zo maar eens cupcakes gaan bakken 🙂

 • Reply
  Merel
  3 augustus 2016 at 09:51

  Goede tips, kijk ernaar uit dat de jongste oud genoeg is om een film te kunnen volgen. En leuke spelletjes doen als toren van Pisa ofzo..
  Je hebt gelijk, genoeg te doen. Ook met regen (gelukkig maar!)

 • Reply
  Carlijn
  3 augustus 2016 at 08:27

  Nu ik dit zo lees, kan ik niet wachten tot mijn dochters groter zijn. Het lijkt me zooooo leuk om te verkleden, spelletjes te doen, koekjes te bakken en films te kijken met ze! Laat die regen maar komen straks. Als het nu regent, voel ik me nog een beetje aan huis gekluisterd omdat mijn meiden (13 maanden) nog niet zoveel kunnen.

 • Reply
  Volgmama
  3 augustus 2016 at 08:01

  Wij bakken samen wat, gamen of gaan iets anders creatiefs doen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]