Engeland Europa Gratis uitjes Natuur Travel Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Simmons Park Okehampton

23 april 2017
Simmons-park7-GoodGirlsCompany

Parken hebben vaak een beetje een oubollig imago. Maar juist met kleine kinderen kan een park de ideale locatie zijn om even uit te waaien. Simmons Park Okehampton is zo’n park dat een weelderige natuur combineert met een geweldige speeltuin voor de kinderen.

Als je als blogger op reis bent, moet je natuurlijk het nuttige met het aangename verenigen. Toen ik tijdens een van onze wandelingen op het mooie Simmons Park in Okehampton stuitte, wilde ik deze kans niet aan mij voorbij laten gaan zonder foto’s te nemen. Het groene park ligt in het pittoreske plaatsje Okehampton en is echte en aanrader wanneer je Devon, Exeter of Dartmoor park bezoekt.

Review-Simmons-Park-Okehampton-East-Okement-River-brug-GoodGirlsCompanySimmons-park-GoodGirlsCompanySimmons-park4-GoodGirlsCompany

Over Simmons Park Okehampton

Wat me aan Engeland altijd zo opvalt is dat het zo ontzettend groen is. Ja, ik weet de gemiddelde Nederlander komt niet verder dan Londen, maar echt het loont de moeite om je buiten de grote steden te begeven en je te verwonderen en te laten betoveren door de pracht en schoonheid van de Engelse natuur. Zelfs wanneer deze nauwkeurig aangelegd is door een architect, weet het je te betoveren.Simmons-Park-Okehampton-Engeland-palen-GoodGirlsCompanySimmons-park5-GoodGirlsCompany

Simmons Park, draagt de naam van de grondlegger: Sydney Simmons. Deze lokale zakenman had zijn fortuin vergaard in Londen en doneerde het stuk grond ten oosten van de East Okement River zodat er een openbaar park van gemaakt kon worden. Hij zag er persoonlijk op toe dat een welbekende architect de touwtjes in handen had. Onder zijn bezielende leiding werd Simmons Park Okehampton uit de grond gestampt. Het resultaat mag er wezen.

Simmons-park8-GoodGirlsCompanySimmons-park-Okehampton-GoodGirlsCompany

Wat maakt Simmons Park zo bijzonder?

In Arnhem heb je park Sonsbeek. Een geweldig stadspark met een karakteristieke witte villa en watermolen. Een van de mooiste parken van Nederland. Dus ik ben wel wat gewend. Maar Simmons Park deed ook mij verbazen. Het voelt niet aan als een stadspark maar eerder als echte natuur. Het heeft een aantal pareltjes die zeker niet onderbelicht mogen blijven. In het park schijnen 3 huisjes te zijn. Zelf kon ik er 2 vinden.

Simmons-park10-GoodGirlsCompanyhouses-in-Simmons-Park-Okehampton-East-Okement-River-brug-GoodGirlsCompanyHet Zwitsers Chalet middenin het park is een absolute blikvanger. Ik had er graag binnen gekeken, maar het was niet open. Maar het staat schilderachtig mooi zo langs de cascades. Ook het kleine huisje vlakbij de ingang met zijn rode details is onwijs schattig.

East-Okement-River-Simmons-Park-GoodGirlsCompanySimmons-Park-Okehampton-Devon-Engeland-palen-GoodGirlsCompany

Nature-East-Okement-River-Simmons-Park-GoodGirlsCompany

Maar wat het park verder bijzonder maakt, is de aanwezigheid van water. Ja, als blogger die ooit bij het Waterschap werkte en ik voor eeuwig verpest. Maar ik blijf een mooie waterpartij middenin de natuur geweldig vinden.

Simmons-Park-Okehampton-East-Okement-River-brug-GoodGirlsCompanySimmons-park9-GoodGirlsCompany

Simmons Park heeft volop water. Het bruist, klatert en stroom naar beneden. Over kleine keitjes, langs mooie stukjes groen en onder idyllische bruggetjes met zacht groen mos door. Wat heeft zoiets toch een rustgevend effect!

Simmons-Park-Okehampton-station-Engeland-palen-GoodGirlsCompany

Met kinderen naar Simmons Park

Simmons park is de ideale hang-out voor de hele familie. Ja, ook voor actieve gezinnen. Natuurlijk kan je veilig op de gebaande paden blijven. Maar door het park kronkelen tegen de glooiende heuvels ook smalle paadjes die niet met kinderwagen te bereiken zijn maar heerlijk zijn voor een hiking tocht. Hoe hoger je gaat hoe meer je van het uitzicht kan genieten. De bewegwijzering laat je de verschillende routes zien naar de jeugdherberg, het station en de ruïnes van Okehampton Castle.

Simmons-park3-GoodGirlsCompanySimmons-Park-Okehampton-kindvriendelijke-parken-Engeland-GoodGirlsCompanyafval-Simmons-Park-Okehampton-kindvriendelijke-parken-Engeland-GoodGirlsCompany

En voor kinderen is Simmons Park de ideale hotspot om lekker te spelen. Er is een groot grasveld waar ze wel een balletje of twee kunnen wegtrappen. En een hele mooie grote speeltuin. En wat mij meteen opviel is dat alles schoon is. Zonder bekladding, hondenpoep, sigarettenpeuken,afval of graffiti. Alsof men zich met zijn allen verantwoordelijk voelt om de speeltuin in een staat te houden zodat iedereen er van genieten kan. Ook is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen speeltoestellen voor kleine en grote kinderen. Doordat het gedeelte voor kleine kinderen hekjes heeft, hoef je als ouders niet bang te zijn dat je eigenwijze peuter er toch stiekem vandoor gaat.

Ben jij wel eens in Engeland geweest en dan bedoel ik buiten Londen?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]