Lifestyle

Skinnygirl problems: laarzen kopen

28 december 2016
Skinnygirlproblems-laarzen-kopen-GoodGirlsCompany

Terwijl veel vrouwen klagen over hun gewicht, heb ik het tegenovergestelde. Ik ben tenger. Probeer dan maar eens laarzen te vinden die je passen. Zonder dat je eruit ziet als klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen.

Zodra het buiten kouder wordt en slippers, ballerina’s en andere zomerschoenen worden ingeruild voor laarzen heb ik een klein probleempje. De meeste laarzen passen mij namelijk niet. De schacht is te breed voor mijn benen. Of beter gezegd beentjes want in de gemiddelde vrouwenlaarzen zie ik eruit als klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen.

Kinderlaarzen

Mijn bovenbenen zijn okay. Daar kan ik wel mee leven. Maar waar het bij mij fout gaat zijn mijn onderbenen en uiteindelijk mijn enkels. Die zijn echt een stuk dunner dan gemiddeld. Nu scheelt het dat kinderen ook steeds langer worden. Kinderschoenen gaan tegenwoordig wel door tot maat 40. Dus kocht ik de afgelopen jaren vaak gewoon kinderlaarzen. Mits je een beetje op de kleuren en de zogenaamde versiering let, valt het niemand op. Dacht ik. Totdat een collega opmerkte “Hey wat leuk! Volgens mij heeft mijn dochter die laarzen ook.” Toen was ik er wel weer klaar mee. Laarzen weg, ballerina’s aan. Dan maar koude voeten.

laarzen-dunne-benen-GoodGirlsCompany

Overknees laarzen

Een jaar later en een jaar wijzer, heb ik mij toch maar weer aan het avontuur gewaagd dat laarzen kopen heet. Enkellaarsjes heb ik nooit mooi gevonden omdat dit bij mij de nadruk legt op mijn enkels. Het staat gewoon niet elegant. Een fatsoenlijke laars moet voor mij minimaal boven mijn enkels uitkomen, het liefst kuithoogte. Dan zie je mijn dunne enkels niet. Het is niet zo dat ik mij er onzeker over voel, maar ik hoef er ook weer niet alle aandacht op te vestigen. Ik ben dus helemaal blij met de trend van overknees laarzen. Dan is tenminste een groot deel van mijn benen bedekt.

Online of offline schoenen kopen

Kinderschoenen koop ik meestal offline, maar mijn eigen schoenen koop ik zowel off- als online. Ik heb al jaren dezelfde schoenmaat. Spannender dan dat gaat het niet worden. Vaker online dan in een stenen winkel. Als het op schoenen aankomt, ben ik namelijk niet snel tevreden. Ik vind het dan ook uitermate teleurstellend wanneer ik de moeite neem om de stad in te gaan, winkel in winkel uit te lopen met 3 kids bij mij en ze hebben niet wat ik zoek. Of ze hebben totaal mijn maat niet. Echt er is niks wat mij sneller laat afknappen dan offline winkelen en tot de conclusie komen dat het er niet is. Als ik offline winkel doe ik dit vanuit een idealisme om de plaatselijke middenstand te helpen. Als ze dan niet hebben wat ik zoek of ik word doorverwezen naar hun website dan krijg ik toch het idee dat ze niet geholpen willen worden.

Missie: overknees laarzen

Maar waar begin je als je van jezelf weet dat je dunne benen hebt en 90% van de laarzen je niet past? In zo’n geval is het namelijk ook niet heel erg leuk om winkel in winkel uit te lopen. Verkopers dozen vol laarzen uit magazijn te laten halen. En het gezucht dat het lastig wordt…duhuh dat weet ik ook wel. Om mijzelf de frustratie te besparen, winkelde ik lekker online bij Sacha. Past het niet, dan stuur ik het zo terug. Geen gedoe.

Inmiddels ben ik in het bezit van een paar mooie taupe kleurige suede overknee laarzen. Een prachtige kleurtje die eigenlijk overal bij past. En? Lijk ik op Klein Duimpje in de Zevenmijlslaarzen?
Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

 • Reply
  Claudia Diependaal
  3 januari 2017 at 14:12

  Ze zijn geweldig. Ik heb ze in het zwart. Ik zag ze laatst in t groen en taupe zucht. Sinds ik neer in mijn rolstoel moet. Vind ik het dan zonde om 3 kleuren te kopen. Maar misschien in de uitverkoop nu, doe ik het alsnog. Ze slijten niet meer in elk geval ?.

  Ik heb gelukkig normale kuiten maar alsnog zakken deze me dan af. Kwam ik achter toen ik op de bank wilde gaan zitten na het kerstdiner bij mijn ouders haha.

 • Reply
  Annelies
  30 december 2016 at 20:58

  Omg! Zo herkenbaar! En ein-de-lijk schrijft hier iemand over!
  Ik ben laatst na een lange zoektocht geslaagd bij Van Dale. Zwarte laarzen met een smalle schacht….prijskaartje was €160,- maar met die laarzen doe ik dan wel jaaaren mee.$
  Ik baalde alleen wel als een stekker toen ik mijn zusje op mooie zwarte laarzen zag lopen met ook een smalle schacht: Primark €25,-. Hahaha. Dus bij deze weet je dat 😉

  • Reply
   Josan
   31 december 2016 at 21:56

   Nou als ik dat geweten had 🙂 hahaha zul je altijd zien!

 • Reply
  cassandra
  28 december 2016 at 17:12

  Ze zijn erg gaaf josan! Staan je super!! Ik zou deze elf dragen met een oversized wollen trui denk ik of een skinuy met lange blouse en blazer ofzo,alleen mijn boven benen zijn net boomstammen dus ik begin er niet aan hahaha

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!