Lifestyle Moederschap

6 single mom survival tips

16 januari 2023
Zwarte vrouw in deken gehuld en drinkt thee.

Als alleenstaande moeder kan het soms een uitdaging zijn om alles op te vangen en in balans te houden. Daarom deel ik in dit blog een aantal single mom survival tips die mij helpen om mijn leven op de rails te houden en mijn leven gemakkelijker maken.

Het leven als alleenstaande moeder kan overweldigend zijn. Van het opvoeden van kinderen tot het werken en het huishouden, het is veel verantwoordelijkheid voor één persoon. En hoewel ik het al eens eerder gedaan heb en ook tijdens mijn huwelijksjaren het grotendeels alleen deed, moest ik toch even opnieuw het ritme vinden.

Single mom survival tips

Maak prioriteiten

Als alleenstaande moeder kun je gewoon niet alles tegelijk. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn en ze op volgorde van prioriteit te plaatsen op je to-do list. Dit kan je helpen te bepalen waar je het meeste tijd aan moet besteden en waar je eventueel afstand van kunt doen.

Vraag hulp

Het is niet erg om om hulp te vragen, vooral als het gaat om het verzorgen van je kinderen. Familie en vrienden zijn vaak meer dan bereid om je te helpen, dus wees niet bang om hen om hulp te vragen als je het nodig hebt. Ook kun je overwegen om een oppas in te huren of om je kinderen naar een kinderopvang te sturen. Mijn kinderen gaan dagelijks naar de VSO, BSO, KDV en Novan gaat zelfs 1 keer per week naar de oppas.

Plan je tijd goed in

Probeer je dag zo efficiënt mogelijk in te delen. Maak een lijst van taken die je moet voltooien en houd rekening met hoeveel tijd elke taak ongeveer zal duren. Plan ook tijd in voor ontspanning en vrije tijd, zodat je je op kunt laden en kunt genieten van de dingen die je leuk vindt.

Zoek steun

Het is belangrijk om een support systeem te hebben waar je op kunt rekenen, vooral als je het moeilijk hebt. Zoek steun bij familie, vrienden of bij een groep andere alleenstaande moeders. Het kan ook helpen om met een therapeut of een counselor te praten, die je kan helpen om je emoties en de situatie te verwerken.

Maak gezonde keuzes

Het is belangrijk om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal. Probeer gezonde maaltijden te bereiden en regelmatig te bewegen. Ook is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen en tijd vrij te maken voor ontspanning.

Wees realistisch

Als laatste wil ik deze single mom survival tips guide afsluiten met dat het belangrijk is om realistische verwachtingen van jezelf te hebben. Je kunt niet alles perfect doen en dat is oké. Probeer je best te doen en geef jezelf de tijd en de ruimte om fouten te maken en te leren van je ervaringen. Het belangrijkste is dat je liefdevol en zorgzaam voor jouw kinderen bent en dat je jezelf de liefde en zorg geeft die je verdient.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]