Lifestyle

Skinnygirl problems: laarzen kopen

28 december 2016
Skinnygirlproblems-laarzen-kopen-GoodGirlsCompany

Terwijl veel vrouwen klagen over hun gewicht, heb ik het tegenovergestelde. Ik ben tenger. Probeer dan maar eens laarzen te vinden die je passen. Zonder dat je eruit ziet als klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen.

Zodra het buiten kouder wordt en slippers, ballerina’s en andere zomerschoenen worden ingeruild voor laarzen heb ik een klein probleempje. De meeste laarzen passen mij namelijk niet. De schacht is te breed voor mijn benen. Of beter gezegd beentjes want in de gemiddelde vrouwenlaarzen zie ik eruit als klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen.

Kinderlaarzen

Mijn bovenbenen zijn okay. Daar kan ik wel mee leven. Maar waar het bij mij fout gaat zijn mijn onderbenen en uiteindelijk mijn enkels. Die zijn echt een stuk dunner dan gemiddeld. Nu scheelt het dat kinderen ook steeds langer worden. Kinderschoenen gaan tegenwoordig wel door tot maat 40. Dus kocht ik de afgelopen jaren vaak gewoon kinderlaarzen. Mits je een beetje op de kleuren en de zogenaamde versiering let, valt het niemand op. Dacht ik. Totdat een collega opmerkte “Hey wat leuk! Volgens mij heeft mijn dochter die laarzen ook.” Toen was ik er wel weer klaar mee. Laarzen weg, ballerina’s aan. Dan maar koude voeten.

laarzen-dunne-benen-GoodGirlsCompany

Overknees laarzen

Een jaar later en een jaar wijzer, heb ik mij toch maar weer aan het avontuur gewaagd dat laarzen kopen heet. Enkellaarsjes heb ik nooit mooi gevonden omdat dit bij mij de nadruk legt op mijn enkels. Het staat gewoon niet elegant. Een fatsoenlijke laars moet voor mij minimaal boven mijn enkels uitkomen, het liefst kuithoogte. Dan zie je mijn dunne enkels niet. Het is niet zo dat ik mij er onzeker over voel, maar ik hoef er ook weer niet alle aandacht op te vestigen. Ik ben dus helemaal blij met de trend van overknees laarzen. Dan is tenminste een groot deel van mijn benen bedekt.

Online of offline schoenen kopen

Kinderschoenen koop ik meestal offline, maar mijn eigen schoenen koop ik zowel off- als online. Ik heb al jaren dezelfde schoenmaat. Spannender dan dat gaat het niet worden. Vaker online dan in een stenen winkel. Als het op schoenen aankomt, ben ik namelijk niet snel tevreden. Ik vind het dan ook uitermate teleurstellend wanneer ik de moeite neem om de stad in te gaan, winkel in winkel uit te lopen met 3 kids bij mij en ze hebben niet wat ik zoek. Of ze hebben totaal mijn maat niet. Echt er is niks wat mij sneller laat afknappen dan offline winkelen en tot de conclusie komen dat het er niet is. Als ik offline winkel doe ik dit vanuit een idealisme om de plaatselijke middenstand te helpen. Als ze dan niet hebben wat ik zoek of ik word doorverwezen naar hun website dan krijg ik toch het idee dat ze niet geholpen willen worden.

Missie: overknees laarzen

Maar waar begin je als je van jezelf weet dat je dunne benen hebt en 90% van de laarzen je niet past? In zo’n geval is het namelijk ook niet heel erg leuk om winkel in winkel uit te lopen. Verkopers dozen vol laarzen uit magazijn te laten halen. En het gezucht dat het lastig wordt…duhuh dat weet ik ook wel. Om mijzelf de frustratie te besparen, winkelde ik lekker online bij Sacha. Past het niet, dan stuur ik het zo terug. Geen gedoe.

Inmiddels ben ik in het bezit van een paar mooie taupe kleurige suede overknee laarzen. Een prachtige kleurtje die eigenlijk overal bij past. En? Lijk ik op Klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen?
Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

 • Reply
  Claudia Diependaal
  3 januari 2017 at 14:12

  Ze zijn geweldig. Ik heb ze in het zwart. Ik zag ze laatst in t groen en taupe zucht. Sinds ik neer in mijn rolstoel moet. Vind ik het dan zonde om 3 kleuren te kopen. Maar misschien in de uitverkoop nu, doe ik het alsnog. Ze slijten niet meer in elk geval ?.

  Ik heb gelukkig normale kuiten maar alsnog zakken deze me dan af. Kwam ik achter toen ik op de bank wilde gaan zitten na het kerstdiner bij mijn ouders haha.

 • Reply
  Annelies
  30 december 2016 at 20:58

  Omg! Zo herkenbaar! En ein-de-lijk schrijft hier iemand over!
  Ik ben laatst na een lange zoektocht geslaagd bij Van Dale. Zwarte laarzen met een smalle schacht….prijskaartje was €160,- maar met die laarzen doe ik dan wel jaaaren mee.$
  Ik baalde alleen wel als een stekker toen ik mijn zusje op mooie zwarte laarzen zag lopen met ook een smalle schacht: Primark €25,-. Hahaha. Dus bij deze weet je dat 😉

  • Reply
   Josan
   31 december 2016 at 21:56

   Nou als ik dat geweten had 🙂 hahaha zul je altijd zien!

 • Reply
  cassandra
  28 december 2016 at 17:12

  Ze zijn erg gaaf josan! Staan je super!! Ik zou deze elf dragen met een oversized wollen trui denk ik of een skinuy met lange blouse en blazer ofzo,alleen mijn boven benen zijn net boomstammen dus ik begin er niet aan hahaha

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!