Lifestyle Schoonmaaktips

Je slaapkamer opruimen en organiseren is makkelijk met deze 4 tips

3 februari 2021
snelle manieren om je slaapkamer op te ruimen

Je slaapkamer opruimen, zorgt er voor dat je beter slaapt en meer rust ervaart. Met deze 4 snelle opruimtips is dat een eitje.

Er was een tijd waarin ik zonder problemen in een slordige slaapkamer slapen kon. Zodra mijn hoofd het kussen raakte, was ik weg. Maar nu ik meer binnen zit, is mijn slaapkamer niet alleen een ruimte die ik hoofdzakelijk gebruik om te slapen. Het is een  plek waar ik mij terugtrek om op te laden. Geniet van rust zonder .de rest van mijn gezin. Daarom vind ik het  prettig dat het schoon en opgeruimd is. In dit blog deel ik 4 makkelijke tips om je slaapkamer op te ruimen.

Snel je slaapkamer opruimen doe je zo!

Vaker tussendoor opruimen

Tips en tricks voor het organiseren van slaapkamer
Hoe vaker je schoonmaakt en opruimt, hoe minder tijd je dit kost. Klinkt tegenstrijdig maar er zit een kern van waarheid in. Als je wekelijks zo’n 25- 30 minuten neemt om je slaapkamer te ruimen, zul je ontdekken dat het ook schoon en opgeruimd blijft.

 • Begin met je nachtkastjes. Maak ze schoon en verwijder items die daar niet horen. Doe dit ook bij andere kastjes en oppervlakken.
 • Reorganiseer de lades in je (nacht)kastjes. Gooi weg wat je toch niet gebruikt en daar alleen maar in ligt omdat je slaapkamer dan netjes lijkt. Yep, we hebben allemaal een rommel-la. Niks mis mee, maar je moet hem zo nu en dan wel opruimen. Items die niet op je slaapkamer horen, kun je in de opbergmand stoppen.
 • Pak een opbergmand of doos waarin je alle items stopt die niet in jouw slaapkamer horen. Omdat mijn slaapkamer naast de speelkamer is sleept Chloé regelmatig spullen uit de speelkamer mijn kamer in. Die ik nu gewoon weer terugleg.
 • Zet een wasmand op je kamer waar je vieze kleding en beddengoed in gooit. En leg al je schone kleding terug in de kast
 • Neem de opbergdoos of mand mee en leg al de gevonden items terug op de plek waar ze horen.

Ruim je kledingkast op

Kledingkast opruimen-themillennialmom

In de meeste slaapkamers is de kledingkast the place to be als het gaat om wanorde. We schijnen 75% van onze kleding niet te dragen. Maar onze kasten bieden vaak onderdak aan vele kledingstukken die we eigenlijk nooit meer dragen. Kleding dat niet op de goede hanger hangt. Items die we vlug even weggelegd hebben of nog netjes moeten opvouwen.

Je slaapkamer ziet er een stuk meer opgeruimd uit als je tijd neemt om je kledingkast aan te pakken. Minimaliseer en doe je kleding weg die je niet past. Waarvan je de verkeerde maat gekocht hebt en vergeten bent terug te brengen. Of die je toch niet meer je toch niet meer draagt. Verkoop kleding die nog mooi is via Marktplaats of Vinted. Groot voordeel van de bezem door je kledingkast halen, is dat je nu een stuk minder tijd kwijt bent, met beslissen wat je zult aantrekken.

Tip: je voorkomt een ongeorganiseerde kledingkast door minder kleding te kopen.

Koop meubilair met opbergruimte

opbergmandjes-handig-tips-opruimen

Ik heb een kleine kledingkast en commode in mijn slaapkamer staan. Een bewuste keuze, want het dwingt mij om keuzes te maken in mijn bezittingen en om spullen regelmatig op te ruimen. Maar naast deze opbergers heb ik ook interieur items met een opbergfunctie. Een mooie opbergmand bij mijn bankje waar ik dekens en sierkussens in bewaar. In een andere bewaar ik beddengoed en verzorgingsspullen voor Novan. Zo heb ik het bij de hand maar niet in het zicht. En lijkt mijn slaapkamer opgeruimd en netjes.

Gebruik opbergbakken en mandjes

opruimtips-slaapkamer

Voorheen lagen mijn kledingstukken, juwelen en anders items gewoon los in een kast of lade. Maar toen ik verhuisde heb ik veel opbergmandjes gekocht. Waardoor ik mijn kleding maar ook kleinere accessoires nu gewoon netjes een vaste plek kan geven. Houd je nachtkastje opgeruimd en netjes door sieraden of een bril op een mooi schaaltje te leggen. Stop je make-up kwasten in een mooi bakje.

snelle-manieren-om-je-slaapkamer-op-te-ruimen-themillennialmom
Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  woning-ontruimingservice.nl
  25 mei 2021 at 01:10

  Wat een fijne tips! Ik ben vooral ook blij met mijn bed waar ik opbergruimte onder heb, dat scheelt echt super veel als je een wat kleinere slaapkamer hebt.
  Groetjes, Carla

 • Reply
  Anne
  19 mei 2021 at 09:59

  Die manden zijn echt top! Een opgeruimde slaapkamer is zo belangrijk. Alleen wat mooie spullen en de rest kan weg.

 • Reply
  Josan
  11 februari 2016 at 15:05

  Je hebt gelijk Mariska, maar aan de andere kant hoop ik dta het hiermee gewoon klaar is. Ik weet nu wel dat ik makkelijker personen ga blokkeren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]