Spelen

Silverlit Pokibot, het schattige budget robotje

26 mei 2017
Silverlit_Pokibot_blauw_GoodGirlsCompany

Ik ben altijd op zoek naar interactief robotspeelgoed waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. Silverlit Pokibot is een schattige budgetproof robotje. Hij kost maar € 12,99 en met de speciale app kan je nog meer nieuwe functionaliteiten ontgrendelen.


Afgelopen december werd al duidelijk dat interactief speelgoed en robotjes onwijs populair zijn bij kinderen. Ook de meeste ouders vinden ze leuk. Alleen zij willen er niet de hoofdprijs voor betalen. In menig huishouden puilen de speelgoedkisten uit. Maar de kinderen blijven zich vervelen. En dat niet alleen ze kijken vaak amper om naar hun nieuwe aanwinsten. Rages zijn over voordat je met je ogen kan knipperen. Dus logisch dat je als ouder niet meteen een heel duur speelgoed dat beweegt wilt kopen.

Review_Silverlit_Pokibot_blauw_GoodGirlsCompany

Silverlit Pokibot

In huize GoodGirlsCompany is het meestal Miss B die als een blik valt voor dit soort speelgoed. Als het schattig is en geluidjes maakt is zij verkocht. En belooft zij trouw te zullen voldoen aan alle voorwaarden die ik als moeder stel. Vandaar dat de deze keer de Silverlit Pokibot moest hebben. ” Er zit ook een leuke app bij mama!” Dat was voldoende om mij over de streep te halen. Ik ben veel te nieuwsgierig nar hoe het werkt. Silverlit is een speelgoedfabrikant die leuk, leerzaam en innovatief speelgoed maakt. Ze zijn vooral gespecialiseerd in speelgoed dat beweegt en interactief is. Voor in de lucht hebben ze verschillende drones. Voor op de weg bestuurbare auto’s. En om mee te spelen hebben ze Digibirds, dinosaurussen en ook robots. In hun assortiment vind je dan verschillende robots. Elk met hun eigen prijskaartje hebben. De prijs van het speelgoed is mede afhankelijk van het aantal functionaliteiten. Voor € 12,99 heb ik geen grootse verwachten, maar hoop ik wel dat het werkt en mijn dochter zich er mee vermaken kan.

Als je de verpakking opent kan je de Silverlit Pokibot Blue er makkelijk uithalen. We hebben vant evoren de hele verpakking bestudeerd maar nergens konden we vinden of er batterijen nodig zijn. We hadden wel een vermoede, maar ik zie dat altijd graag op de verpakking duidelijk aangegeven. Beetje jammer dat er wel duidelijk op staat dat er een bijpassende app is maar dit belangrijke detail werd weggelaten. Voor hetzelfde geld heb ik nu juist net niet de juiste versie in huis. Gelukkig hadden we wel 1 AAA batterij in huis.Miss B kon de verpakking makkelijk zelf openmaken en het klepje zelf open schroeven met et kleinste formaat kruiskop schroevendraaier.

Pokibot_review_GoodGirlsCompany

Hoe werkt de Silverlit Pokibot?

 

Als je de batterij er goed in hebt geplaatst en de on/off knop op de goede stand gezet, dan kan het feest beginnen. De Silverlit Pokibot blauw reageert verschillend  op tikken, klappen en kloppen. Hoe? Dat is helemaal afhankelijk van wat je doet.

 •  klap 1x om de Pokibot de opgenomen tekst te laten herhalen
 • klap 2x of meer om hem te laten dansen en bewegen

Naast dat hij bewegen kan, kan je er ook mee opnemen.

 • druk op het rec-knopje op het hoofd
 • hoor je een beep? Dan kan je beginnen met je opname
 • hoor je 2x beep dan is de opname afgelopen
 • in totaal kan je 3 berichten in spreken van telkens maximaal 3 seconde.

Door te klappen herhaalt hij alle ingesproken tekst. Het is even uitvogelen welke commando wat doet. In principe werkt het wel, maar juist doordat je dus verschillende signalen kan geven, kan je ook verschillende reactie terug krijgen. Klap je bijvoorbeeld vaker meer dan 2 keer achter elkaar dan doet hij niet telkens hetzelfde. Ook in die bewegingen zit een bepaald ritme. Hetzelfde geldt voor het herhalen van je gesproken bericht. Eerst is dat op een zacht volume en de 3de keer schreeuwt hij.

Silverlit_Pokibot_app_GoodGirlsCompany

Silverlit Pokibot app

Natuurlijk moet je het robotje gewoon uitzetten als je gaat slapen. Er zit een soort slaapstand op die zichzelf activeert nadat er een tijd niet mee gespeeld werd. Om deze te ontgrendelen moet je het weer aan en uit zetten. Dus ik heb niet het idee dat hij zomaar weer aanspringt, maar ik neem liever dat risico niet. Mogelijk wordt mijn kind er niet wakker van, maar ik wel en zoiets weet ik niet te waarderen middenin de nacht.

interactief_robotspeelgoed_GoodGirlsCompany

De Silverlit Pokibot app kan je gratis in de Google play en Apple store downloaden. Met bediening van deze app kan je je robotje besturen. Dat scheelt weer een hoop tikken, klappen en kloppen.In de video zie je dat het verbazingwekkend goed werkt. Als je meerdere robotjes hebt, verhoogt dat zeker het plezier. Laat ze samen een groepsdans doen!

budget_robotspeelgoed_interatief-speelgoed-GoodGirlsCompany

Review Silverlit Pokibot

Voor je de 12 euro die je er voor neer legt, ben ik best verrast. Voor die prijs is het een leuk stukje speelgoed. Je kind is er wel even zoet mee om uit te vinden hoe het werkt. En daarna enthousiast de verschillende commando’s en mogelijkheden aan het ontdekken. En is zij uitgespeeld? Dan ben jij vast blij dat je niet een berg geld hebt neergeteld.

Hier in ons huishouden wordt hij stiekem ingepikt door Miss C. Vandaar dat hij nu haar naam zegt en heel hard “PIZZAAA!!!”Zolang haar zusje interesse heeft, zal Miss B er alles aan doen om het uit haar handen te houden. Voorlopig zullen wij in elk geval de nodige tranen kennen om dit schattige robotje. En wie weet koop ik dan wel een tweede. Voor dit bedrag, kan dat ook nog wel eens.

Ook leuk interactief speelgoed

Je kan het hier kopen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Eeeee
  7 november 2018 at 15:12

  Waardeloos!! Reageert niet op de app!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 mei 2017 at 11:15

  Ik moet zeggen dat ik 12 euro goed te doen vind. Dat valt me mee.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]